Animo check Composiet Amplifier Mk2

Voor- en Eindversterkers

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
BertDB
Berichten: 1961
Lid geworden op: zo 07 sep 2008, 17:39
Locatie: Mechelen (BE)

Re: Animo check Composiet Amplifier Mk2

Berichtdoor BertDB » vr 11 jan 2019, 14:26

Ik heb ook animo!
Er ligt hier nog een FAST 2+2 systeem op een 4kanaals versterker te wachten :D

Overigens ben ik geen lid meer van de anti-smd-club.
Met de juiste aparatuur ben ik er onlangs in geslaagd een QFN chip te solderen :shock:
Wenn die Kathode glüht, freut sich das Gemüt

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 21080
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: Animo check Composiet Amplifier Mk2

Berichtdoor Pjotr » vr 11 jan 2019, 15:03

Ok O:) Da's mooi! Ik merk dat er toch wel aardig wat belangstellenden zijn die het SMD solderen net een mijl te ver blijft. Dat is natuurlijk jammer. Zelf vind ik het SMD zoals bij de Mk1 erg fijn werken. Die MELF weerstandjes zijn erg fijne weerstanden. Veel beter voor audio vind je niet voor die prijs. Maar om nou èn een SMD versie èn een TH versie te maken... :think: :?
Peter de Jong

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 9019
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: Animo check Composiet Amplifier Mk2

Berichtdoor Shadow » vr 11 jan 2019, 15:06

Moet je helemaal niet doen Peter, mensen die het zien zitten doen het toch wel, krijgen het onder de knie, laten een ander het doen of vragen Gerhard om hulp.

Gebruikersavatar
SSassen
Berichten: 8226
Lid geworden op: vr 22 apr 2005, 10:21
Locatie: Zuidoostbeemster

Re: Animo check Composiet Amplifier Mk2

Berichtdoor SSassen » vr 11 jan 2019, 15:12

Zullen we een SMD soldeer workshop organiseren tijdens de volgende luisterdag? :D
Mediocre is not my middle name.

Gebruikersavatar
BertDB
Berichten: 1961
Lid geworden op: zo 07 sep 2008, 17:39
Locatie: Mechelen (BE)

Re: Animo check Composiet Amplifier Mk2

Berichtdoor BertDB » vr 11 jan 2019, 15:17

SSassen schreef:Zullen we een SMD soldeer workshop organiseren tijdens de volgende luisterdag? :D


prima idee! :bakkie:
Ik heb al die jaren de boot af gehouden omdat ik er schrik van had, of niet te juiste apparatuur...
Eenmaal je dat loslaat gaat het eigenlijk vrij vlot, en waarschijnlijk is dat bij nog veel mensen zo, als ze het maar eens kunnen proberen lijkt me?

@ Peter
Het lijkt me zot werk om 2 versies te maken van je versterker.
Net zoals Shadow aangeeft zijn we hier om elkaar te helpen. Wie smd echt niet ziet zitten zal hier wel geholpen worden :wink:
Wenn die Kathode glüht, freut sich das Gemüt

Gebruikersavatar
rjmulder
Berichten: 944
Lid geworden op: wo 04 apr 2012, 22:47
Locatie: Twente

Re: Animo check Composiet Amplifier Mk2

Berichtdoor rjmulder » vr 11 jan 2019, 15:19

SMD is toch veel handiger dan elke keer de print om te moeten draaien om te kunnen solderen ;)

De eerste versie was erg goed te solderen vond ik, als de onderdelen in SMD beter zijn dan de TH zou het zonde zijn naar mijn mening om TH te gaan gebruiken.
Robert Jan

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 9019
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: Animo check Composiet Amplifier Mk2

Berichtdoor Shadow » vr 11 jan 2019, 15:20

Precies, maar daar maak ik me geen zorgen over!

erik1977
Berichten: 269
Lid geworden op: ma 25 mei 2015, 9:05

Re: Animo check Composiet Amplifier Mk2

Berichtdoor erik1977 » vr 11 jan 2019, 16:32

Ik zag er als een berg tegenop maar eigenlijk was het achteraf vooral erg leuk om te doen.

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 21080
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: Animo check Composiet Amplifier Mk2

Berichtdoor Pjotr » za 12 jan 2019, 12:12

ray5150 schreef:Een vraagje voor Pjotr.
Inmiddels heb ik de service manuals op https://www.hifiengine.com/manual_libra ... a-n7.shtml wat doorgeneusd.
Ik zie dat er in het origineel ook sprake is van diverse beveiligings schakelingen. voor DC op de uitgang en thermisch.
is het jouw intentie om ook zoiets dergelijks in het nieuwe ontwerp te implementeren, of laat je dat vervallen ?

