Mijn ZBA CA versterker.

Voor- en Eindversterkers

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
dre
Berichten: 13580
Lid geworden op: di 23 nov 2004, 20:55
Locatie: nerdwijk

Re: Mijn ZBA CA versterker.

Berichtdoor dre » ma 05 dec 2016, 22:17

Meer een ruil van diensten gedaan.
потому что он может!

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 21079
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: Mijn ZBA CA versterker.

Berichtdoor Pjotr » ma 05 dec 2016, 22:22

Wat denk je zelf Sander? Nee er blijkt een service ergens in Groningen te zitten waar je dat kunt laten doen... Betalen kan daar met hout, verf o.i.d. heb ik vernomen :yeah: :lol:
Peter de Jong

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 9017
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: Mijn ZBA CA versterker.

Berichtdoor Shadow » ma 05 dec 2016, 22:46

Ja daar hik ik ook nog tegen aan =P~

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 22659
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: Mijn ZBA CA versterker.

Berichtdoor ray5150 » ma 05 dec 2016, 23:29

Laat me raden, gepensioneerd, ex-TU, ook niet te beroerd om "er omheen te draaien" ? :lol:

Gebruikersavatar
knuisje
Berichten: 3636
Lid geworden op: zo 15 apr 2007, 0:07
Locatie: Julianadorp

Re: Mijn ZBA CA versterker.

Berichtdoor knuisje » di 06 dec 2016, 7:49

..

Dre heeft gouden handjes, vooral met hout. Ik wil een set Orfeo speakers, Dre een set CA's. 1 + 1 = 3.
( ͝° ͜ʖ͡°)

Gebruikersavatar
Kappa7
Berichten: 3951
Lid geworden op: za 22 nov 2008, 9:50
Locatie: Ermelo

Re: Mijn ZBA CA versterker.

Berichtdoor Kappa7 » di 06 dec 2016, 8:34

Goeie deal

Gebruikersavatar
knuisje
Berichten: 3636
Lid geworden op: zo 15 apr 2007, 0:07
Locatie: Julianadorp

Re: Mijn ZBA CA versterker.

Berichtdoor knuisje » di 06 dec 2016, 9:48

dre schreef:Als ik de koelpasta achter de chip wil plaatsen,moet ik dan nog ergens op letten?

Weinig koelpasta gebruiken, minder is beter.
( ͝° ͜ʖ͡°)

Gebruikersavatar
cool
Berichten: 749
Lid geworden op: ma 09 okt 2006, 11:35
Locatie: Den Haag

Re: Mijn ZBA CA versterker.

Berichtdoor cool » di 06 dec 2016, 11:58

ray5150 schreef:Laat me raden, gepensioneerd, ex-TU, ook niet te beroerd om "er omheen te draaien" ? :lol:

Nee Ray, verkeerd gegokt :D , er zit nog wel een set in de pijplijn. Maar eerst mijn eigen ding afmaken .
Loek

Gebruikersavatar
FR_Aad
Berichten: 3883
Lid geworden op: do 11 dec 2008, 21:47
Locatie: 010

Re: Mijn ZBA CA versterker.

Berichtdoor FR_Aad » di 06 dec 2016, 13:47

Mijn bordjes zitten ook nog veilig in de enveloppen. :-)

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 22659
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: Mijn ZBA CA versterker.

Berichtdoor ray5150 » di 06 dec 2016, 15:59

knuisje schreef:Dre heeft gouden handjes, vooral met hout.


+1

Gebruikersavatar
dre
Berichten: 13580
Lid geworden op: di 23 nov 2004, 20:55
Locatie: nerdwijk

Re: Mijn ZBA CA versterker.

Berichtdoor dre » di 06 dec 2016, 20:33

knuisje schreef:..

Dre heeft gouden handjes, vooral met hout. Ik wil een set Orfeo speakers, Dre een set CA's. 1 + 1 = 3.



8)

knuisje schreef:
dre schreef:Als ik de koelpasta achter de chip wil plaatsen,moet ik dan nog ergens op letten?

Weinig koelpasta gebruiken, minder is beter.


Mooi!
Ze sluiten perfect aan op de zijkant,dus dat gaat goed komen!

Alles vanavond gepast,dus de plaatjes even in de kleur zetten en dan kan er bedraad gaan worden.
потому что он может!

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 21079
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: Mijn ZBA CA versterker.

