6V6 preamp maar dan anders

Voor- en Eindversterkers

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4308
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: 6V6 preamp maar dan anders

Berichtdoor democles » do 21 nov 2019, 21:17

Bedankt Bert.

Die van de Earring heb ik ook :rock:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6885
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: 6V6 preamp maar dan anders

Berichtdoor Bert61 » do 21 nov 2019, 23:18

democles schreef:Bedankt Bert.

Die van de Earring heb ik ook :rock:

Lekkere nummer Bad mood Zit ik echt op puntje van m’n stoel met het intro met de Bas Heerlijk :rock: :rock:
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4308
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: 6V6 preamp maar dan anders

Berichtdoor democles » zo 24 nov 2019, 14:23

Even verder geluisterd.
Kan nog niet echt een keuze maken over wat het beste klinkt kwa tegenkoppeling.

Een beetje klinkt mooi maar een beetje meer heeft ook zijn charmes :-s

Op de scope alleen afstellen heeft nu dus nog weinig zin,zal tussen het muziek spelen door wat standen moeten meten om uiteindelijk de 100K potmeter te kunnen vervangen door een weerstandsdeler.

Dan even wat andere dingen.
De microfonie van de buis is verdwenen,was dus een kwestie van inbranden. :D

Anne, vraagje.

Kan ik beide biasprintjes uit dezelfde LM337 print voeden,of is het beter er eerst nog een weerstandje tussen te zetten?

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 13676
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: 6V6 preamp maar dan anders

Berichtdoor Ah!buis » zo 24 nov 2019, 15:58

democles schreef:Anne, vraagje.
Kan ik beide biasprintjes uit dezelfde LM337 print voeden,of is het beter er eerst nog een weerstandje tussen te zetten?
Makkelijk, ook zonder LM337, gelijkrichter+elco-klaar.
En met de elco aan boord krijgt brom ook geen kans.
Het ding gebruikt nog geen 2mA en de voeding is ook min tov massa, niks zwevend of zo.
De gestabiliseerde voeding zorgt wel voor een vast verband kathodestroom-roosterspanning.
Niet gestabiliseerd zou de buisinstelling wat verschuiven met de netspanning.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4308
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: 6V6 preamp maar dan anders

Berichtdoor democles » zo 24 nov 2019, 19:22

Bedankt,Anne

Nog een vraagje,
Zijn 1/4W weerstandjes voldoende voor de terugkoppeling,zit nu 1W in ?

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 13676
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: 6V6 preamp maar dan anders

Berichtdoor Ah!buis » zo 24 nov 2019, 20:11

democles schreef:Bedankt,Anne

Nog een vraagje,
Zijn 1/4W weerstandjes voldoende voor de terugkoppeling,zit nu 1W in ?

¼W kan best, 1W ook O:)
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4308
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: 6V6 preamp maar dan anders

Berichtdoor democles » wo 27 nov 2019, 22:38

Het wachten is op de 50K volume log pot,DHL staat ergens onderweg vast ,,delay,1 of 2 dagen,,lees ik op de track en trace. :?

Dan maar iets bedenken voor de terugkoppeling :think:

feedback 2.jpg


Met de 100K pot ,de mate van terugkoppeling bepalen werkt prima,alleen ik kan niet kiezen welke stand ik nu het beste vind :|

pot.JPG


Ik zou iets willen maken waarbij ik uit 4 standen kan kiezen: een beetje,/beetje meer,/de stand waarin in = uit/ en veel terugkoppeling.

Dan moet ik dus de 4 standen van de potmeter vertalen naar een weerstandsdeler (R1 en R2) en dit gehoormatig bepalen. :think:

Maar hoe maak ik dat schakelbaar?

Met 8x een 5v dubbel relais :idea:

Oke, printje ontworpen.

6V6 feedback 2.JPG


Op de X1,2,3,4 punten wil ik via een meerstanden schakelaar de relais schakelen m.b.v. 5V DC, die ik van de 6,3V wikkeling van de trafo maak.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 13676
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: 6V6 preamp maar dan anders

Berichtdoor Ah!buis » wo 27 nov 2019, 23:40

:mrgreen: Anne
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4308
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: 6V6 preamp maar dan anders

Berichtdoor democles » wo 27 nov 2019, 23:54

Inkoppertje,zat ik op te wachten :lol:

Maar kon me geen voorstelling maken hoe je dat doet, met enkel een schakelaar :?

