opknappen/modificeren wembley model two twelve

Voor- en Eindversterkers

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
dre
Berichten: 13967
Lid geworden op: di 23 nov 2004, 20:55
Locatie: nerdwijk

opknappen/modificeren wembley model two twelve

Berichtdoor dre » za 31 mar 2012, 11:53

voor een leuk prijsje deze buizenversterker op de kop getikt.
een kijken of ik `m weer aan de praat kan krijgen,daarna zie ik wel wat de mogenlijkheden zijn.

ik ben een leek,dus rook signalen en ontploffingen kan ik niet uitsluiten..... :mrgreen:

en plaatjes:

wembley1.jpg


wembley2.jpg


wembley3.jpg


wembley4.jpg


wembley5.jpg


wembley6.jpg


het lijkt/is hetzelfde ontwerp als de bocama lafayette la-224b

eerst maar eens een beetje stofvrij maken.

buisbezetting:4x6BQ5 (nu 3x 6BQ5 en een el84)voor de rest 5x 12ax7 en een 5ar4.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
потому что он может!

Gebruikersavatar
dre
Berichten: 13967
Lid geworden op: di 23 nov 2004, 20:55
Locatie: nerdwijk

Re: opknappen/modificeren wembley model two twelve

Berichtdoor dre » za 31 mar 2012, 12:07

nog hints als ik er voor de eerste keer spanning op gaat?
buizen er uit of zo?
потому что он может!

Gebruikersavatar
TheoK
Berichten: 1471
Lid geworden op: di 28 sep 2010, 7:22
Locatie: Kitchener

Re: opknappen/modificeren wembley model two twelve

Berichtdoor TheoK » za 31 mar 2012, 12:09

Volgens mij is het dezelfde als een lafayette.
Ik weet niet of je een variac hebt.
Dan kun je voorzichtig de spanning erop zetten.
En als de buizen wat los zitten dan voetjes en buizen vervangen.
Eerst maar eens kijken of er geluid inzit. En je grote vriend brom. :wink:
Wie geen fouten maakt,maakt meestal niets

Gebruikersavatar
Barry2001
Algemene moderator
Berichten: 10665
Lid geworden op: zo 22 mar 2009, 16:57
Locatie: Hengelo

Re: opknappen/modificeren wembley model two twelve

Berichtdoor Barry2001 » za 31 mar 2012, 12:15

'Weer aan de praat kan krijgen', dus hij doet het nu niet? Wat Theo zegt, eerst langzaam met de variac de spanning opdraaien en meten of er gloei is, en voedingsspanning. Moet zeker weer goed te krijgen zijn!

Gebruikersavatar
dre
Berichten: 13967
Lid geworden op: di 23 nov 2004, 20:55
Locatie: nerdwijk

Re: opknappen/modificeren wembley model two twelve

Berichtdoor dre » za 31 mar 2012, 12:24

wat doet ie niet........ :rofl:

wembley7.jpg


geen variac trouwens.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
потому что он может!

Gebruikersavatar
Barry2001
Algemene moderator
Berichten: 10665
Lid geworden op: zo 22 mar 2009, 16:57
Locatie: Hengelo

Re: opknappen/modificeren wembley model two twelve

Berichtdoor Barry2001 » za 31 mar 2012, 12:36

Wat bedoel je, die net aansluiting? Trouwens aanzetten zonder buizen erin is geen goed idee. De spanning kan oplopen tot boven de maximum spanning die de elco's kunnen hebben. Is het 110V of 220V?

Gebruikersavatar
nl3prc
Berichten: 1279
Lid geworden op: di 08 nov 2011, 15:07
Locatie: Den Helder

Re: opknappen/modificeren wembley model two twelve

Berichtdoor nl3prc » za 31 mar 2012, 12:46

Het opzetje doet me bijna aan de Trio amp denken.

Wel een beetje lastig dat ze bij de primaire geen spanningen hebben gezet.

Wat ik nog wel eens deed om te meten aan de trafo is op je 6,3V Sec. wikkel ook 6,3 van een andere trafo zetten als je die hebt.
Dan kan je meten op je trafo wat waar op staat zo kom je er ook achter wat primaire aan spanning aan kan.
Zo te zien als ik het goed zie zit er een diode buis in dus zullen de elco's niet overmatig veel spanning krijgen als je alle buizen eruit haalt.
Eigenlijk komt er als het dan goed is helemaal geen spanning op je elco's te staan.
Beter één in de hand dan de lucht van tien. ](*,)
Een goed plaatje heeft geen woorden nodig.:rock:

Gebruikersavatar
sietse
Berichten: 4993
Lid geworden op: do 07 okt 2004, 16:03
Locatie: Dokkum

Re: opknappen/modificeren wembley model two twelve

Berichtdoor sietse » za 31 mar 2012, 14:21

dre schreef:nog hints als ik er voor de eerste keer spanning op gaat?
buizen er uit of zo?

