Mijn ZBA CA versterker.

Voor- en Eindversterkers

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
Zweitse
Berichten: 4221
Lid geworden op: di 23 feb 2010, 13:01
Locatie: Assen

Re: Mijn ZBA CA versterker.

Berichtdoor Zweitse » za 10 dec 2016, 20:07

dre schreef:
Zweitse schreef:Is dat een softstart wat daar bovenop die plaat zit?


Goed gezien!

Zelfbouw?
Inspraak zonder inzicht leidt tot uitspraak zonder uitzicht.

Gebruikersavatar
dre
Berichten: 13580
Lid geworden op: di 23 nov 2004, 20:55
Locatie: nerdwijk

Re: Mijn ZBA CA versterker.

Berichtdoor dre » za 10 dec 2016, 20:08

Nope,uit Groningen!
потому что он может!

Gebruikersavatar
Zweitse
Berichten: 4221
Lid geworden op: di 23 feb 2010, 13:01
Locatie: Assen

Re: Mijn ZBA CA versterker.

Berichtdoor Zweitse » za 10 dec 2016, 20:08

Kijk nog even in je postvak.
Inspraak zonder inzicht leidt tot uitspraak zonder uitzicht.

Gebruikersavatar
SSassen
Berichten: 8226
Lid geworden op: vr 22 apr 2005, 10:21
Locatie: Zuidoostbeemster

Re: Mijn ZBA CA versterker.

Berichtdoor SSassen » za 10 dec 2016, 22:20

Waar zijn die gaatjes voor in de tussenplaat? En vanwaar die uitlopers?
Mediocre is not my middle name.

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 20822
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Mijn ZBA CA versterker.

Berichtdoor ds23man » zo 11 dec 2016, 7:32

Je hebt nu wel een vette sluiting door je trafo's.
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
dre
Berichten: 13580
Lid geworden op: di 23 nov 2004, 20:55
Locatie: nerdwijk

Re: Mijn ZBA CA versterker.

Berichtdoor dre » zo 11 dec 2016, 7:46

SSassen schreef:Waar zijn die gaatjes voor in de tussenplaat? En vanwaar die uitlopers?


Om de kabels vast te zetten.

ds23man schreef:Je hebt nu wel een vette sluiting door je trafo's.


Nee,alles is volledig van elkaar geïsoleerd.
Anne had dit ook al gezien,vandaar dat de bout nu niets meer raakt.
потому что он может!

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 20822
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Mijn ZBA CA versterker.

Berichtdoor ds23man » zo 11 dec 2016, 8:45

Dat plaatje is toch van metaal? En ik zie kartelringen onder de bout en blindklinkmoeren in de bodem.
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
Kappa7
Berichten: 3951
Lid geworden op: za 22 nov 2008, 9:50
Locatie: Ermelo

Re: Mijn ZBA CA versterker.

Berichtdoor Kappa7 » zo 11 dec 2016, 9:17

ds23man schreef:Dat plaatje is toch van metaal? En ik zie kartelringen onder de bout en blindklinkmoeren in de bodem.

Het enige voordeel is dat de plaat niet via de buitenzijde ook contact maakt met de bodem.
Was dat wel het geval geweest dan is dit zeker een mooi plaatje voor Barry om zijn SMD chip op te kunnen solderen.
Nu durf ik het niet zo te zeggen maar met een beetje mazzel valt het mee al denk ik dat het misschien verstandig is om hier voor een kunstof plaat te kiezen.
Dan weet je gewoon zeker dat je later niet alsnog de plaat moet gaan vervangen.

Gebruikersavatar
dre
Berichten: 13580
Lid geworden op: di 23 nov 2004, 20:55
Locatie: nerdwijk

Re: Mijn ZBA CA versterker.

Berichtdoor dre » zo 11 dec 2016, 9:22

En een doorvoerrubber op het topplaatje van de trafo en onder het kartelringetje een isolatiering.

Ik luister soms echt wel. :mrgreen:

isolatie-ring-6mm3.jpg


Allemaal brullen zonder goed te kijken. :lol:
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
потому что он может!

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 20822
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Mijn ZBA CA versterker.

Berichtdoor ds23man » zo 11 dec 2016, 9:26

Maak de volgende keer wat betere foto's! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 21079
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: Mijn ZBA CA versterker.

Berichtdoor Pjotr » zo 11 dec 2016, 9:28

Zie wel nylon ringen zitten maar een erg koosjere constructie kan ik het ook niet noemen.

[Edit}

Ah je bent mij al voor :mrgreen: Hopelijk zijn die ringetjes stevig genoegm òòk op den duur! Als het sluiting maakt gaat die plaat roodgloeiend staan.
Peter de Jong

Gebruikersavatar
dre
Berichten: 13580
Lid geworden op: di 23 nov 2004, 20:55
Locatie: nerdwijk

Re: Mijn ZBA CA versterker.

Berichtdoor dre » zo 11 dec 2016, 9:30

Roodgloeiend?

Nou,kom maar op met je spookverhaal!
потому что он может!

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 20822
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Mijn ZBA CA versterker.

Berichtdoor ds23man » zo 11 dec 2016, 9:49

Zoals ik al eerder zei, maak dat plaatje van trespa......
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
dre
Berichten: 13580
Lid geworden op: di 23 nov 2004, 20:55
Locatie: nerdwijk

Re: Mijn ZBA CA versterker.

Berichtdoor dre » zo 11 dec 2016, 9:50

Wat een gezeik zeg........
Het zit er in en het zit goed. :roll:
потому что он может!

Gebruikersavatar
Kappa7
Berichten: 3951
Lid geworden op: za 22 nov 2008, 9:50
Locatie: Ermelo

Re: Mijn ZBA CA versterker.

Berichtdoor Kappa7 » zo 11 dec 2016, 14:05

We gaan het mee maken dre.
Bij mijn eindversterker maakte een bout net contact met de behuizing en dat werd echt heel heet.
Het is zeker iets wat ik niet zo zou doen.

Gebruikersavatar
dre
Berichten: 13580
Lid geworden op: di 23 nov 2004, 20:55
Locatie: nerdwijk

Re: Mijn ZBA CA versterker.

Berichtdoor dre » zo 11 dec 2016, 17:28

.
Laatst gewijzigd door dre op zo 11 dec 2016, 18:05, 1 keer totaal gewijzigd.
потому что он может!

Gebruikersavatar
pappaleo
Berichten: 6794
Lid geworden op: wo 25 sep 2013, 14:30
Locatie: verder dan Delft of Drievliet

Re: Mijn ZBA CA versterker.

Berichtdoor pappaleo » zo 11 dec 2016, 17:44

Als alle delen elektrisch geleidend aan elkaar geknoopt ziiten, dan vormt dat plaatje met de bevestigingsbouten en de bodem van de kast een kortgesloten wikkeling om je trafokern. Daar gaat dan onder invloed van het magnetisch veld van je trafo een hele vette stroom door lopen. Dat gaat wel warm worden. Omdanks de lage spanning (slechts één secundaire wikkeling) kan ook een abusievelijke sluiting vonken veroorzaken.

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 13595
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Mijn ZBA CA versterker.

Berichtdoor Ah!buis » zo 11 dec 2016, 18:10

dre schreef:.

Zo bedoelen ze,
tu.JPG
Een kortgesloten winding.Loopt heet (en de trafo's ook) als ze in fase staan.Bij tegenfase van twee dezelfde trafo's gebeurt er niks :D
Anne
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Eén plaatje > 1000 woorden :-)


Terug naar “Versterkers”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot, Pinterestbot en 0 gasten