Logitechmediaserver Material Skin

Mediaservers, (mobiele cliënt)-spelers, HTPC's, internetradio's, software en al wat hiermee verband houdt.
    (daarom niet noodzakelijkerwijs zelfbouw)

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 5336
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Logitechmediaserver Material Skin

Berichtdoor democles » wo 03 jun 2020, 16:40

Weet niet of het al voorbij gekomen is.

Gebruik nu ,,Material Skin,, als remote voor logitechmediaserver.

Werkt zeer goed!

https://www.diyaudio.com/forums/pc-base ... rface.html

Wel even eerst versie 8 van LMS installeren.
Laatst gewijzigd door democles op wo 03 jun 2020, 22:43, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 27625
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: Logitechmediaserver Material Skin

Berichtdoor Henkjan » wo 03 jun 2020, 17:42

nais
If it measures good, but sounds bad, you're measuring the wrong thing." ― Dr. Richard C. Heyser

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 5336
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Logitechmediaserver Material Skin

Berichtdoor democles » vr 19 jun 2020, 12:41

democles schreef:Weet niet of het al voorbij gekomen is.

Gebruik nu ,,Material Skin,, als remote voor logitechmediaserver.

Werkt zeer goed!

https://www.diyaudio.com/forums/pc-base ... rface.html

Wel even eerst versie 8 van LMS installeren.


EDIT. Werkt ook met versie 7.9.2 van LMS

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 27625
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: Logitechmediaserver Material Skin

Berichtdoor Henkjan » wo 30 sep 2020, 22:52

And if you've a phone running at least Android 7.1, there is an app available via github, which also allows your phone volume controls to control player volume.
zodra mn nieuwe foon verder braaf is, gaan we maar eens aan de slag hiermee

https://github.com/CDrummond/lms-material-app
If it measures good, but sounds bad, you're measuring the wrong thing." ― Dr. Richard C. Heyser

Gebruikersavatar
knuisje
Berichten: 3668
Lid geworden op: zo 15 apr 2007, 0:07
Locatie: Julianadorp

Re: Logitechmediaserver Material Skin

Berichtdoor knuisje » do 01 okt 2020, 8:53

Bedankt voor de tip. Fraaie oplossing zo!
( ͝° ͜ʖ͡°)

hsmeets
Berichten: 2037
Lid geworden op: zo 01 mei 2011, 22:18

Re: Logitechmediaserver Material Skin

Berichtdoor hsmeets » do 01 okt 2020, 9:25

Voor de aaifoon en aaipad gebruikers: als je hem vanuit de browser op het begin scherm laat zetten dan kun je hem ook zo opstarten alsof het een app is.

76B1E219-F54F-48B0-BBE8-C66BEAD087EE.jpeg


762479D0-172E-4BFF-AF68-CBB9694B8C24.jpeg


63005AC7-C3CD-4BC1-8D52-1A8C67A0D5E5.jpeg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 27625
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: Logitechmediaserver Material Skin

Berichtdoor Henkjan » vr 02 okt 2020, 20:43

via de browser (Opera) dit aan t testen, dikke duimpje omhoog, werkt fijn. Alleen moet je er wel aan denken niet de gewone back knop te gebruiken.

ps: ook op android kan je een snelkoppeling op je home scherm plaatsen (met Opera in elk geval)
If it measures good, but sounds bad, you're measuring the wrong thing." ― Dr. Richard C. Heyser

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 13452
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Logitechmediaserver Material Skin

Berichtdoor hannesie » vr 02 okt 2020, 22:05

squeeze.jpg
Hier ook met de Chrome browser.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Hans

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 5336
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Logitechmediaserver Material Skin

Berichtdoor democles » za 03 okt 2020, 1:17

De app op mijn android tablet gezet,werkt ook prima :goedzo:
Heb de app in de bijlage gezet.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 27625
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: Logitechmediaserver Material Skin

