Velleman 8020

Voor- en Eindversterkers

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 8961
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Velleman 8020

Berichtdoor OpaBert » wo 09 sep 2020, 14:23

douwebakker schreef:
OpaBert schreef:Maar ik ga eerst het circuit testen Anne douwe JanGeert geen idee wat een een 1N1729 is :think:
Maakt die van 18 volt 220 ofzo, 8-[

Het zijn Aplimo trafo's

Och verhip :lol: ik dacht aan een of andere Solidstate ding :lol:
Maar ik heb goed nieuws
Trafo erop aan gesloten via een 100 ohm weerstand En een multimeter over de 100 ohm VDC
Schakelaar velleman 8020 aan even gloeien ............ en de stekker Amroh trafo erin En ik meet 220 volt over de 100 ohm [-X
Niet goed
Dan moet er toch een sluiting inzitten welke op de stand ohm multimeter niks doorlaat
Opeens denk ik aan Anne zijn opmerking over die Condensator hup die er uit Amroh trafo los
Anne is helderziende :shock:
En schakelaar aan LD8 gaat aan :yeah:
Dat is een slag nu heb ik ook nog Je gelooft het niet Een Wima 1600 volt DC 630 volt AC Met dezelfde steek :yeah: past er zo in
Nou weer het kastje dicht
Eerst even proberen
:yeah: :yeah: :yeah: :yeah: :yeah:
Hij doet het weer O:) O:) O:) O:)
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

toetertje
Berichten: 2307
Lid geworden op: ma 29 feb 2016, 18:05
Locatie: Omgeving Enkhuizen.

Re: Velleman 8020

Berichtdoor toetertje » wo 09 sep 2020, 15:14

Pas maar op, straks ga je er weer plezier in krijgen. :goedzo:

Gebruikersavatar
douwebakker
Berichten: 517
Lid geworden op: ma 09 okt 2017, 17:25
Locatie: Vledder Drenthe

Re: Velleman 8020

Berichtdoor douwebakker » wo 09 sep 2020, 15:25

Wil je nu beweren dat de velleman trafo toch niet stuk is. Je meette toch oneindig op de secondaire 220V/
Eigenwijs is ook wijs!

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 11453
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: Velleman 8020

Berichtdoor Shadow » wo 09 sep 2020, 15:31

douwebakker schreef:Wil je nu beweren dat de velleman trafo toch niet stuk is. Je meette toch oneindig op de secondaire 220V/


Die heeft het kapotte component ook mee gemeten :lol:

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 8961
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Velleman 8020

Berichtdoor OpaBert » wo 09 sep 2020, 15:36

douwebakker schreef:Wil je nu beweren dat de velleman trafo toch niet stuk is. Je meette toch oneindig op de secondaire 220V/

Ja Dat Weet ik ook Er stond dan denk ik nog wat spanning op ergens vandaan
Ik beb express er nog een 100 k weerstand overgezet en Toen was het nog steeds Zo
Daar begrijp ik ook niks van Dat ik me zo heb laten misleiden en jullie ook
Excuus is zeker geen gemakzucht geweest Maar om een of andere reden toch fout gemeten
Waar ik ook moeite mee heb is de bediening als het ledje uit is werkt het Ik moet daar vanavond nog eens naar kijken
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 8961
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Velleman 8020

Berichtdoor OpaBert » wo 09 sep 2020, 16:36

Krijg net een berichtje van velleman dat er nog nieuwe trafo,s te bestellen zijn
Geen prijs erbij vermeld
Maar ik heb veel geluk gehad Als ik dat ding lang aan had laten staan was de trafo zeker uit gebrand
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 8961
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Velleman 8020

Berichtdoor OpaBert » do 10 sep 2020, 10:07

Anne dat Neon lampje om de ecc82 te beschermen waar moet dat precies komen anne ?
Op 6sl7 zit het op stuurrooster en kathode
Maar op welk stuurrooster er zitten er totaal 4 in
50% kans dat ik het fout heb maar op de potmeter komt geen spanning welke te hoog kan worden :think: dus tussen pin 7 en kathode O:)
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
douwebakker
Berichten: 517
Lid geworden op: ma 09 okt 2017, 17:25
Locatie: Vledder Drenthe

Re: Velleman 8020

Berichtdoor douwebakker » do 10 sep 2020, 10:33

Het heeft in jouw Velleman geen zin om een neonlampje tussen 7 en 8 aan te brengen.
Eigenwijs is ook wijs!

