Mijn ZBA CA versterker.

Voor- en Eindversterkers

Moderator: Beheerdersteam

toetertje
Berichten: 1768
Lid geworden op: ma 29 feb 2016, 18:05
Locatie: Omgeving Enkhuizen.

Re: Mijn ZBA CA versterker.

Berichtdoor toetertje » di 15 nov 2016, 22:38

Die frontjes zijn harder dan je denkt. Ik heb er nu een paar geboord.
Ik heb een combi van een boortje en een freesje, voor in de kolomboor.
Ik vind overigens wel dat de zwarte delen erg snel beschadigen. Als je
met je nagel langs gaat zit er een kras op. Ik heb 4 van die kastjes, ze
hebben het allemaal.

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 21101
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: Mijn ZBA CA versterker.

Berichtdoor Pjotr » di 15 nov 2016, 23:01

Ja, voor het boren e.d. kun je ze het beste beplakken met plakplastic tegen beschadigen, Boeklon o.z.i.
Peter de Jong

Gebruikersavatar
dre
Berichten: 13584
Lid geworden op: di 23 nov 2004, 20:55
Locatie: nerdwijk

Re: Mijn ZBA CA versterker.

Berichtdoor dre » wo 16 nov 2016, 8:26

Pjotr schreef:

Is i.d.d. een nette prijs. Nog even de verzendkosten en je weet wat je bespaart t.o.v. Gerhards voorstel. 3 kasten toch in totaal?

Wel goed en stevig afplakken anders zit straks je hele voorkant met cirkelvormige krassen.


Daar trap je inderdaad maar een keer in...... :roll: (te dun tape....)

cool schreef:Ik heb vandaag een gat van 19mm in mijn ZBA CA frontplaat van 10mm alu geboord. Met een penboor (4 snijkanten met doorn ).
Dus Dre je mag ook langs komen , doe ik het voor je. Groeten,


Geweldige aanbieding!

We hebben het er zaterdag wel over. :wink:
потому что он может!

Gebruikersavatar
cool
Berichten: 749
Lid geworden op: ma 09 okt 2006, 11:35
Locatie: Den Haag

Re: Mijn ZBA CA versterker.

Berichtdoor cool » wo 16 nov 2016, 8:49

Prima, neem je dan een schakelaar mee voor de juiste maat? Penboor 16mm is ook geen probleem.
Loek

Gebruikersavatar
dre
Berichten: 13584
Lid geworden op: di 23 nov 2004, 20:55
Locatie: nerdwijk

Re: Mijn ZBA CA versterker.

Berichtdoor dre » wo 16 nov 2016, 8:50

De schakelaars zijn nog niet binnen. :mrgreen:

Maar daar hebben we het zaterdag nog wel even over. :lol:
потому что он может!

toetertje
Berichten: 1768
Lid geworden op: ma 29 feb 2016, 18:05
Locatie: Omgeving Enkhuizen.

Re: Mijn ZBA CA versterker.

Berichtdoor toetertje » wo 16 nov 2016, 11:35

Ik heb zoiets voor dit soort doeleinden.

http://www.ebay.com/itm/16mm-Carbide-Ti ... 4889dca904

Gebruikersavatar
dre
Berichten: 13584
Lid geworden op: di 23 nov 2004, 20:55
Locatie: nerdwijk

Re: Mijn ZBA CA versterker.

Berichtdoor dre » wo 16 nov 2016, 12:00

Een echt strakke rand heb ik daar nooit mee kunnen krijgen helaas......
потому что он может!

Gebruikersavatar
dre
Berichten: 13584
Lid geworden op: di 23 nov 2004, 20:55
Locatie: nerdwijk

Re: Mijn ZBA CA versterker.

Berichtdoor dre » wo 16 nov 2016, 13:37

Huh?
Alweer op pagina 3? :mrgreen:

De trafo's zijn net binnen,dus hier een plaatje van de opstelling die ik in gedachten heb.

En toen werd de sd card niet meer waargenomen......... :think:
потому что он может!

Gebruikersavatar
dre
Berichten: 13584
Lid geworden op: di 23 nov 2004, 20:55
Locatie: nerdwijk

Re: Mijn ZBA CA versterker.