Pas op met de elco's. Als dat van die ouwe natte elco's zijn en lange tijd geen spanning hebben gezien, kunnen ze ontploffen :!: Dat is gevaarlijk voor je ogen. "Reanimeren" lukt soms wel door er eest een paar uur een lage spanning op te zetten en die gestaag opvoeren. Het binnenwerk van de elco's kan zich dan chemisch herstellen. Lukte mij vroeger niet altijd. :!:
Een wijze man is hij, die twijfelt aan zijn eigen woorden, want alles kan, tot het tegendeel is bewezen !
Maar ja, viewtopic.php?f=15&t=4440 ????

Gebruikersavatar
dre
Berichten: 13967
Lid geworden op: di 23 nov 2004, 20:55
Locatie: nerdwijk

Re: opknappen/modificeren wembley model two twelve

Berichtdoor dre » za 31 mar 2012, 14:27

ik heb geen variac,dus het zal spannend worden.
stel dat dat het 'fout' gaat,heeft dat enorme gevolgen?

als het goed is heb ik nog een nieuwe 5ar4 liggen,die zal ik er dan wel in stoppen.
потому что он может!

Gebruikersavatar
sietse
Berichten: 4993
Lid geworden op: do 07 okt 2004, 16:03
Locatie: Dokkum

Re: opknappen/modificeren wembley model two twelve

Berichtdoor sietse » za 31 mar 2012, 14:35

Als ze ontploffen kun je ze weggooien uiteraard. Maar er zit een zuur in die andere spullen kan aantasten. Die dingen op voorhand vervangen is zo wie zo niet verkeerd. Want ook als ze niet gek gaan doen is het maar de vraag of ze hun werk goed zullen gaan doen. Tja, wat is wijsheid.
Een wijze man is hij, die twijfelt aan zijn eigen woorden, want alles kan, tot het tegendeel is bewezen !
Maar ja, viewtopic.php?f=15&t=4440 ????

Gebruikersavatar
dre
Berichten: 13967
Lid geworden op: di 23 nov 2004, 20:55
Locatie: nerdwijk

Re: opknappen/modificeren wembley model two twelve

Berichtdoor dre » za 31 mar 2012, 14:37

ik kan ze wel even doormeten,of heeft dat geen zin.
потому что он может!

Gebruikersavatar
nl3prc
Berichten: 1279
Lid geworden op: di 08 nov 2011, 15:07
Locatie: Den Helder

Re: opknappen/modificeren wembley model two twelve

Berichtdoor nl3prc » za 31 mar 2012, 14:55

Als je zeker weet dat je trafo 220/230 is en niet toevallig 110/115 kan je hem op 230 wel uittesten.

weet je het niet zeker test dan de trafo even heel kort op 230V.
Sluit een meter aan tussen 6,3V wikkel ' de meter wel op ac stand 20 volt zetten.

Steek even kort de stekker in het contact en lees je uitkomst af dit zou ongeveer 6,8V moeten zijn.
Als je tegen de 13V meet weet je dat je trafo niet op 220/230 kan

Test dit zonder buizen en zo kort als mogenlijk BV onder 1 secconde en natuurlijk ook met de zekering ertussen voor de veiligheid.

Even over die elco's ik heb persoonlijk nog nooit een elco opgeblazen of eentje gehad die zo slecht was dat hij sluiting maakte.
Dus denk ik dat het met die elco's wel mee zal vallen.

Wel heb ik ooit een elco bewust opgeblazen omdat ik er te veel spanning op had gezet wat er gebeurde is dat hij ging stomen als een fluitketel en wat er dan uitkomt prikt in je ogen.
Meestal zit er in die grote potten een overdruk ventiel die voorkomt dat hij uit elkaar klapt

Kleintjes voor BV 12 volt klappen echter wel net rotjes.
Beter één in de hand dan de lucht van tien. ](*,)
Een goed plaatje heeft geen woorden nodig.:rock:

Gebruikersavatar
dre
Berichten: 13967
Lid geworden op: di 23 nov 2004, 20:55
Locatie: nerdwijk

Re: opknappen/modificeren wembley model two twelve

Berichtdoor dre » za 31 mar 2012, 15:00

ik heb nog wel een scheidingstrafo van 500va,misschien is dat wel een optie.
потому что он может!

Gebruikersavatar
nl3prc
Berichten: 1279
Lid geworden op: di 08 nov 2011, 15:07
Locatie: Den Helder

Re: opknappen/modificeren wembley model two twelve

Berichtdoor nl3prc » za 31 mar 2012, 15:06

500 watt das een zware jongen maar hoeveel volt geeft die dan heb je daar de optie van 115 volt op
Beter één in de hand dan de lucht van tien. ](*,)
Een goed plaatje heeft geen woorden nodig.:rock:

Gebruikersavatar
dre
Berichten: 13967
Lid geworden op: di 23 nov 2004, 20:55
Locatie: nerdwijk

Re: opknappen/modificeren wembley model two twelve

Berichtdoor dre » za 31 mar 2012, 15:10

dat zou ik even moeten meten.......
die is al zo lang niet meer gebruikt. :mrgreen:
потому что он может!