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 8961
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Velleman 8020

Berichtdoor OpaBert » do 10 sep 2020, 11:22

Waarom niet Douwe Anne schreef
De buis vraagt minder dan 15mA, daar komt nog de ontlaadweerstand + LED bij, alles bij elkaar zo'n 20mA.Lijkt me geen reden om de trafo te verbranden.Dus zoek ik naar het waarom.Kan zijn dat de verandering tot en groter stroomverbruik heeft geleid ?
Voor een extra trafo moet er wel ruimte zijn.
Is wel een raar geval, zit al een 12V relais in en dan zetten ze in de versterker eentje van 5V waarvoor dan weer een gelijkrichter+stabilisator+trafowikkeling nodig is :?
En herinner je het Ne-lampje in de EL12 versterker ? Is hier hetzelfde geval maar geen lampje erin, niet gezond voor de ECC82 :(
Anne
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 14802
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Velleman 8020

Berichtdoor Ah!buis » do 10 sep 2020, 11:42

OpaBert schreef: dus tussen pin 7 en kathode O:)
Ja hoor, tussen 7 en 8.
Er zit wel een relais in om de HS in te schakelen, soort vertraging, zou de Ne niet nodig zijn.
Maar dat relais schakelt ook de gloei in, gevolg de HS is er onmiddelijk maar de buis is nog koud.
En dan geen stroom = geen spanningsval over de weerstanden waardoor het rooster richting voedingsspanning gaat terwijl de kathode in het begin op nul zit.Geeft een bedenkelijk hoge Vgk.
Ne lampje ontsteekt dan even en houdt de spanning binnen de perken.
Dat soort dingen krijg je met gelijkspanning gekoppelde trappen en Si gelijkrichters.Met een buisgelijkrichter heb je dat niet, spanning komt langzaam op samen met het opwarmen.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 8961
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Velleman 8020

Berichtdoor OpaBert » do 10 sep 2020, 14:47

Zware tegenvaller vanmiddag dacht ik die neon lampjes aan te sluiten Maar hij doet ut niet meer
LD8 blijft uit Hoe kan dat nu weer
Niks mee gedaan maar ik zag een weerstandje gebarsten was R35 bruin zwart zwart bruin is dat nu 10 ohm 1% of is het 100 ohm
En beter is ng dat ik hem niet op schema kan vinden wat ik kon uitzoeken op de print is dat hij aan een kant aan massa zit
Maar nog niet waar aan met de warme kant
In de stuklijst gevonden die weerstand moet 1 ohm zijn
Nu nog uitzoeken waar hij voor dient :think:

Edit
Gevonden waarhij voor diende :D
1 ohm
C8806BF6-65DB-4F73-9310-AA8A94F9D184.png
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 8961
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Velleman 8020

Berichtdoor OpaBert » do 10 sep 2020, 15:14

Ah!buis schreef:
OpaBert schreef: dus tussen pin 7 en kathode O:)
Ja hoor, tussen 7 en 8.
Er zit wel een relais in om de HS in te schakelen, soort vertraging, zou de Ne niet nodig zijn.
Maar dat relais schakelt ook de gloei in, gevolg de HS is er onmiddelijk maar de buis is nog koud.
En dan geen stroom = geen spanningsval over de weerstanden waardoor het rooster richting voedingsspanning gaat terwijl de kathode in het begin op nul zit.Geeft een bedenkelijk hoge Vgk.
Ne lampje ontsteekt dan even en houdt de spanning binnen de perken.
Dat soort dingen krijg je met gelijkspanning gekoppelde trappen en Si gelijkrichters.Met een buisgelijkrichter heb je dat niet, spanning komt langzaam op samen met het opwarmen.
Anne

Dankje Anne komt een neon lampje in Zit alleen met die R35 en dat mn 300 volt weer weg is :think: =P~
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 14802
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Velleman 8020

Berichtdoor Ah!buis » do 10 sep 2020, 16:24

Om de boel in te schakelen moet de aansluiting "PWR" aan massa.Met R35 maakt 't niet uit welke maar als R35 stuk is gaat het maar aan één kant van die weerstand.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 8961
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Velleman 8020

Berichtdoor OpaBert » do 10 sep 2020, 16:35

Ah!buis schreef:Om de boel in te schakelen moet de aansluiting "PWR" aan massa.Met R35 maakt 't niet uit welke maar als R35 stuk is gaat het maar aan één kant van die weerstand.
Anne