Met de relais kan ik wel de gehoormatig bepaalde weerstanden toepassen en hier niet :think:

Vooral de eerste weerstand vanaf 100K pot bepaald de mate van buisgeluid (vervorming :lol: )

Misschien de eerste bepalen en de andere 3 hier op aanpassen tot in serie 100K :idea:

Bedankt Anne.

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6885
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: 6V6 preamp maar dan anders

Berichtdoor Bert61 » do 28 nov 2019, 15:07

Demo je kan ook nog met een C aan de 100 K de terug koppeling Frequentie afh maken . :D
Dan worden de hogere frequenties meer tegen gekoppeld afh van de waarde Condensator Kan je eventueel 2-3 nemen en ook schakelbaar :sure:
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4308
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: 6V6 preamp maar dan anders

Berichtdoor democles » do 28 nov 2019, 15:52

Nee ik was niet van plan er een equalizer van te maken :lol:

De eerste gedachte was 2 weerstanden er tussen en verder niets.
Er waren toch meer standen die ik ook te pruimen vond,vandaar regelbaar.

Maar Anne heeft me een zetje gegeven op de goede weg :sure:
Met relais was weer een goede oefening.

Wacht nog steeds op de ingangs pot,volgens DHL ligt het transport nog ergens tussen hun depot en mijn huis in de greppel,of gejat of iets anders,wachten duurt lang :?

Zonder die pot kan ik nog geen weerstanden bepalen voor de tegenkoppeling,dan ondertussen maar verder luisteren :lol:

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4308
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: 6V6 preamp maar dan anders

Berichtdoor democles » za 30 nov 2019, 15:54

De 50K pot was binnen,dus omgewisseld met de 100K log die er in zat.

DSC07564.JPG


De boel aangesloten en luisteren maar.

Kom voor de eerste stap in de terugkoppeling op een weerstand waarde van iets tussen de 6 en 7K uit.

Dus de weerstanden besteld en een lorlin draaischakelaar 2x6 contacten.
Als weerstanden 1W koolstof gekozen,klinken wel prettig, en een hoop meer als ik nodig heb,kan ik ze nog uitzoeken. :D

Printje voor de schakelaar bedenken. :think:

Zoiets dan. :bakkie:

6v6 feedback lorlin 2.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6885
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: 6V6 preamp maar dan anders

Berichtdoor Bert61 » za 30 nov 2019, 17:59

democles schreef:Nee ik was niet van plan er een equalizer van te maken :lol:

De eerste gedachte was 2 weerstanden er tussen en verder niets.


Was ook zomaar een hint :mrgreen:
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4308
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: 6V6 preamp maar dan anders

Berichtdoor democles » za 30 nov 2019, 18:27

Als ik later op de blokgolf 1 of ander dingetje zie zal ik er aan denken :wink:

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4308
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: 6V6 preamp maar dan anders

Berichtdoor democles » di 03 dec 2019, 16:39

De schakelaar en de weerstanden waren binnen.

Dus dan maar even twee setjes weerstanden uitmeten.

Printje lag al te wachten en de schakelaar paste precies :yeah:

De boel gesoldeerd en na gemeten (wat je ziet zijn de waartdes in K ohm.)

DSC07565.JPG


Kom op een verschil tussen beide kanalen van 0,1% :shock:

Dat is heel mooi,en dat red je niet met een stereo potmeter. :D
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6885
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: 6V6 preamp maar dan anders

Berichtdoor Bert61 » di 03 dec 2019, 18:36

Dat is een mooi resultaat weer Peet O:) :goedzo:
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4308
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: 6V6 preamp maar dan anders

Berichtdoor democles » di 03 dec 2019, 19:12

Dank,Bert

Ben benieuwd hoe de stappen zich gaan verhouden als er muziek op staat.

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6885
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: 6V6 preamp maar dan anders

Berichtdoor Bert61 » di 03 dec 2019, 20:45

democles schreef:Dank,Bert

Ben benieuwd hoe de stappen zich gaan verhouden als er muziek op staat.

Ja of een eq :lol:
shit draadje vergeten :oops:


Terug naar “Versterkers”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot en 0 gasten