ZBA CA versterkers bouwen

Voor- en Eindversterkers

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 9040
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: ZBA CA versterkers bouwen

Berichtdoor Shadow » do 13 jun 2019, 11:58

Zo de voedingen zijn online :bakkie:

IMG_20190613_115656192.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 13620
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: ZBA CA versterkers bouwen

Berichtdoor Ah!buis » do 13 jun 2019, 13:05

De massaverbinding aan de bout door de trafo is verdacht.
Als de bout ook aan het geaarde chassis zit krijg je dat er of een kortsluitwikkeling ontstaat of dat het chassis op een (kleine) wisselspanning tov de massa heeft.Dat eerste geeft heetlopende toestanden en het laatste mogelijk brom.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 20847
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: ZBA CA versterkers bouwen

Berichtdoor ds23man » do 13 jun 2019, 13:17

Dat is inderdaad een hele domme actie.
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 9040
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: ZBA CA versterkers bouwen

Berichtdoor Shadow » do 13 jun 2019, 13:17

Heb het eens gedaan om te kijken of dat zo is, voorlopig staat het een uurtje aan en nog geen warmte voelbaar Anne :think:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 13620
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: ZBA CA versterkers bouwen

Berichtdoor Ah!buis » do 13 jun 2019, 13:31

Als die draden naar de bouten de enige verbinding netaarde-chassis zijn is er geen (grote) kortsluitstroom.Maar dan zit het chassis op een wisselspanning van één trafowinding tov de netaarde.
Een aangesloten bron die aan de netaarde zit krijgt dan ook een (kleine) wisselspanning over de aansluitdraad bron-versterker -> brom.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 9040
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: ZBA CA versterkers bouwen

Berichtdoor Shadow » do 13 jun 2019, 13:42

Ja zo ver issie nog niet opgebouwd dus dat kon ik nog niet meten :lol: maar warm worden doet het iig niet. Zal hem ernaast zetten voor de gemoedsrust :sure:

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 9040
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: ZBA CA versterkers bouwen

Berichtdoor Shadow » do 13 jun 2019, 16:41

Steeds een stukkie verder;

IMG_20190613_164001079.jpg


Hoor net dat ik vannacht niet hoef te werken dus we kunnen door vanavond :beer:
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 9040
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: ZBA CA versterkers bouwen

Berichtdoor Shadow » do 13 jun 2019, 17:57

En dan heb je alles uitgelijnd, aangeboord, IC op z’n plek gesoldeerd, heat transfer pad ertussen, alles klaar, de laatste moertjes aandraaien van de printen, TIK m3 studje breekt af :boos: en net 1 die verborgen gemonteerd zit met z’n schroef verzonken in de richel van het koelblok afgedekt door de bodemplaaaaat :twisted:
Nu eerst even afkoelen en een :beer: dan vanavond maar weer uit elkaar halen :relax:

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 21101
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: ZBA CA versterkers bouwen

Berichtdoor Pjotr » do 13 jun 2019, 18:09

Wat een geluk... \:D/ Er moet tussen de LM en het koelprofiel géén heat transfer pad maar heat transfer pasta! :relax:
Peter de Jong

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 9040
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: ZBA CA versterkers bouwen

Berichtdoor Shadow » do 13 jun 2019, 20:02

Ik heb er nu 2 gebouwd met die hittegeleidende pad en dit wordt nr. 3, geloof nou niet dat het problemen geeft? :think:

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 21101
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: ZBA CA versterkers bouwen

Berichtdoor Pjotr » do 13 jun 2019, 20:10

Het IC is al geïsoleerd. Waarom zou je daar extra thermische weerstand aan toe voegen met een pad? Je wilt hem juist verlagen door de lucht in de poriën tussen het IC met warmte geleidende pasta op te vullen. Het is maar een klein vlakje waar alle warmte doorheen moet. Met zo'n pad verdubbel je al snel de warmteweerstand. Waar je het aan gaat merken is dat de SpiKe protectie eerder in komt. Je haalt dan niet het max. vermogen wat ie kan leveren en blijft dan ergens op de helft tot driekwart steken. Als dat voldoende is, is het geen punt natuurlijk.

En nog iets: Hopelijk zijn de bouten van de trafo's geïsoleerd :think: anders maak je een mooie kortsluiting met die aarddraad zo...
Peter de Jong

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 9040
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: ZBA CA versterkers bouwen

Berichtdoor Shadow » do 13 jun 2019, 20:19

Oh ik kreeg dit eens van Knuistermans als alternatief voor pasta :think: ff kijken hoor, Bergquist ofzo?