Hier nog even op terugkomend: De hele beveiliging, inclusief softstart en CoCo was al voor de Mk1 beschikbaar. Alleen was er toen geen belangstelling voor. Hij was ook specifiek gemaakt voor de kast die ik ter beschikking had. Maar dat kan natuurlijk ook wat handzamer... :mrgreen:

IMG_2670_ZBA.jpg

IMG_2672_ZBA.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Peter de Jong

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 22659
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: Animo check Composiet Amplifier Mk2

Berichtdoor ray5150 » za 12 jan 2019, 12:15

Wat gebruikte je in de MKI versie eigenlijk als gelijkrichter ?
(voor de hoofdvoeding, dus)

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 21080
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: Animo check Composiet Amplifier Mk2

Berichtdoor Pjotr » za 12 jan 2019, 12:29

10A Schottky's in TO220. Die zitten aan de onderkant van de print en samen met de print tegen de onderplaat geschroefd.
Peter de Jong

Gebruikersavatar
rikpost
Berichten: 1346
Lid geworden op: vr 17 dec 2010, 15:04
Locatie: Heinenoord

Re: Animo check Composiet Amplifier Mk2

Berichtdoor rikpost » za 12 jan 2019, 13:39

Hallo Peter.
Is het de bedoeling dat de printjes geleverd gaan worden met alle componenten ,dus alleen zelf solderen ?
Ooit is het allemaal klaar !

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 21080
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: Animo check Composiet Amplifier Mk2

Berichtdoor Pjotr » za 12 jan 2019, 14:02

Ha Rik,

Dat was ik niet van plan, ik ben geen wepsjop :) Is ook geen doen als je weet wat voor variaties sommigen weten te verzinnen met bestellen :D Bij een GB voor printen komt er i.i.g. een BOM bij Mouser net als bij de Mk1, zodat je daar bestellen kunt en eventueel wijzigen kunt naar eigen inzicht. Meeste componenten zijn courant en niet moeilijk te vinden. Eventuele enkele echt moeilijk verkrijgbare componenten, zoals b.v. de THAT1200 voor de ingang, kunnen dan wel met de GB mee lopen.
Peter de Jong

Gebruikersavatar
rikpost
Berichten: 1346
Lid geworden op: vr 17 dec 2010, 15:04
Locatie: Heinenoord

Re: Animo check Composiet Amplifier Mk2

Berichtdoor rikpost » za 12 jan 2019, 16:58

Oké Peter ,helder ☺
het lijkt mij wel leuk om mee te doen ,ik blijf het volgen en denk er even over na.
Ooit is het allemaal klaar !

johan283
Berichten: 433
Lid geworden op: vr 12 nov 2010, 15:27

Re: Animo check Composiet Amplifier Mk2

Berichtdoor johan283 » za 12 jan 2019, 21:00

ds23man schreef:En anders is mijn Liteplacer er nog.



Mooi ik heb geen vaste hand dus wat hulp kan ik wel gebruiken :lol:

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 22659
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: Animo check Composiet Amplifier Mk2

Berichtdoor ray5150 » za 12 jan 2019, 22:31

Tja. misschien moet ik me dan ook maar een beetje (ben nog wat terughoudend) aan het SMD gebeuren overgeven... :shock:


Pjotr schreef:Eventuele enkele echt moeilijk verkrijgbare componenten, zoals b.v. de THAT1200 voor de ingang, kunnen dan wel met de GB mee lopen.

Gewoon op voorraad bij Mouser ?
https://nl.mouser.com/ProductDetail/THA ... vnzw%3D%3D
Of je moet een andere versie bedoelen, dan heb ik niks gezegd. :-#

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 9019
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: Animo check Composiet Amplifier Mk2

Berichtdoor Shadow » za 12 jan 2019, 22:40

ray5150 schreef:Tja. misschien moet ik me dan ook maar een beetje (ben nog wat terughoudend) aan het SMD gebeuren overgeven... :shock:


Jij pakt dat zo op, echt, fijn regelbaar boutje, 0,35mm harskern, pincetje en gaan, eventueel een loupe...koop een ebay kitje om te oefenen anders?