Dankjewel Anne ik neem aan dat ik die weerstand gesloopt heb gistermiddag met die externe 220 volt op c20
En dat hij nog wat stroom heeft kunnen af voeren
Anders zou ik het niet weten waarmee ik het kapot gemaakt heb of het is nog een gevolg van die kapotte c20 was
Het rare is dat ik wat ik ook doe altijd oneindig megaohm meet op de 220 volt wikkeling :!: :think: en altijd wel een halve volt ook al zit er een snoer aan de voorversterker
Ik vermoed dat er toch spanning in de trafo wordt opgewekt voldoende om mijn digitale meter te dwars te zitten :-k
Leven van een knutselaar is zwaar 8-[
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 8961
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Velleman 8020

Berichtdoor OpaBert » do 10 sep 2020, 18:39

Nou weerstand R35 vervangen Geen hoogspanning Anne
Voor de ongelovigen Want anders denken jullie die ouwelul kan nog geen multimeter bedienen laatstaan iets repareren :wink:
Op de trafo heb ik op de 220 wikkeling secundair 2 draden gesoldeerd aan mn brymen 869s en Oneindig Hoog
En zie hier het onbetwistbare bewijs :evil:
En ik heb dus opeens geen hoogspanning
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
hardbats
Berichten: 814
Lid geworden op: wo 01 mei 2019, 13:35

Re: Velleman 8020

Berichtdoor hardbats » do 10 sep 2020, 18:43

Misschien toch een klein breukje in de trafo dan?

Gebruikersavatar
douwebakker
Berichten: 517
Lid geworden op: ma 09 okt 2017, 17:25
Locatie: Vledder Drenthe

Re: Velleman 8020

Berichtdoor douwebakker » do 10 sep 2020, 18:44

Ja Bert, dat wijst er op dat er een slechte verbinding in de hoogspanningswikkeling zit. Af en toe wel of niet. Je kunt er natuurlijk ook niet bij want hij is ingegoten. Dan toch maar een nieuwe erin. Er zit niets andrs op. Jammer.
Eigenwijs is ook wijs!

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 8961
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Velleman 8020

Berichtdoor OpaBert » do 10 sep 2020, 18:45

Zoiets Bas en Douwe sta een beetje te twijfelen Wat te doen Ga eerst vragen wat ik voor een nieuwe trafo moet betalen :(
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 8961
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Velleman 8020

Berichtdoor OpaBert » do 10 sep 2020, 20:11

Bij Boris.nl in Waalwijk
Dat is een Velleman Dealer
Ik heb een email gestuurd met de vraag of ze die trafo TR8020 willen bestellen en wat de kosten zijn
Nu maar weer wachten
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 8961
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Velleman 8020

Berichtdoor OpaBert » vr 11 sep 2020, 12:25

Zo O:) ze weten daar van aanpakken
Morgen wordt de trafo bezorgd :-"
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
douwebakker
Berichten: 517
Lid geworden op: ma 09 okt 2017, 17:25
Locatie: Vledder Drenthe

Re: Velleman 8020

Berichtdoor douwebakker » vr 11 sep 2020, 12:32

OpaBert schreef:Zo O:) ze weten daar van aanpakken
Morgen wordt de trafo bezorgd :-"

Valt de prijs nog een beetje mee?
Eigenwijs is ook wijs!

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 8961
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Velleman 8020

Berichtdoor OpaBert » vr 11 sep 2020, 12:34

Ja 33.40€ incl verzenden Kan ik geen Amroh trafo voor kopen O:)
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 8961
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Velleman 8020

Berichtdoor OpaBert » wo 16 sep 2020, 11:00

Wachten
Ik kreeg vrijdag bericht dat zaterdag de trafo bezorgd zou worden van post.nl
Zaterdag middag werd dat gewijzigd in Dinsdag
Dinsdag werd dat gewijzigd in Morgen ( woensdag )
Vandaag staat er dat het nog niet aangemeld is
Dus een email gedaan naar de Dealer in Waalwijk , is er iets verkeerds gegaan is mn betaling ontvangen , antwoord Het zat niet bij de zending die we ontvingen van Velleman , hij heeft gebeld met Velleman , A.s vrijdag komt het aan in Waalwijk En dan sturen ze het meteen door.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 8961
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Velleman 8020

Berichtdoor OpaBert » za 19 sep 2020, 10:15

Gistermiddag kreeg ik de trafo van Boris elektronica in Waalwijk Keurig verpakt briefje erbij
Allemaal zonder extrakosten :goeie:
Gisteravond erin gezet en vanmorgen getest En :yeah: hoogspanning is er weer en er komt na een 30 sec Audio uit
600 mV pp in komt er met de 6dB extra 10 volt uit
Hij doet het Kastje dicht :rock:
shit draadje vergeten :oops:


Terug naar “Versterkers”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot, HuaweiBots-114.119.141.x, OpaBert, peterl en 0 gasten