ZBA CA versterkers bouwen

Voor- en Eindversterkers

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 10804
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56

Re: ZBA CA versterkers bouwen

Berichtdoor Shadow » wo 05 feb 2020, 14:43

Moet ook coax zijn dus? #-o

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 22642
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: ZBA CA versterkers bouwen

Berichtdoor Pjotr » wo 05 feb 2020, 14:53

Nee, een optisch kabeltje! Maar ik begrijp dat je de S/PDIF tulpjes bedoelt? Die kun je het beste van 75 ohm coax maken i.d.d. Al doet een gewone interlink het meestal wel goed als het niet meer dan een meter is. Ik heb al mijn interlinks van 75 ohm coax gemaakt. Is wel wat stug maar dan kun je je niet vergissen :D
Peter de Jong

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 10804
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56

Re: ZBA CA versterkers bouwen

Berichtdoor Shadow » wo 05 feb 2020, 15:03

Pjotr schreef:Nee, een optisch kabeltje! Maar ik begrijp dat je de S/PDIF tulpjes bedoelt? Die kun je het beste van 75 ohm coax maken i.d.d. Al doet een gewone interlink het meestal wel goed als het niet meer dan een meter is. Ik heb al mijn interlinks van 75 ohm coax gemaakt. Is wel wat stug maar dan kun je je niet vergissen :D


Nee Peter, van het toslink input printje naar de dac, daar zitten door Knuisje geleverde getwiste kabeltjes bij, maar die waren te kort, dus heb ik afgeschermde signaalkabel gebruikt. De S/Pdif tulpjes draaien intern op coax inderdaad en werken prima O:)

Gebruikersavatar
knuisje
Berichten: 3655
Lid geworden op: zo 15 apr 2007, 0:07
Locatie: Julianadorp

Re: ZBA CA versterkers bouwen

Berichtdoor knuisje » wo 05 feb 2020, 15:30

Gewoon een stukje CAT5-ader oid. gebruiken of ander normaal draad.
( ͝° ͜ʖ͡°)

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 10804
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56

Re: ZBA CA versterkers bouwen

Berichtdoor Shadow » wo 05 feb 2020, 15:37

knuisje schreef:Gewoon een stukje CAT5-ader oid. gebruiken of ander normaal draad.


Ok dat is in orde maar dat verklaart m'n 'plopjes' nog niet...

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 22642
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: ZBA CA versterkers bouwen

Berichtdoor Pjotr » wo 05 feb 2020, 16:19

Shadow schreef:
Pjotr schreef:Nee, een optisch kabeltje! Maar ik begrijp dat je de S/PDIF tulpjes bedoelt? Die kun je het beste van 75 ohm coax maken i.d.d. Al doet een gewone interlink het meestal wel goed als het niet meer dan een meter is. Ik heb al mijn interlinks van 75 ohm coax gemaakt. Is wel wat stug maar dan kun je je niet vergissen :D


Nee Peter, van het toslink input printje naar de dac, daar zitten door Knuisje geleverde getwiste kabeltjes bij, maar die waren te kort, dus heb ik afgeschermde signaalkabel gebruikt. De S/Pdif tulpjes draaien intern op coax inderdaad en werken prima O:)

Ohw solly. Zal eens nieuwe batterijtjes in mijn glazen bol stoppen :relax: Lijkt mij verder een Knuisprobleem dan.
Peter de Jong

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 22362
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: ZBA CA versterkers bouwen

Berichtdoor ds23man » wo 05 feb 2020, 16:58

Laad je dat ding niet contactloos op? :shock:
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
knuisje
Berichten: 3655
Lid geworden op: zo 15 apr 2007, 0:07
Locatie: Julianadorp

Re: ZBA CA versterkers bouwen

Berichtdoor knuisje » wo 05 feb 2020, 18:38

Toslink ontvanger/transmitter brak? Of optische kabel brak?
( ͝° ͜ʖ͡°)

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 10804
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56

Re: ZBA CA versterkers bouwen

Berichtdoor Shadow » wo 05 feb 2020, 18:45

knuisje schreef:Toslink ontvanger/transmitter brak? Of optische kabel brak?


