ZBA CA met Wappers

Voor- en Eindversterkers

Moderator: Beheerdersteam

erik1977
Berichten: 202
Lid geworden op: ma 25 mei 2015, 9:05

Re: CA met 2 verschillende wappers

Berichtdoor erik1977 » vr 28 sep 2018, 18:01

ds23man schreef:Ach, gewoon 1tje aan de voorkant en de ander achterop. Valt het niet op. :lol:


Ambilight :lol:

Nee.. die topictitel had ik aangepast na de verkeerde levering, het is uiteraard de bedoeling om 2 dezelfde meters in te bouwen.
Als het goed is wordt er 1 nagezonden. Alleen het retourneren van de verkeerde wordt lastig omdat het adres van de afzender er niet op staat, ik ga geen 18 euro verzendkosten voorschieten.

erik1977
Berichten: 202
Lid geworden op: ma 25 mei 2015, 9:05

Re: CA met 2 verschillende wappers

Berichtdoor erik1977 » vr 28 sep 2018, 18:53

Is er nog een goed alternatief voor EOO met een knappe zoekfunctie?
Gisteren even zitten zoeken naar bijvoorbeeld de vlakstekers maar dit type kon ik slecht vinden, er was maar een aanbieder waar ik er gelijk 100 moest afnemen.

bestelling-eoo.png
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 21886
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: CA met 2 verschillende wappers

Berichtdoor ray5150 » vr 28 sep 2018, 19:18

Ook daar is Ebay goed voor :
https://www.ebay.com/itm/50pcs-6-3mm-16 ... Swi0RX0MqM
Als je er maar een paar moet hebben kun je het beste gaan kijken bij een automaterialen zaak, of Halfords.
De Hornbach heeft ze trouwens ook.

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 12616
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: CA met 2 verschillende wappers

Berichtdoor Ah!buis » vr 28 sep 2018, 19:35

Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 21886
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: CA met 2 verschillende wappers

Berichtdoor ray5150 » vr 28 sep 2018, 19:58

Ja, met bijna 6 euro verzendkosten...
Voor een knaak bestel je bij https://muxtronics.nl/onderdelen/ bij Farnell alles wat je nodig hebt.

erik1977
Berichten: 202
Lid geworden op: ma 25 mei 2015, 9:05

Re: CA met 2 verschillende wappers

Berichtdoor erik1977 » za 29 sep 2018, 8:55

Van die Farnell site word ik een beetje gestoord, teveel keus als je niet de juiste zoekterm gebruikt en traag ladende pagina's.
Reichelt is inderdaad wel een stuk duurder als EOO maar ik heb toch wat dingen nodig om verder te kunnen.

Knipsel.PNG
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

erik1977
Berichten: 202
Lid geworden op: ma 25 mei 2015, 9:05

Re: CA met Wappers

Berichtdoor erik1977 » do 03 jan 2019, 20:33

Zo, tijd voor een update.
Ik ben af en toe met de versterker bezig geweest en dacht hem met de kerst wel spelend te hebben tot ik erachter kwam dat ik de verkeerde trafo's besteld had. 2 stuks van 24V maar dus geen 2 stuks van 2x24V. :-s
Gelukkig is Toridy erg snel en kon ik vandaag weer verder.

Ik zit me alleen af te vragen hoe de voeding aangesloten moet worden vanaf de trafo.
Op de trafo staat primary brown/brown en sec.1 blauw/blauw en sec.2 zwart/zwart.

Ik denk dat bruin beiden naar 230V moeten maar hoe ik het op de print moet aansluiten, geen flauw idee.
Kan iemand me uitleggen hoe het moet en waarom?

gr Erik


rsz_20190103_201340.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

erik1977
Berichten: 202
Lid geworden op: ma 25 mei 2015, 9:05

Re: CA met Wappers

Berichtdoor erik1977 » do 03 jan 2019, 20:51

Zo ziet het er voorlopig uit, de VU meters wil ik er zeker nog inbouwen maar ik ben nu eerst wel eens benieuwd hoe het klinkt.

20190103_204701.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 7295
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: CA met Wappers

Berichtdoor Shadow » do 03 jan 2019, 21:14

erik1977 schreef:Zo, tijd voor een update.
Ik ben af en toe met de versterker bezig geweest en dacht hem met de kerst wel spelend te hebben tot ik erachter kwam dat ik de verkeerde trafo's besteld had. 2 stuks van 24V maar dus geen 2 stuks van 2x24V. :-s
Gelukkig is Toridy erg snel en kon ik vandaag weer verder.

