pass pearl 2 - de kast in met dat ding!

Voor- en Eindversterkers

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 25860
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: pass pearl 2 probleem

Berichtdoor Henkjan » zo 08 dec 2019, 0:47

Q2 vervangen en alles lijkt nu goed in orde. :yeah: Ik krijg met de pot nu de spanning op t test punt geregeld tot ~10mV

Morgen de andere print maar eens onder handen nemen
If it measures good, but sounds bad, you're measuring the wrong thing." ― Dr. Richard C. Heyser

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 25860
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: pass pearl 2 probleem

Berichtdoor Henkjan » zo 08 dec 2019, 0:50

Was nog wel spannend, want na t verwijderenbvannde oude Q2 miste er een soldeerpadje... Mss zat dat al los en was t de oorzaak van t probleem? Enniehou dus wat print weggekrabt met een mes om t koper bloot te leggen en er een kwak soldeer op gezet
If it measures good, but sounds bad, you're measuring the wrong thing." ― Dr. Richard C. Heyser

Gebruikersavatar
Barry2001
Algemene moderator
Berichten: 11237
Lid geworden op: zo 22 mar 2009, 16:57
Locatie: Hengelo

Re: pass pearl 2 probleem

Berichtdoor Barry2001 » zo 08 dec 2019, 8:33

Loszittende padjes komen zomaar eigenlijk niet voor, als ze losraken is dat vaak met desolderen. En dat is zo gebeurd, ook al doe je dit voorzichtig. Maar :rock: dat het goed lijkt nu.

Gebruikersavatar
Kappa7
Berichten: 4109
Lid geworden op: za 22 nov 2008, 9:50
Locatie: Ermelo

Re: pass pearl 2 probleem

Berichtdoor Kappa7 » zo 08 dec 2019, 9:22

Top goed dat je het probleem gevonden en opgelost hebt.

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 25860
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: pass pearl 2 probleem

Berichtdoor Henkjan » zo 08 dec 2019, 15:36

Henkjan schreef:
Morgen de andere print maar eens onder handen nemen

Lijkt t zelfde te hebben, dus ook hier ga ik Q2 maar vervangen

Ik denk dat ik Q1,3,10,11 (de ZTX450s) ook uit voorzorg maar ga vervangen.

Sander was goed opgelicht met z'n aankopen zeg
If it measures good, but sounds bad, you're measuring the wrong thing." ― Dr. Richard C. Heyser

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 25860
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: pass pearl 2 probleem

Berichtdoor Henkjan » zo 08 dec 2019, 17:45

Zo, alles zit er op. Afgeregeld op 5mV op de uitgang, lijkt me goed genoeg. Spanning over R6 is 1.45V, volgens schema 1.5V.
If it measures good, but sounds bad, you're measuring the wrong thing." ― Dr. Richard C. Heyser

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 25860
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: pass pearl 2 probleem

Berichtdoor Henkjan » zo 08 dec 2019, 17:46

Zo maar eens testen of er muziek uit wil komen
If it measures good, but sounds bad, you're measuring the wrong thing." ― Dr. Richard C. Heyser

Gebruikersavatar
dre
Berichten: 14606
Lid geworden op: di 23 nov 2004, 20:55
Locatie: nerdwijk

Re: pass pearl 2 probleem

Berichtdoor dre » zo 08 dec 2019, 18:09

Tromgeroffel!
Потому что это возможно!

Gebruikersavatar
Barry2001
Algemene moderator
Berichten: 11237
Lid geworden op: zo 22 mar 2009, 16:57
Locatie: Hengelo

Re: pass pearl 2 probleem

Berichtdoor Barry2001 » zo 08 dec 2019, 18:19

Benieuwd!

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 25860
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: pass pearl 2 probleem

Berichtdoor Henkjan » zo 08 dec 2019, 18:35

:yeah:

Geen brom, gewoon spelen.