Met verschillende kabels / bronnen hetzelfde op beide ingangen, ik verwacht interferentie :-k

Gebruikersavatar
knuisje
Berichten: 3655
Lid geworden op: zo 15 apr 2007, 0:07
Locatie: Julianadorp

Re: ZBA CA versterkers bouwen

Berichtdoor knuisje » wo 05 feb 2020, 22:06

Dan zou ik toch een ander kabeltje met nieuwe connectoren proberen.
( ͝° ͜ʖ͡°)

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 10804
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56

Re: ZBA CA versterkers bouwen

Berichtdoor Shadow » wo 12 feb 2020, 12:50

Binnenkort een CA op m'n werk neerzetten, zal een enkele analoge ingang zijn en dan als bron een mobiel dacje zoals de Ibasso DC02 ofzo. Vandaag in ieder geval de behuizing alvast besteld;

diy-amplifier-100-aluminium-chassis-311x220x90mm.jpg


Kassie

pcb-for-potentiometers-input-output-connection.jpg


Aansluitbordje voor de ALPS volume regelaar

potentiometer-axis-extension-kit-300mm-o6mm.jpg


Verlengkit voor de ALPS volumeregelaar

Allemaal van Audiophonics.fr - wat een hele leuke webshop is en veel spul van Alie verkoopt, voor redelijk gelijke prijzen maar wel uit voorraad levert. Tip; vink wel GLS aan als bezorger want bij de Franse post hebben ze niet zo'n haast :roll:
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 10804
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56

Re: ZBA CA versterkers bouwen

Berichtdoor Shadow » do 13 feb 2020, 17:37

Even aan het passen en meten geweest, maar het wordt een uitdaging :rock:

E6B83565-6DC2-4BB6-A3FC-F1E8056FE715.jpeg


Zit te denken om de voedingen op een verhoogje te zetten half over de versterkerprinten, want anders krijg ik het er niet in gefrommeld :lol: gelukkig is het kastje intern iets van 84mm hoog, dat bied hopelijk genoeg ruimte :-k
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 10804
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56

Re: ZBA CA versterkers bouwen

Berichtdoor Shadow » do 13 feb 2020, 20:46

Dat wordt hem dus niet [-(
Waarom wou ik ook al weer zo veel in zo'n klein doosje proppen :mrgreen: oh ze klinken zo fijn! En deze komt op m'n werk te staan en er gaan best wat kritische technici naar kijken / luisteren, dus hij moet ook nog netjes zijn!

IMG_20200213_202519699.jpg


IMG_20200213_202511841_HDR.jpg


De voeding op z'n kop komt op 2 stukken alu hoeklijn met voldoende afstand tot trafo en versterkerprint.
De Hypex print komt aan de zijwand met voldoende afstand tot de kast (niet die van nije dei) en eventueel nog isolatie er tussen. Ff wachten tot de behuizing er is en EOO nog wat benodigdheden levert :beer:
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 22642
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: ZBA CA versterkers bouwen

Berichtdoor Pjotr » do 13 feb 2020, 21:07

Voor zoiets zou ik die voedingsprinten gewoon weg laten. Ze gaan nooit stuk...! Gewoon 2x2 - 10.000uF elco's met klembeugeltjes in de kast en 4 dioden op een stukkie gaatjesprint of gelijk geisoleerd op een stukje alu in de kast.
Peter de Jong

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 10804
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56

Re: ZBA CA versterkers bouwen

Berichtdoor Shadow » do 13 feb 2020, 21:11

Ja kan, maar ik heb de DC protectie op de voeding zitten O:)
Het komt goed hoor, alles gaat passen 8)

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 22642
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: ZBA CA versterkers bouwen

Berichtdoor Pjotr » do 13 feb 2020, 21:14

Shadow schreef:Ja kan, maar ik heb de DC protectie op de voeding zitten O:)

Die er dus eigenlijk voor spek en bonen op zit in dit geval.... :mrgreen:
Peter de Jong

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 10804
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56

Re: ZBA CA versterkers bouwen

Berichtdoor Shadow » do 13 feb 2020, 21:22

Hoezo? Ik heb ze niet op de CA printen zitten en nee die gaan ook zo goed als niet kapot, maar heb het er liever wel in zitten en werkend :sure:

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 22642
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: ZBA CA versterkers bouwen

Berichtdoor Pjotr » do 13 feb 2020, 21:32

In die 30 jaar dat ik deze chippies gebruik (en dat zijn er heel veel geweest) is er nog niet eentje overleden. Eigenlijk is het voor dit kaliber versterker overdreven.