Ik zit me alleen af te vragen hoe de voeding aangesloten moet worden vanaf de trafo.
Op de trafo staat primary brown/brown en sec.1 blauw/blauw en sec.2 zwart/zwart.

Ik denk dat bruin beiden naar 230V moeten maar hoe ik het op de print moet aansluiten, geen flauw idee.
Kan iemand me uitleggen hoe het moet en waarom?

gr Erik


rsz_20190103_201340.jpg


Even meten is het beste, spanning erop, evt de uiteinden even in een kroonsteen, de 2 draden die samen op de centertap zitten staat geen spanning tussen, die andere 2 staat 48V tussen ongeveer.
NA DE 1E & 2E NU DE 3E CA VERSTERKER AAN HET BOUWEN!
COPPER PROJECT SPEAKERS
Setup; Copper Project, ZBA AFDAC + CA & Yamaha WXC50

erik1977
Berichten: 202
Lid geworden op: ma 25 mei 2015, 9:05

Re: ZBA CA met Wappers

Berichtdoor erik1977 » do 03 jan 2019, 21:28

Okay dat kan ik proberen. Als ik dan de draden van de centertap heb gevonden zet ik die op de 'G' fastons?

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 21886
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: ZBA CA met Wappers

Berichtdoor ray5150 » do 03 jan 2019, 21:28

Als het echt twee aparte wikkelingen zijn, is er geen centertap.

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 12616
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: CA met Wappers

Berichtdoor Ah!buis » do 03 jan 2019, 21:30

erik1977 schreef:Ik zit me alleen af te vragen hoe de voeding aangesloten moet worden vanaf de trafo.
Op de trafo staat primary brown/brown en sec.1 blauw/blauw en sec.2 zwart/zwart.

Ik denk dat bruin beiden naar 230V moeten maar hoe ik het op de print moet aansluiten, geen flauw idee.
Kan iemand me uitleggen hoe het moet en waarom?
Tekeningetje ? :D
Anne
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 7295
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: ZBA CA met Wappers

Berichtdoor Shadow » do 03 jan 2019, 21:38

ray5150 schreef:Als het echt twee aparte wikkelingen zijn, is er geen centertap.


Dan heb je 4 verschillende kleuren :wink:

erik1977 schreef:Okay dat kan ik proberen. Als ik dan de draden van de centertap heb gevonden zet ik die op de 'G' fastons?


Correct, die andere 2 op ~ & ~
NA DE 1E & 2E NU DE 3E CA VERSTERKER AAN HET BOUWEN!
COPPER PROJECT SPEAKERS
Setup; Copper Project, ZBA AFDAC + CA & Yamaha WXC50

erik1977
Berichten: 202
Lid geworden op: ma 25 mei 2015, 9:05

Re: ZBA CA met Wappers

Berichtdoor erik1977 » do 03 jan 2019, 21:51

Tijd voor een nieuwe multimeter denk ik, krijg er geen waardes uit.
Morgen maar verder :?

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 12616
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: ZBA CA met Wappers

Berichtdoor Ah!buis » do 03 jan 2019, 21:53

erik1977 schreef:Tijd voor een nieuwe multimeter denk ik, krijg er geen waardes uit.
Morgen maar verder :?
Wel wisselspanning meten, op DC doet ie niks.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

erik1977
Berichten: 202
Lid geworden op: ma 25 mei 2015, 9:05

Re: ZBA CA met Wappers

Berichtdoor erik1977 » do 03 jan 2019, 22:04

Ik ben er niet zo handig mee maar kreeg er op wisselspanning ook geen waardes uit dus ik verdenk toch de meter.
Morgenochtend evengoed even bij de storingsdienst langs voor een cursus meten.

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 7295
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: ZBA CA met Wappers

Berichtdoor Shadow » do 03 jan 2019, 22:16

Draadjes in de juiste gaatjes zitten?
NA DE 1E & 2E NU DE 3E CA VERSTERKER AAN HET BOUWEN!
COPPER PROJECT SPEAKERS
Setup; Copper Project, ZBA AFDAC + CA & Yamaha WXC50

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 21886
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: ZBA CA met Wappers

Berichtdoor ray5150 » vr 04 jan 2019, 0:25

Shadow schreef:
ray5150 schreef:Als het echt twee aparte wikkelingen zijn, is er geen centertap.


