ICEpower ASC200 repareren?

Voor- en Eindversterkers

Moderator: Beheerdersteam

Capillus
Berichten: 20
Lid geworden op: do 27 jul 2006, 10:24

ICEpower ASC200 repareren?

Berichtdoor Capillus » do 04 jan 2018, 11:59

Beste mensen, allereerst een gelukkig nieuwjaar toegewenst.
Bij het vervangen van tweeters van een actieve luidspreker (Canton CD3200) heeft een ingebouwde versterker ASC200 het helaas begeven. Mogelijk heb ik kortsluiting gemaakt via de aluminium kast. Dom genoeg had ik de spanning aan laten staan. Vervolgens is de module is doorgebrand, te oordelen naar de stank uit de kast..
Nu begrijp ik dat de reparatie van zo'n ASC module bijna onbegonnen werk is voor iemand zonder ervaring/apparatuur met smd solderen. Ik weet nog niet wat er precies in doorgebrand, maar de vraag is of dat het enige is dat moet worden vervangen.
Heeft iemand goede raad (of 1 ASC200 te koop)?
Groet,
Pim

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 13676
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: ICEpower ASC200 repareren?

Berichtdoor Ah!buis » do 04 jan 2018, 13:57

Wordt moeilijk, een D-versterker met een schakelende voeding en geen schema :(
Als iets verbrand (stinkt) en de zekering blijft heel is het meestal niet heel erg.Maar om dan een oorzaak te vinden (enkel een verbrande weerstand vervangen helpt niet, verbrand weer als de oorzaak niet weg is) zonder schema [-o<
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Capillus
Berichten: 20
Lid geworden op: do 27 jul 2006, 10:24

Re: ICEpower ASC200 repareren?

Berichtdoor Capillus » do 04 jan 2018, 14:03

Dank voor je reactie. Er is inderdaad geen schema beschikbaar, bovendien zijn deze versterkers berucht om hun kwetsbaarheden en het ontbreken van beveiligingen. Ik ga van het weekend een foto maken van de schade en hem dan hier voorleggen aan de experts.

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 22772
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: ICEpower ASC200 repareren?

Berichtdoor ray5150 » do 04 jan 2018, 16:32

Capillus schreef: Ik ga van het weekend een foto maken van de schade en hem dan hier voorleggen aan de experts.


Ik denk dat ik je het antwoord al kan voorspellen :

ea7f1ff74cb6c9b85a17aa4b167e38c9e3087d7c.jpg


In principe is alles te repareren, (of de print moet opgerookt zijn) het is de vraag of het ook economisch rendabel is.
Als je er een paar honderd euro voor kwijt bent, is het beter en goedkoper om een andere unit te bestellen, of er iets van Hypex in te schroeven.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

hoka
Berichten: 89
Lid geworden op: za 02 feb 2008, 16:54

Re: ICEpower ASC200 repareren?

Berichtdoor hoka » di 19 nov 2019, 17:14

Geen idee of het nog relevant is maar ik heb nog een ASC200 liggen....

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 13676
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: ICEpower ASC200 repareren?

Berichtdoor Ah!buis » di 19 nov 2019, 18:44

hoka schreef:Geen idee of het nog relevant is maar ik heb nog een ASC200 liggen....

Met de pootjes omhoog ? :lol:
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

hoka
Berichten: 89
Lid geworden op: za 02 feb 2008, 16:54

Re: ICEpower ASC200 repareren?

Berichtdoor hoka » do 21 nov 2019, 11:24

nee hoor eentje die het nog doet!


Terug naar “Versterkers”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot, WiseGuys [Crawler] en 3 gasten