Als je beter van een DC beveiliging slaapt: Doen! We kunnen ons tenslotte geen melt-down van Borsele veroorloven :sure: :D
Peter de Jong

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 10804
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56

Re: ZBA CA versterkers bouwen

Berichtdoor Shadow » do 13 feb 2020, 21:52

Pjotr schreef:We kunnen ons tenslotte geen melt-down van Borsele veroorloven :sure: :D


Dat wordt lastig met een zekering van 4A kan ik je verzekeren hoor :lol:

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 23561
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: ZBA CA versterkers bouwen

Berichtdoor ray5150 » do 13 feb 2020, 22:16


Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 10804
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56

Re: ZBA CA versterkers bouwen

Berichtdoor Shadow » do 13 feb 2020, 22:39

ray5150 schreef:19 Inch kassie gebruiken ?
https://www.vandijkenelektronica.eu/nl/ ... plaat.html


Nee kassie is al besteld :sure:

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 22642
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: ZBA CA versterkers bouwen

Berichtdoor Pjotr » do 13 feb 2020, 22:48

ray5150 schreef:19 Inch kassie gebruiken ?
https://www.vandijkenelektronica.eu/nl/ ... plaat.html

Ray toch! Kon je nou echt niks goedkopers vinden? Koektrommel of zo :lol:
Peter de Jong

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 10804
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56

Re: ZBA CA versterkers bouwen

Berichtdoor Shadow » za 15 feb 2020, 20:27


Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 10804
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56

Re: ZBA CA versterkers bouwen

Berichtdoor Shadow » di 18 feb 2020, 21:01

Audiophonics was snel! Spullen al binnen! En die kasten uit China zijn toch ook 2x mooier dan dat Modushop spul, zag het met de vorige al (die nu eigendom van Ton is) - ook China / Alie kast, maar dit is ook weer mooi en dik aluminium, netjes geanodiseerd en alles past.

IMG_20200218_201614013.jpg


IMG_20200218_201551505.jpg



IMG_20200218_201556693.jpg


Hst wordt een puzzel, maar het moet kunnen zo, de voeding boven de versterkers komt aan 2 stukjes aluminium hoeklijn te hangen, die aan het profiel in de zijkant worden bevestigd. Hij hangt dan centimeters weg van de versterkerprinten en niet dichterbij als bijvoorbeeld in mijn eindversterker. De potmeter achterin bij de ingang komt wel te vervallen want de as kan niet langs de op z'n kop hangende voeding. De Hypex kaku komt vlakbij de ingang op de achterste trafo, plaatje voor maken, moet geen probleem zijn. Door de ferme richel in de kast kom ik wel 10mm te kort ten opzichte van de zijwand, maar met een stuk railkoper of alu strip moet dat op te lossen zijn, beetje pasta ertussen zodat ie z'n warmte goed aan de zijwand kwijt kan en aan de buitenkant komen 2 snoepige profieltjes die ik bij EOO van de site afgeplukt heb O:)
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 10804
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56

Re: ZBA CA versterkers bouwen

Berichtdoor Shadow » zo 23 feb 2020, 22:09

Shadow schreef:De Hypex kaku komt vlakbij de ingang op de achterste trafo, plaatje voor maken, moet geen probleem zijn.


Kuch - dat is het dus wel, deksel past niet meer op de behuizing als ik netjes de kruipafstanden aan houd :( (spanningvoerende delen minimaal 5mm van kast en liefst nog isolatie ertussen)
Dus een grote 19mm Omron schakelaar aangeboord met dubbelpolige afschakeling en ingebouwde rode led, moest 1 condensator van een voeding loshalen en iets gekanteld op een stukje verlengdraad weer terug zetten, anders zat ie te dicht op de schakelaar. Draadjes allemaal getwist en waar nodig van krimkous voorzien. Komende week als de tiewrap zadels binnen komen kan ik de 230v bedrading op z’n plek fixeren en dan kan de rest van de bedrading erin, gaten aanboren voor de koelblokjes en de bevestiging van de LM3886’s eens uit dokteren O:)


Terug naar “Versterkers”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot, HuaweiBots-114.119.164.x, HuaweiBots-114.119.167.x, Meridian, unrealistic, Яндекс/Yandex [Bot] en 0 gasten