Berichtdoor Henkjan » wo 07 okt 2020, 22:18

app doet t prima

"pre-caching artwork" wil niet echt lukken, op zowel pc als foon al daaagen op 0/435
If it measures good, but sounds bad, you're measuring the wrong thing." ― Dr. Richard C. Heyser

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 13452
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Logitechmediaserver Material Skin

Berichtdoor hannesie » wo 07 okt 2020, 23:55

Ik heb dat probleempje ook, maar even de zaak opnieuw laten scannen, en de optie genomen om de oude te verwijderen en de nieuwe maken/scannen. Dat lijkt nu te lukken. Ik zie het niet bij de /material staan, of in de menu lijst.
Er staat niet zo idioot veel op dat servertje
Hans

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 27625
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: Logitechmediaserver Material Skin

Berichtdoor Henkjan » za 10 okt 2020, 14:46

ah, het was een melding van de LMS server, niet van de material skin
omdat squeezecommander wel locaal cachet dacht ik dat t de skin was
If it measures good, but sounds bad, you're measuring the wrong thing." ― Dr. Richard C. Heyser

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 27625
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: Logitechmediaserver Material Skin

Berichtdoor Henkjan » vr 23 okt 2020, 21:00

wat ook wel een leuk feature is, is Random Album, zo kom je nog eens wat tegen wat je al een tijdje niet gehoord hebt
If it measures good, but sounds bad, you're measuring the wrong thing." ― Dr. Richard C. Heyser

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 27625
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: Logitechmediaserver Material Skin

Berichtdoor Henkjan » wo 25 nov 2020, 21:28

ik had net mn collectie opnieuw gescand, en toen waren ook al mn instellingen van materialweerweg (terug naar default) :(
If it measures good, but sounds bad, you're measuring the wrong thing." ― Dr. Richard C. Heyser

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 5336
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Logitechmediaserver Material Skin

Berichtdoor democles » vr 27 nov 2020, 3:16

Moet binnenkort wat nieuwe audio op de HDschijf zetten van mijn LMS server,zal het in de gaten houden of het bij de rescan ook naar default gaat.

Wat een rare zin om te lezen!,als leek zul je er nooit wat van snappen ,met zulke afkortingen :lol:

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 27625
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: Logitechmediaserver Material Skin

Berichtdoor Henkjan » za 28 nov 2020, 1:19

kan ook nog zijn omdat die na een restart een ander IP kreeg van de router?
If it measures good, but sounds bad, you're measuring the wrong thing." ― Dr. Richard C. Heyser

Gebruikersavatar
indoubt
Berichten: 1350
Lid geworden op: vr 29 apr 2005, 0:17
Locatie: Sweet lake city

Re: Logitechmediaserver Material Skin

Berichtdoor indoubt » do 03 dec 2020, 20:24

Ik heb net een nieuwe DS220+ geinstalleerd en alle muziek van mijn oude NAS overgezet.

Voorheen gebruikte ik Squeezecontrol om de squeezebox touch vanaf mijn laptop of telefoon te bedienen maar ik krijg deze niet goed werkend.

LMS heb ik wel op de NAS kunnen krijgen en draait ook.

Nu wilde ik met material skin aan de slag maar ik krijg het niet werkend.

Ik zit nu op de github site met de handleiding https://cdn.statically.io/gh/d6jg/mater ... lskin.html

en het lijkt zo eenvoudig. Is er iets wat er eerst moet gebeuren voordat je dit kunt doen?

Logitech media server werkt verder goed
Always be in doubt until sure

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 13452
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Logitechmediaserver Material Skin

Berichtdoor hannesie » do 03 dec 2020, 20:40

Bij de plug-in, de material geïnstalleerd?