Berichtdoor Pjotr » di 06 dec 2016, 20:52

De kunst van die koelpasta is i.d.d. zo min mogelijk maar wel zoveel dat alle lucht verdreven wordt. Dat hangt ook een beetje van de vloeibaarheid van de pasta af. De ene is stroperiger dan de andere. Meestal is ter grootte van een paar rijstkorrels voldoende. Door nu het IC met een cirkelvormige beweging over het koellichaam een tijdje wat heen en weer te bewegen verdrijf je de overmaat aan koelpasta en verdeelt het zich mooi.

Voor het verwijderen van overtollige koelpasta kun je het beste die speciale cleaner gebruiken voor PC processors op basis van citroensap (b.v. Akasa TIMclean). Die is oplosmiddelvrij en erg effectief.
Laatst gewijzigd door Pjotr op di 06 dec 2016, 20:54, 1 keer totaal gewijzigd.
Peter de Jong

Gebruikersavatar
dre
Berichten: 13580
Lid geworden op: di 23 nov 2004, 20:55
Locatie: nerdwijk

Re: Mijn ZBA CA versterker.

Berichtdoor dre » di 06 dec 2016, 20:54

Lang verhaal Peter! :mrgreen:

Maar ik heb het begrepen! :sure:

Ach,je was me voor! :lol:
потому что он может!

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 21079
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: Mijn ZBA CA versterker.

Berichtdoor Pjotr » di 06 dec 2016, 20:57

Het is een kunstje wat wat oefening vergt. Die pasta geleidt de warmte eigenlijk vrij slecht (maar wel veel beter dan lucht). Dus hoe dunner hoe beter.
Peter de Jong

Gebruikersavatar
dre
Berichten: 13580
Lid geworden op: di 23 nov 2004, 20:55
Locatie: nerdwijk

Re: Mijn ZBA CA versterker.

Berichtdoor dre » di 06 dec 2016, 21:13

Ik ga 6x oefenen! :lol:
потому что он может!

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 21079
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: Mijn ZBA CA versterker.

Berichtdoor Pjotr » di 06 dec 2016, 22:16

dre schreef:Ik ga 6x oefenen! :lol:

Weet je wel zeker dat je dat goed heb uitgerekend? :lol:
Peter de Jong

Gebruikersavatar
SSassen
Berichten: 8226
Lid geworden op: vr 22 apr 2005, 10:21
Locatie: Zuidoostbeemster

Re: Mijn ZBA CA versterker.

Berichtdoor SSassen » di 06 dec 2016, 22:28

Zeg Peter, mag ik een suggestie doen?

Ik schat zo in dat je vast wat vrije tijd over hebt zo rond Kerst en nieuwjaar? Volgens mijn bescheiden mening maak je een heleboel mensen blij als je een voeding met de CA print combineert. Dan is het één kant-en-klare module, trafo aansluiten, in/uitgang en klaar. Kost even wat moeite, maar dan heb je ook gelijk wat.
Mediocre is not my middle name.

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 21079
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: Mijn ZBA CA versterker.

Berichtdoor Pjotr » di 06 dec 2016, 22:48

SSassen schreef:Zeg Peter, mag ik een suggestie doen?

Ik schat zo in dat je vast wat vrije tijd over hebt zo rond Kerst en nieuwjaar? Volgens mijn bescheiden mening maak je een heleboel mensen blij als je een voeding met de CA print combineert. Dan is het één kant-en-klare module, trafo aansluiten, in/uitgang en klaar. Kost even wat moeite, maar dan heb je ook gelijk wat.

Ja, daar heb ik al aan zitten denken. Een complete print waar je alleen de trafo op aansluit. Dat scheelt ook die 2 extra buffer elco's op de CA print. In feite wordt de print dan niet eens veel groter dan hij nu is. In dat geval moet er eigenlijk ook wel een kloklo printje bij met een DC beveiliging. Ikzelf vind dat relais en zekeringen alleen in de 230V thuis horen en nergens anders in een hoogwaardige versterker! De CA bewijst wel dat het ook zonder speaker relais doodstil blijft met aan/uit schakelen,
Peter de Jong

Gebruikersavatar
SSassen
Berichten: 8226
Lid geworden op: vr 22 apr 2005, 10:21
Locatie: Zuidoostbeemster

Re: Mijn ZBA CA versterker.