Dan heb je 4 verschillende kleuren :wink:

Ja, zo doen ze het bij ILP/Amplimo inderdaad.
Ik zie op de foto van Erik 2 blauwe, en 2 zwarte draden. dan trek ik de voor de hand liggende conclusie dat het twee aparte secundaire wikkelingen zijn. dan kun je er wel willekeurig een blauwe aan een zwarte knopen, maar dan heb je 50 % kans dat je het goed doet.
(Anne heeft dat wel eens uitgelegd dat je het einde van de ene wikkeling aan het begin van de andere moet koppelen, anders gaat de boel elkaar "tegenwerken" )
Normaal gesproken zou er dan op het label staan welke aan welke moet, maar ik heb geen praktijkervaring met die polksi transforatorski dus ik kan er eigenlijk niet zo veel over zeggen. zie dat er ook geen datasheets op hun site staan jammer genoeg.

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 7295
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: ZBA CA met Wappers

Berichtdoor Shadow » vr 04 jan 2019, 0:27

Nee had ook al gezocht :-s
NA DE 1E & 2E NU DE 3E CA VERSTERKER AAN HET BOUWEN!
COPPER PROJECT SPEAKERS
Setup; Copper Project, ZBA AFDAC + CA & Yamaha WXC50

Gebruikersavatar
SSassen
Berichten: 8210
Lid geworden op: vr 22 apr 2005, 10:21
Locatie: Zuidoostbeemster

Re: ZBA CA met Wappers

Berichtdoor SSassen » vr 04 jan 2019, 1:01

Goed - Snel - Goedkoop, je mag er daarvan twee kiezen, en niet drie! :D
Mediocre is not my middle name.

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 7295
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: ZBA CA met Wappers

Berichtdoor Shadow » vr 04 jan 2019, 9:35

Ja toch is Toroidy niet extreem cheapo?... Aan de andere kant, die Block trafo's die ik gebruik kosten €60 per stuk, dus ja...
NA DE 1E & 2E NU DE 3E CA VERSTERKER AAN HET BOUWEN!
COPPER PROJECT SPEAKERS
Setup; Copper Project, ZBA AFDAC + CA & Yamaha WXC50

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 12616
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: ZBA CA met Wappers

Berichtdoor Ah!buis » vr 04 jan 2019, 12:48

ray5150 schreef:Ik zie op de foto van Erik 2 blauwe, en 2 zwarte draden. dan trek ik de voor de hand liggende conclusie dat het twee aparte secundaire wikkelingen zijn. dan kun je er wel willekeurig een blauwe aan een zwarte knopen, maar dan heb je 50 % kans dat je het goed doet.
(Anne heeft dat wel eens uitgelegd dat je het einde van de ene wikkeling aan het begin van de andere moet koppelen, anders gaat de boel elkaar "tegenwerken" )
Normaal gesproken zou er dan op het label staan welke aan welke moet, maar ik heb geen praktijkervaring met die polksi transforatorski dus ik kan er eigenlijk niet zo veel over zeggen. zie dat er ook geen datasheets op hun site staan jammer genoeg.
Er zou wel een aanduiding kunnen zijn, niet te zien op de foto.
Het begin van de wikkeling wordt aangegeven met een stukje kous om de draad bij de trafo, zo dus.
Anne
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

erik1977
Berichten: 202
Lid geworden op: ma 25 mei 2015, 9:05

Re: CA met Wappers

Berichtdoor erik1977 » vr 04 jan 2019, 21:43

Ah!buis schreef:
erik1977 schreef:Ik zit me alleen af te vragen hoe de voeding aangesloten moet worden vanaf de trafo.
Op de trafo staat primary brown/brown en sec.1 blauw/blauw en sec.2 zwart/zwart.

Ik denk dat bruin beiden naar 230V moeten maar hoe ik het op de print moet aansluiten, geen flauw idee.
Kan iemand me uitleggen hoe het moet en waarom?
Tekeningetje ? :D
Anne


Net gemeten en tussen blauw en blauw staat 25V, tussen zwart en zwart ook.
Tussen de blauwe en zwarte steeds 0.

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 7295
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: ZBA CA met Wappers

Berichtdoor Shadow » vr 04 jan 2019, 21:47

2 losse spoelen zonder center tap dus, nu is het even zaak het begin van de spoel te vinden, zit er een markering aan de draden?
NA DE 1E & 2E NU DE 3E CA VERSTERKER AAN HET BOUWEN!
COPPER PROJECT SPEAKERS
Setup; Copper Project, ZBA AFDAC + CA & Yamaha WXC50

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 21886
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: ZBA CA met Wappers

Berichtdoor ray5150 » vr 04 jan 2019, 21:53

Mogelijk staat er ook iets over op het label aangegeven ?
Va de tot nu toe geplaatste foto's is er niks zinnigs op te maken.

*bliep, need more input*

(wel een goeie opmerking van Anne. :goedzo: )


Terug naar “Versterkers”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot, Pinterestbot en 2 gasten