De versie van LMS die op een NAS staat is meestal niet de meest actuele

mat.PNG


Welke versie van LMS is het, wel belangrijk...!!
plug.PNG

Versie 8 is er nu.
lms.PNG

Knipsel.PNG
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Hans

Gebruikersavatar
indoubt
Berichten: 1350
Lid geworden op: vr 29 apr 2005, 0:17
Locatie: Sweet lake city

Re: Logitechmediaserver Material Skin

Berichtdoor indoubt » vr 04 dec 2020, 10:32

Hannesie,

Heel erg bedankt. Ik heb het werkend!! Ik had material skin niet geactiveerd in de plug ins van LMS :-#

Ik had inderdaad de laatste versie van d Logitech Mediaserver al. De NAS is nieuw dus helemaal opnieuw inrichten. De vorige gaf de laatste tijd veel problemen maar ik kwam er ook achter dat die al een jaar of 10 draait en het was een instapmodel (DS110J) met weinig geheugen en relatief zwakke processor. Ook dan heeft het vele jaren goed gedraaid, hij kan nu backup-up van de back-up worden
Always be in doubt until sure

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 13452
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Logitechmediaserver Material Skin

Berichtdoor hannesie » vr 04 dec 2020, 10:42

Mooi dat het gelukt is, gisteren geprobeerd een opzet met Volumio, en een NAS te maken, dat gaat toch wat minder makkelijk als met LMS.
Maar dat is nu dan topic vervuiling :hide:
Hans

Gebruikersavatar
rikpost
Berichten: 1439
Lid geworden op: vr 17 dec 2010, 15:04
Locatie: Heinenoord

Re: Logitechmediaserver Material Skin

Berichtdoor rikpost » vr 04 dec 2020, 19:19

Ik heb hem er ook op zitten integreert ook mooi met TIDAL .
Echter lukt het hier ook niet om een album of track in een afspeellijst op te slaan of onder favorieten te zetten .
Iemand een ideetje :think:
Ooit is het allemaal klaar !

Gebruikersavatar
FR_Aad
Berichten: 4269
Lid geworden op: do 11 dec 2008, 21:47
Locatie: 010

Re: Logitechmediaserver Material Skin

Berichtdoor FR_Aad » zo 06 dec 2020, 17:08

Werkt evt ook op Daphile (logisch=LMS)
Alleen nu nog kijken of het ook met een oude iPad werkt.

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 13452
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Logitechmediaserver Material Skin

Berichtdoor hannesie » zo 06 dec 2020, 17:55

rikpost schreef:Ik heb hem er ook op zitten integreert ook mooi met TIDAL .
Echter lukt het hier ook niet om een album of track in een afspeellijst op te slaan of onder favorieten te zetten .
Iemand een ideetje :think:

Bij de favorieten zetten deed ik dan altijd met de oude opzet en de PC, daar kon ik makkelijk met de scherm opzet dat selecteren.

Ik heb het even geprobeerd, en als je op de oude wijze dat bij de favorieten zet zie ik het wel bij de material terug.
up.jpg
Er is dus net een update. :mrgreen:


YEPP!!
Net even gekeken, bij een bestand kun je de 3 boven elkaar staande punten aan klikken en dan zie je een sub menu, en onder in staat er weer een markering met 3 punten horizontaal, en dan kun jet het selecteren voor de Favorieten.!!
Er zijn zeker mogelijkheden.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Hans

Gebruikersavatar
rikpost
Berichten: 1439
Lid geworden op: vr 17 dec 2010, 15:04
Locatie: Heinenoord

Re: Logitechmediaserver Material Skin

Berichtdoor rikpost » zo 06 dec 2020, 22:33

Top Hans !
Ga het morgen even testen :D
Net visite de deur uit na verzoekjes van hazes liedjes en Claudia de Breij tot seal .
Echt een heel andere hoek voor mij maar de sfeer was ongeëvenaard je zou het haast gaan waarderen :lol:

Ben benieuwd want die favorieten is wel een mooie gimmick
Ooit is het allemaal klaar !

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 13452
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Logitechmediaserver Material Skin

Berichtdoor hannesie » zo 06 dec 2020, 22:38

Je kunt ook speellijsten maken, begreep ik.
Ik gebruik het nu niet meer zo veel, en krijg over een klein maandje dan wel een rekening van € 98 (ROON)maar dat is dan ook wel een prettige luxe.
Hans


Terug naar “Streaming Media/Apparatuur”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot en 0 gasten