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 9040
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: ZBA CA versterkers bouwen

Berichtdoor Shadow » do 13 jun 2019, 20:21

Pjotr schreef:En nog iets: Hopelijk zijn de bouten van de trafo's geïsoleerd :think: anders maak je een mooie kortsluiting met die aarddraad zo...


Nou dat heb ik eens getest nu, uur aangestaan, niet warm oid geworden, dus zolang het de enige aarde is loopt het wel los lijkt me. Ik heb inmiddels de draad aan een nabije m4 gelegd en niet meer op de trafo's.

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 21101
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: ZBA CA versterkers bouwen

Berichtdoor Pjotr » do 13 jun 2019, 20:27

Heb je waarschijnlijk toevallig de primaire wikkelingen beide in de juiste fase (richting) staan...

Shadow schreef:Oh ik kreeg dit eens van Knuistermans als alternatief voor pasta :think: ff kijken hoor, Bergquist ofzo?

Ja, die stopt het ook in een gerecyclede versterkast met een veel kleinere trafo. Dan haal je er sowieso lang niet uit wat er in zit. Is een keuze. Maar in jouw geval met ruim bemeten trafo's en voeding is het niet de manier.
Peter de Jong

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 9040
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: ZBA CA versterkers bouwen

Berichtdoor Shadow » do 13 jun 2019, 20:33

Nu wil het toeval...

IMG_20190613_203304267.jpg


:relax:
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 21101
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: ZBA CA versterkers bouwen

Berichtdoor Pjotr » do 13 jun 2019, 20:42

:goedzo: En niet een hele tube tegelijk hè :lol: Het moet net de poriën vullen
Peter de Jong

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 9040
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: ZBA CA versterkers bouwen

Berichtdoor Shadow » do 13 jun 2019, 21:07

Hopsa;

IMG_20190613_210611267.jpg


Potdikke dit wordt de beste tot nu toe, en hij gaat naar een ander :rofl:
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 20847
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: ZBA CA versterkers bouwen

Berichtdoor ds23man » do 13 jun 2019, 22:30

Veel te veel pasta, tis geen pindakaas wat je op je brood smeert... :lol:
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 9040
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: ZBA CA versterkers bouwen

Berichtdoor Shadow » do 13 jun 2019, 22:40

Alle begin is moeilijk - je bent nooit te oud om te leren - maar zou het ook anders klinken en hoe kunnen we dat testen? :rofl:

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 11486
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: ZBA CA versterkers bouwen

Berichtdoor hannesie » do 13 jun 2019, 22:48

ds23man schreef:Veel te veel pasta, tis geen pindakaas wat je op je brood smeert... :lol:


Hij gebruikt het zoals jij de siliconen kit........... :rofl: :rofl:
Hans

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 9040
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: ZBA CA versterkers bouwen

Berichtdoor Shadow » do 13 jun 2019, 22:49

:lagge: :lagge: :lagge:

‘Dat heb ik er allang afgesneden’

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 21101
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: ZBA CA versterkers bouwen

Berichtdoor Pjotr » do 13 jun 2019, 22:54

Shadow schreef:Alle begin is moeilijk - je bent nooit te oud om te leren - maar zou het ook anders klinken en hoe kunnen we dat testen? :rofl:

Zelfde verhaal: Hoe dikker hoe meer warmteweerstand. Tis een kwestie van veel en vaak beginnen :lol: Krijg je vanzelf wel ervaring. In principe zo weinig/dun mogelijk en mag het net wel/net niet onder het IC uitkomen...
Peter de Jong

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 9040
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: ZBA CA versterkers bouwen

Berichtdoor Shadow » do 13 jun 2019, 22:58

Doet het ook, maar door het weghalen met een wattenstaafje krijg je een soort van voeg, lijkt dikker dan het is, ze liggen met die clips echt wel strak aan hoor :rock:

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 21101
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: ZBA CA versterkers bouwen

Berichtdoor Pjotr » do 13 jun 2019, 23:29

Het spul heeft ook niet allemaal dezelfde viscositeit. Met zo'n klemmetje kun je het nog wat rondschuiven als de print nog niet vast zit. Daarmee "veeg" je het meest overtollige nog wel weg onder het IC. Maar zo kritisch als met CPU koelers is het nou ook weer niet :sure:
Peter de Jong

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4251
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: ZBA CA versterkers bouwen

Berichtdoor democles » do 13 jun 2019, 23:34

Potdikke dit wordt de beste tot nu toe, en hij gaat naar een ander :rofl:


Ja de laatste is altijd de beste,meestal :hide:


Terug naar “Versterkers”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot en 14 gasten