Berichtdoor dre » wo 16 nov 2016, 13:44

DSC00750.JPG


DSC00751.JPG
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
потому что он может!

Gebruikersavatar
sander1238
Berichten: 1761
Lid geworden op: wo 28 apr 2010, 22:20
Locatie: wanroij

Re: Mijn ZBA CA versterker.

Berichtdoor sander1238 » wo 16 nov 2016, 14:25

Wonderbaarlijk dre. 3 pagina's over het boren van een gaatje en ineens heb je alles af :think:

Hoe dan ook ik volg het =D>

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 21101
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: Mijn ZBA CA versterker.

Berichtdoor Pjotr » wo 16 nov 2016, 14:29

sander1238 schreef:Wonderbaarlijk dre. 3 pagina's over het boren van een gaatje en ineens heb je alles af :think:

Hoe dan ook ik volg het =D>

Volgens mij krijgen we nog de nodige vragen als Dre de gaten door de trafo's geboord heeft voor het inschakelprintje... :sure: :lol:
Peter de Jong

Gebruikersavatar
dre
Berichten: 13584
Lid geworden op: di 23 nov 2004, 20:55
Locatie: nerdwijk

Re: Mijn ZBA CA versterker.

Berichtdoor dre » wo 16 nov 2016, 14:50

Ach,een beetje nonsens hoort er tegenwoordig gewoon bij.
Een normaal antwoord is wat lastig,daarintegen weer hulp genoeg! 8)

Ik ben zelf tevreden zo:Alle voedingslijnen zijn zo kort mogelijk en lopen volgens mij niet in de weg voor de signaalkabels(komen over de zijkant)

Mogen de speakerdraden een beetje in de buurt van de trafo's lopen?

Tevens laat ik een plaatje maken waar de softstart op komt en ik gelijk wat kabels op kan vastzetten.
потому что он может!

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 13620
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Mijn ZBA CA versterker.

Berichtdoor Ah!buis » wo 16 nov 2016, 15:07

dre schreef:Mogen de speakerdraden een beetje in de buurt van de trafo's lopen?
Zolang je geen LS-lus binnen een voedings-lus maakt gaat 't goed.
Tevens laat ik een plaatje maken waar de softstart op komt en ik gelijk wat kabels op kan vastzetten.
Let wel op dat dat plaatje geen kontakt maakt met de schijven op de trafo's.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
dre
Berichten: 13584
Lid geworden op: di 23 nov 2004, 20:55
Locatie: nerdwijk

Re: Mijn ZBA CA versterker.

Berichtdoor dre » wo 16 nov 2016, 15:11

Geen contact......
Ik geloof je gelijk!
Misschien een beetje uitleg?
Het word een rvs plaatje trouwens.

De voetjes zijn onderhand ook binnen:prima kwaliteit voor die prijs,wel wat aan de harde kant.

DSC00752.JPG


DSC00753.JPG


DSC00754.JPG
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
потому что он может!

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 13620
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Mijn ZBA CA versterker.

Berichtdoor Ah!buis » wo 16 nov 2016, 15:16

dre schreef:Geen contact......
Ik geloof je gelijk!
Misschien een beetje uitleg?
Het word een rvs plaatje trouwens.
De bout door de trafo is eigenlijk één winding en levert spanning.De onderkant zit (meestal) aan de kast, krijg je dat alles wat aan die bovenschijf zit eigenlijk geen massa meer is.Vandaar een verbinding (naar massa) geeft een niet bedoelde wisselstroom -> mogelijk brom en een (te)warm lopende trafo.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
dre
Berichten: 13584
Lid geworden op: di 23 nov 2004, 20:55
Locatie: nerdwijk

Re: Mijn ZBA CA versterker.

Berichtdoor dre » wo 16 nov 2016, 15:21

Stomme vraag:het plaatje aarden?
Dan aard je ook weer de hele kast........
потому что он может!

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 13620
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Mijn ZBA CA versterker.

Berichtdoor Ah!buis » wo 16 nov 2016, 15:25

dre schreef:Stomme vraag:het plaatje aarden?
Dan aard je ook weer de hele kast........

:? Als je 't plaatje vastmaakt zit ie toch aan de kast ?
Wat erop komt is niet bromgevoelig, hoe (of) aarden doet er niet veel toe.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
dre
Berichten: 13584
Lid geworden op: di 23 nov 2004, 20:55
Locatie: nerdwijk

Re: Mijn ZBA CA versterker.