Nu t kastje nog ff afmaken....
If it measures good, but sounds bad, you're measuring the wrong thing." ― Dr. Richard C. Heyser

Gebruikersavatar
FR_Aad
Berichten: 4014
Lid geworden op: do 11 dec 2008, 21:47
Locatie: 010

Re: pass pearl 2 probleem

Berichtdoor FR_Aad » zo 08 dec 2019, 18:36

Henkjan schreef:
Henkjan schreef: Sander was goed opgelicht met z'n aankopen zeg


Was ik al bang voor.
Ik wilde indertijd een Pass B1 bouwen en had mijn onderdelen bij de zelfde leverancier besteld. Toen Sander zijn projectje niet werkte heb ik de boel maar in een hoek gegooid. :(

Gebruikersavatar
FR_Aad
Berichten: 4014
Lid geworden op: do 11 dec 2008, 21:47
Locatie: 010

Re: pass pearl 2 probleem

Berichtdoor FR_Aad » zo 08 dec 2019, 18:36

Henkjan schreef::yeah:

Geen brom, gewoon spelen.

Nu t kastje nog ff afmaken....


Kijk, da´s goed nieuws!! :rock:

Gebruikersavatar
Kappa7
Berichten: 4109
Lid geworden op: za 22 nov 2008, 9:50
Locatie: Ermelo

Re: pass pearl 2 probleem

Berichtdoor Kappa7 » zo 08 dec 2019, 18:37

=D> =D> =D> =D>

Gebruikersavatar
Barry2001
Algemene moderator
Berichten: 11237
Lid geworden op: zo 22 mar 2009, 16:57
Locatie: Hengelo

Re: pass pearl 2 probleem

Berichtdoor Barry2001 » zo 08 dec 2019, 18:38

=D> :yeah: :-({|=

Gebruikersavatar
sander1238
Berichten: 1761
Lid geworden op: wo 28 apr 2010, 22:20
Locatie: wanroij

Re: pass pearl 2 probleem

Berichtdoor sander1238 » zo 08 dec 2019, 19:00

Mooi henk Jan, ben blij dat het eindelijk werkt, veel luisterplezier ermee

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 25860
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: pass pearl 2 probleem - opgelost

Berichtdoor Henkjan » za 22 feb 2020, 0:43

Zo, na wat proefluisteren thuis (klinkt echt goed) en in Hengelo (wat geluidseffecten) besloten om de Pearl toch maar in een metalen kastje te bouwen (kastje voor voeding, kastje voor versterker). De mooie houten kastjes die Sander gemaakt had ga ik nog wel wat anders in doen (liggen genoeg projecten op de plank)

En als e.e.a. dan toch open is, meteen wat aanpassingen doen.. George kwam met de tip om met een schakelaar de input load aan te kunne passen voor andere elementen. met de MC die ik nu in m'n Dual heb speeltie prima met de 47k, maar met die andere 741q die in Hengelo speelde was t duidelijk minder. Wat zijn een beetje gangbare waardes? Hier zit op de print al een plekje vrij, R20. En tips voor schakelaars zijn ook welkom.

Een ander ding is de mogelijkheid om de gain aan te passen, dit kan met R15 (nu draadbrug). Voor de high output MC of een gewone MM is de huidige 55dB goed genoeg, maarvoor een ander element zou meer wel eens fijn kunnen zijn.
If it measures good, but sounds bad, you're measuring the wrong thing." ― Dr. Richard C. Heyser

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 25860
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: pass pearl 2 - de verbouwing begint

Berichtdoor Henkjan » za 22 feb 2020, 0:46

en nou lijkt de voeding net wel of net niet te passen in die nieuwe kastjes, eens denken of we mss dit als een kans zien om daar een leerprojectje electronica van te maken :think:
If it measures good, but sounds bad, you're measuring the wrong thing." ― Dr. Richard C. Heyser

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 25860
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: pass pearl 2 - de verbouwing begint

Berichtdoor Henkjan » wo 11 mar 2020, 20:59

Henkjan schreef:en nou lijkt de voeding net wel of net niet te passen in die nieuwe kastjes, eens denken of we mss dit als een kans zien om daar een leerprojectje electronica van te maken :think:
daar maar vast wat over nagedacht... de Pearl heeft 3 voedingen nodig, twee +24V en een -24V. De "standaard" voeding is een gewone +/-24V voeding die alle 3 voedt, de "luxere" hebben 3 compleet gescheiden voedingen. Ik had gedacht aan een tussenweg: wel 1 trafo, van daar iets van +/-27V maken (in kastje 1) en dan in t andere kastje (waar ook de Pearl in zit) met separate regelaars de +/-24V en -24V maken.
voeding pearl2 blokschema.png
wat denken jullie hier van?
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
If it measures good, but sounds bad, you're measuring the wrong thing." ― Dr. Richard C. Heyser