Gebruikersavatar
sander1238
Berichten: 1762
Lid geworden op: wo 28 apr 2010, 22:20
Locatie: wanroij

Re: opknappen/modificeren wembley model two twelve

Berichtdoor sander1238 » za 31 mar 2012, 15:13

dre schreef:stel dat dat het 'fout' gaat,heeft dat enorme gevolgen?



succes dre, wees voorzichtig :rofl: :rofl:
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
dre
Berichten: 13967
Lid geworden op: di 23 nov 2004, 20:55
Locatie: nerdwijk

Re: opknappen/modificeren wembley model two twelve

Berichtdoor dre » za 31 mar 2012, 15:16

henkjan komt eerdaags toch deze kant op! :lol:
потому что он может!

Gebruikersavatar
nl3prc
Berichten: 1279
Lid geworden op: di 08 nov 2011, 15:07
Locatie: Den Helder

Re: opknappen/modificeren wembley model two twelve

Berichtdoor nl3prc » za 31 mar 2012, 15:18

sander1238 schreef:
dre schreef:stel dat dat het 'fout' gaat,heeft dat enorme gevolgen?



succes dre, wees voorzichtig :rofl: :rofl:

Kom op zeg er zit geen splijtstofstaven in.
Beter één in de hand dan de lucht van tien. ](*,)
Een goed plaatje heeft geen woorden nodig.:rock:

Gebruikersavatar
TheoK
Berichten: 1471
Lid geworden op: di 28 sep 2010, 7:22
Locatie: Kitchener

Re: opknappen/modificeren wembley model two twelve

Berichtdoor TheoK » za 31 mar 2012, 16:26

Gewoon stekker erin en afwachten.
Zet er wel even een paar oude speakers op die je toch niet meer gebruikt voor het geval dat.
Wie geen fouten maakt,maakt meestal niets

kupfer_m
Berichten: 176
Lid geworden op: di 28 sep 2004, 10:01
Locatie: Leopoldsburg, Limburg (BE)

Re: opknappen/modificeren wembley model two twelve

Berichtdoor kupfer_m » za 31 mar 2012, 16:58

Ik heb ook zo'n 2-12 (gesloopt).
Hier een foto van de voedingstransfo met opdruk "220V".
Partnummer is precies toch hetzelfde als bij jou.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
‘Remember, the most important part of the signal path is a good song.’

Gebruikersavatar
sander1238
Berichten: 1762
Lid geworden op: wo 28 apr 2010, 22:20
Locatie: wanroij

Re: opknappen/modificeren wembley model two twelve

Berichtdoor sander1238 » za 31 mar 2012, 19:26

In mn bocama zit dezelfde trafo

audioot
In memoriam †
Berichten: 1242
Lid geworden op: za 21 mei 2005, 21:26
Locatie: eke belgie

Re: opknappen/modificeren wembley model two twelve

Berichtdoor audioot » za 31 mar 2012, 20:33

als je niet zeker bent even een gloeilamp van 150 watt in serie met het net zetten dré
mvg
audioot
*30 okt 1948 - †nov 2014 (66 jaar)

Gebruikersavatar
dre
Berichten: 13967
Lid geworden op: di 23 nov 2004, 20:55
Locatie: nerdwijk

Re: opknappen/modificeren wembley model two twelve

Berichtdoor dre » zo 01 apr 2012, 10:07

-volume pot,buisvoetjes gereinigd
-netsnoer er aan gesoldeerd
-paar units er aan gehangen

stekker er in gestoken.............
netschakelaar ingedrukt...........
ipod er aan...........
buisjes gloeien op.........

voorzichtig het volume opschroeven...........

en hij speelt als een klok!!! 8)
потому что он может!

Gebruikersavatar
Walt
Berichten: 8611
Lid geworden op: vr 24 feb 2006, 13:33

Re: opknappen/modificeren wembley model two twelve

Berichtdoor Walt » zo 01 apr 2012, 10:37

Dat is goed nieuws, ga je de versterker nog verder onder handen nemen, bijv. nieuwe koppelcondensatoren?

Groetjes Walter

Gebruikersavatar
RobertD
Berichten: 3852
Lid geworden op: di 10 jul 2007, 19:52
Locatie: Alphen a.d. Rijn

Re: opknappen/modificeren wembley model two twelve

Berichtdoor RobertD » zo 01 apr 2012, 10:53

Je kunt voor deze versterker gewoon alle draadjes over de Bocama Lafayette napluizen, dat is precies dezelfde.

Heb je de phonotrap ook al geprobeerd, Dre? Die schijnt erg goed te zijn.

Op welke luidsprekers speelt deze nu? Die Termino's lijken me iets te hongerig voor zo'n klein versterkertje O:)


Terug naar “Versterkers”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot, Jan Deckers en 0 gasten