Berichtdoor SSassen » di 06 dec 2016, 23:00

Pjotr schreef:Ja, daar heb ik al aan zitten denken. Een complete print waar je alleen de trafo op aansluit. Dat scheelt ook die 2 extra buffer elco's op de CA print. In feite wordt de print dan niet eens veel groter dan hij nu is.


Mooi, dan wil ik alvast een set pre-orderen :mrgreen:

Pjotr schreef:In dat geval moet er eigenlijk ook wel een kloklo printje bij met een DC beveiliging. Ikzelf vind dat relais en zekeringen alleen in de 230V thuis horen en nergens anders in een hoogwaardige versterker! De CA bewijst wel dat het ook zonder speaker relais doodstil blijft met aan/uit schakelen,


Ingewikkeld hoef je het natuurlijk niet te maken, maar zekeringen zijn wel een must. Wat betreft de DC beveiliging is de voeding afschakelen natuurlijk de netste oplossing, alhoewel je natuurlijk ook de stdby/mute ingang van de LM3886 vrolijk kan kietelen en daarmee de versterker afschakelt. Dit helpt natuurlijk niet als het IC zelf defect is, maar je kunt niet alles afvangen.

Mocht je echt geen relais willen toepassen en toch de voeding fysiek willen afschakelen dan is een low/high-side MOSFET voor beide rails een optie, in SO8 formaat schakelen die probleemloos tientallen ampere en zijn ze zeer laagohmig. De aansturing is ook nog eens eenvoudig, dus wellicht is dat een optie?
Mediocre is not my middle name.

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 21079
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: Mijn ZBA CA versterker.

Berichtdoor Pjotr » di 06 dec 2016, 23:10

Een fysieke aan/uit schakelaar is sowieso verplicht (CE eis). En verder heb ik in de afgelopen 20 jaar vele LM3886's (en varianten) gebruikt en daarbij nog nooit er eentje stuk zien gaan. Zelfs niet bij kortgesloten uitgang. Je moet er wel erg rare capriolen mee uithalen om ze stuk te krijgen. Dus ja, de vraag is of een DC beveiliging überhaupt wel nodig is hier?
Peter de Jong

Gebruikersavatar
SSassen
Berichten: 8226
Lid geworden op: vr 22 apr 2005, 10:21
Locatie: Zuidoostbeemster

Re: Mijn ZBA CA versterker.

Berichtdoor SSassen » di 06 dec 2016, 23:12

Ik zou 't op zekeringen houden en een eenvoudige DC beveiliging die alleen de stdby/mute pin van de LM3886 kietelt, dan ben je d'r toch?
Mediocre is not my middle name.

Gebruikersavatar
SSassen
Berichten: 8226
Lid geworden op: vr 22 apr 2005, 10:21
Locatie: Zuidoostbeemster

Re: Mijn ZBA CA versterker.

Berichtdoor SSassen » di 06 dec 2016, 23:14

P.s. ik heb 't trouwens over afschakelen van de voeding aan de DC kant, dus na de buffer elco's, da's hoe ik 't normaliter doe. Hypex deed in haar niet-geschakelde voedingen iets vergelijkbaars. Je relais plakt dan niet en je ontlaad niet je buffer elco's over je belasting als 't wel misgaat.
Mediocre is not my middle name.

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 9017
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: Mijn ZBA CA versterker.

Berichtdoor Shadow » di 06 dec 2016, 23:23

SSassen schreef:Mooi, dan wil ik alvast een set pre-orderen :mrgreen:


+2 :rock:

Gebruikersavatar
SSassen
Berichten: 8226
Lid geworden op: vr 22 apr 2005, 10:21
Locatie: Zuidoostbeemster

Re: Mijn ZBA CA versterker.

Berichtdoor SSassen » di 06 dec 2016, 23:27

Shadow schreef:
SSassen schreef:Mooi, dan wil ik alvast een set pre-orderen :mrgreen:


+2 :rock:


Zullen we 't verkoop topic dan alvast maar starten? Kan Peter gelijk z'n printen-leverancier opwarmen voor een volgende mega-order, toch?
Mediocre is not my middle name.

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 9017
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: Mijn ZBA CA versterker.

Berichtdoor Shadow » di 06 dec 2016, 23:29

Nou waar een hoop mensen tegenaan hikken is smd denk ik... ik wel iig....


Terug naar “Versterkers”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Applebot, CCBot, Pinterestbot, WiseGuys [Crawler] en 0 gasten