Berichtdoor dre » wo 16 nov 2016, 15:28

:roll: :rofl:

Ik isoleer 'm wel. :mrgreen:
потому что он может!

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 13620
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Mijn ZBA CA versterker.

Berichtdoor Ah!buis » wo 16 nov 2016, 15:31

Nergens goed voor, zolang je maar van de schijven van de trafo's afblijft .
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
dre
Berichten: 13584
Lid geworden op: di 23 nov 2004, 20:55
Locatie: nerdwijk

Re: Mijn ZBA CA versterker.

Berichtdoor dre » wo 16 nov 2016, 15:58

Ik bevestig het plaatje aan de trafo bouten,dus isoleren is nodig.

Plaatje getekend:

ca amp.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
потому что он может!

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 13620
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Mijn ZBA CA versterker.

Berichtdoor Ah!buis » wo 16 nov 2016, 16:11

dre schreef:Ik bevestig het plaatje aan de trafo bouten,dus isoleren is nodig.

Plaatje getekend:

ca-amp.jpg

Mist wel een maat en waar zijn de gaten :?
Anne
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 21101
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: Mijn ZBA CA versterker.

Berichtdoor Pjotr » wo 16 nov 2016, 16:21

dre schreef:Ach,een beetje nonsens hoort er tegenwoordig gewoon bij.

Mogen de speakerdraden een beetje in de buurt van de trafo's lopen?

Als je ze recht naar achteren legt is dat geen probleem. B.v. als je de speakerklemmen bij elkaar midden op de achterplaat zou zetten. I.i.g. de trafo aansluitdraden en speaker draden niet vlak langs elkaar parallel leggen. Geldt in principe ook voor de netbekabeling en speakerdraden.

Waarom zet je trouwens de softstaart niet gewoon verticaal tegen de achterplaat? Of past dat niet/te makkelijk?

Ohw ja, die harde pootjes: Bij de Gamma een velletje van dat bruine meubelvilt halen van een paar mm dik.
Peter de Jong

Gebruikersavatar
dre
Berichten: 13584
Lid geworden op: di 23 nov 2004, 20:55
Locatie: nerdwijk

Re: Mijn ZBA CA versterker.

Berichtdoor dre » wo 16 nov 2016, 16:42

Pjotr schreef:
dre schreef:Ach,een beetje nonsens hoort er tegenwoordig gewoon bij.

Mogen de speakerdraden een beetje in de buurt van de trafo's lopen?

Als je ze recht naar achteren legt is dat geen probleem. B.v. als je de speakerklemmen bij elkaar midden op de achterplaat zou zetten. I.i.g. de trafo aansluitdraden en speaker draden niet vlak langs elkaar parallel leggen. Geldt in principe ook voor de netbekabeling en speakerdraden.

Waarom zet je trouwens de softstart niet gewoon verticaal tegen de achterplaat? Of past dat niet/te makkelijk?

Ohw ja, die harde pootjes: Bij de Gamma een velletje van dat bruine meubelvilt halen van een paar mm dik.


Dat past helaas net niet,maar nu komt alle bedrading heel mooi uit.
Kort en geen meelopende draden.

In ieder geval mooie dingen voor die prijs en verkrijgbaar in meerdere maten.

De maten op de plaatjes aangepast. :wink:
потому что он может!

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 20847
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Mijn ZBA CA versterker.

Berichtdoor ds23man » wo 16 nov 2016, 16:44

Maak dat plaatje even van trespa, is het gelijk geisoleerd. :lol:
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 21101
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: Mijn ZBA CA versterker.

Berichtdoor Pjotr » wo 16 nov 2016, 17:12

3mm trespa lijkt mij ook voor de hand liggen.

Overigens Dre, in Katwijk zit achter da AH aan de Scheepmakerstraat Hollaar Kunststoffen BV. Zou daar even een reststukje dun trespa, ABS of hard PVC halen. Als ik het zo zie past dat printje toch gewoon tussen de trafo's en de voorkant of achterkant? Dat hoeft toch niet boven op de trafo's?
Peter de Jong


Terug naar “Versterkers”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot en 3 gasten