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 14895
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: pass pearl 2 - de verbouwing begint

Berichtdoor Ah!buis » wo 11 mar 2020, 22:05

Er is enkel één plus en één min 24V nodig.De twee +24V op het pearlbord doorverbinden.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 25860
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: pass pearl 2 - de verbouwing begint

Berichtdoor Henkjan » wo 11 mar 2020, 22:27

maar heeft t nog voordeel om de input stage voeding separaat te houden van de second stage?
pearl2 simplified schematic.png
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
If it measures good, but sounds bad, you're measuring the wrong thing." ― Dr. Richard C. Heyser

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 14895
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: pass pearl 2 - de verbouwing begint

Berichtdoor Ah!buis » wo 11 mar 2020, 23:15

Henkjan schreef:maar heeft t nog voordeel om de input stage voeding separaat te houden van de second stage?
Dacht 't niet.Als je absoluut wil scheiden kunt evt de twee +24V elk via bijv. 10Ω aan de voeding hangen, er zitten op de print voor elk deel een ontkoppel-C meen ik.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 25860
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: pass pearl 2 - de verbouwing begint

Berichtdoor Henkjan » wo 11 mar 2020, 23:23

en dan vraag 2: heeft het zin (als in: zo "schoon" mogelijke voeding) om zoals in t blokschema in 2 stappen te regelen? waarbij de 2e dan een zo laag ruis mogelijke chip of schakeling is. of kan je het zelfde bereiken als je in 1 stap de regeling doet?

Ah!buis schreef:.... er zitten op de print voor elk deel een ontkoppel-C meen ik.
Pass Pearl II Schema.JPG
correct
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
If it measures good, but sounds bad, you're measuring the wrong thing." ― Dr. Richard C. Heyser

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 14895
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: pass pearl 2 - de verbouwing begint

Berichtdoor Ah!buis » do 12 mar 2020, 14:40

Henkjan schreef:en dan vraag 2: heeft het zin (als in: zo "schoon" mogelijke voeding) om zoals in t blokschema in 2 stappen te regelen? waarbij de 2e dan een zo laag ruis mogelijke chip of schakeling is. of kan je het zelfde bereiken als je in 1 stap de regeling doet?
Er zit al een tweede regeling op de print voor het gevoeligste deel, het deel in het rooie kader.
Ah!buis schreef:.... er zitten op de print voor elk deel een ontkoppel-C meen ik.
Pass Pearl II Schema.JPGcorrect
Dan heeft het wel zin, die twee weerstanden.
Evt ook zo'n weerstand bij de -24V voor een beter nut van de elco.
Anne
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
rjmulder
Berichten: 1125
Lid geworden op: wo 04 apr 2012, 22:47
Locatie: Twente

Re: pass pearl 2 - de verbouwing begint

Berichtdoor rjmulder » do 12 mar 2020, 15:23

Mijn Pearl 2 voed ik vanuit 4 12V accu's in serie, + 24V, 0 en -24V naar de print en van die zelfde +24v en 0 ga ik ook naar de andere aansluiting en dit werkt probleemloos.
Robert Jan

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 25860
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: pass pearl 2 - de verbouwing begint

Berichtdoor Henkjan » do 12 mar 2020, 16:25

Ah!buis schreef:... Dan heeft het wel zin, die twee weerstanden.
Evt ook zo'n weerstand bij de -24V voor een beter nut van de elco.

maar dan heb je wel een ietwat spanningsval die afhankelijk is van de belasting. of is dat geen probleem?

of een smoorspoeltje?
If it measures good, but sounds bad, you're measuring the wrong thing." ― Dr. Richard C. Heyser


Terug naar “Versterkers”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot, hannesie, HuaweiBots-114.119.138.x, HuaweiBots-114.119.157.x, peterl en 0 gasten