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 21080
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: Animo check Composiet Amplifier Mk2

Berichtdoor Pjotr » za 12 jan 2019, 23:03

I.d.d. Joram. En Ray, koop zo'n oefenkitje wat Henkjan al aangaf: https://www.ebay.nl/itm/SMD-Components- ... 3639706198 Gewoon om eens te kijken of het je wat is en om wat te oefenen. Als je die grote weerstanden er netjes op krijgt ben je al ruim geslaagd voor de CA Mk2 :sure: De weerstanden daarop zijn nog een slagje groter zelfs.
Peter de Jong

Gebruikersavatar
FR_Aad
Berichten: 3883
Lid geworden op: do 11 dec 2008, 21:47
Locatie: 010

Re: Animo check Composiet Amplifier Mk2

Berichtdoor FR_Aad » za 12 jan 2019, 23:20

Shadow schreef:
ray5150 schreef:Tja. misschien moet ik me dan ook maar een beetje (ben nog wat terughoudend) aan het SMD gebeuren overgeven... :shock:


Jij pakt dat zo op, echt, fijn regelbaar boutje, 0,35mm harskern, pincetje en gaan, eventueel een loupe...koop een ebay kitje om te oefenen anders?


Is die harskern voldoende of moet je ook nog flux hebben?

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 22659
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: Animo check Composiet Amplifier Mk2

Berichtdoor ray5150 » za 12 jan 2019, 23:29

Shadow schreef:Jij pakt dat zo op, echt, fijn regelbaar boutje, 0,35mm harskern, pincetje en gaan, eventueel een loupe...koop een ebay kitje om te oefenen anders?


Pjotr schreef:I.d.d. Joram. En Ray, koop zo'n oefenkitje wat Henkjan al aangaf: https://www.ebay.nl/itm/SMD-Components- ... 3639706198 Gewoon om eens te kijken of het je wat is en om wat te oefenen. Als je die grote weerstanden er netjes op krijgt ben je al ruim geslaagd voor de CA Mk2 :sure: De weerstanden daarop zijn nog een slagje groter zelfs.


Oh, ik heb wel eens wat SMD dingen gedaan in het verleden. bijvoorbeeld de HK Dac voeding die ook door Peter is ontworpen, en her en der wat losse dingetjes met inimini weerstanden en condensatortjes.
Maar ik zal niet ontkennen dat zo'n oefensetje geen gek idee is. denk dat ik dan ook een extra Led lamp boven de werkbank hang. :idea:
Iemand een suggestie voor een pincet ? ik meen dat Peter er een tijdje geleden eentje adviseerde maar weet niet meer in welk topic dat was.

Welk formaat melf weerstanden kan ik eigenlijk verwachten ?
melfprof.pdf
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 9019
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: Animo check Composiet Amplifier Mk2

Berichtdoor Shadow » za 12 jan 2019, 23:41

FR_Aad schreef:
Shadow schreef:
ray5150 schreef:Tja. misschien moet ik me dan ook maar een beetje (ben nog wat terughoudend) aan het SMD gebeuren overgeven... :shock:


Jij pakt dat zo op, echt, fijn regelbaar boutje, 0,35mm harskern, pincetje en gaan, eventueel een loupe...koop een ebay kitje om te oefenen anders?


Is die harskern voldoende of moet je ook nog flux hebben?


Is voldoende, wel flesje ipa of pure alcohol hebben om de boel ff te poetsen na het solderen, tandenborstel oid erover.

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 21080
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: Animo check Composiet Amplifier Mk2

Berichtdoor Pjotr » za 12 jan 2019, 23:44

ray5150 schreef:Welk formaat melf weerstanden kan ik eigenlijk verwachten ?
melfprof.pdf

Zelfde als bij de Mk1: de 0204 Is het meest gebruikte en daarmee ook het goedkoopste :) 0102 is wel heel klein en 0207 is weer vrij fors en ook stuk duurder.
Peter de Jong

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 9019
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: Animo check Composiet Amplifier Mk2

Berichtdoor Shadow » za 12 jan 2019, 23:44

ray5150 schreef:Iemand een suggestie voor een pincet ?


https://www.bol.com/nl/p/london-college ... 076960474/

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 11473
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Animo check Composiet Amplifier Mk2

Berichtdoor hannesie » za 12 jan 2019, 23:53

Voor die prijs?

https://www.conrad.nl/o/pincetten-1511030
Heb toen ook een setje gekocht, iets minder fijn, maar?
https://www.conrad.nl/p/toolcraft-82102 ... gen-821025
Iets minder snel last bij zweethandjes. :lol:
Hans

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 21080
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: Animo check Composiet Amplifier Mk2

Berichtdoor Pjotr » zo 13 jan 2019, 0:01

Belangrijk is wel dat de punten geribbeld zijn. Anders schiet het spul makkelijk weer weg. Die goedkope die ik bedoelde waren een setje van de Gamma van een paar euro. Werkt wel prima maar is zeker geen pro spul:

IMG_2869_ZBA.jpg


Overigens heeft Eleshop en EOO ook het nodige.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Peter de Jong


Terug naar “Versterkers”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot, dotnetdotcom [Crawler] en 0 gasten