RPi 3 of 4

Mediaservers, (mobiele cliënt)-spelers, HTPC's, internetradio's, software en al wat hiermee verband houdt.
    (daarom niet noodzakelijkerwijs zelfbouw)

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 9303
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: RPi 3 of 4

Berichtdoor OpaBert » ma 27 apr 2020, 16:44

Ik heb ook gelezen dat de RPI3 3 Amp nodig zou hebben
Maar zou dat ook een gemeten willen zien !
inplaats dat iedereen over horen zeggen spullen in kopen
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
hardbats
Berichten: 890
Lid geworden op: wo 01 mei 2019, 13:35

Re: RPi 3 of 4

Berichtdoor hardbats » ma 27 apr 2020, 17:00

hij heeft het niet perse nodig, alleen wanneer hij onder een bepaalt amperage meet gaat hij in een andere modus draaien die niet optimaal is.
voor de 3B is 5V 2A genoeg als er geen accessoires aan hangen zoals een touchscreen, Hdd, usbstick, dac etc.
met 5V 3A zit je gewoon altijd goed, ongeacht wat er dan aangehangen wordt.

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 12616
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: RPi 3 of 4

Berichtdoor hannesie » ma 27 apr 2020, 17:09

Nu net een 2 A voeding er aan gezet, geeft hij nog wel het bliksem symbool, ben dan via HDMI monitor USB toetsenbord en muis.
Hans

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 9303
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: RPi 3 of 4

Berichtdoor OpaBert » ma 27 apr 2020, 17:22

hardbats schreef:hij heeft het niet perse nodig, alleen wanneer hij onder een bepaalt amperage meet gaat hij in een andere modus draaien die niet optimaal is.
voor de 3B is 5V 2A genoeg als er geen accessoires aan hangen zoals een touchscreen, Hdd, usbstick, dac etc.
met 5V 3A zit je gewoon altijd goed, ongeacht wat er dan aangehangen wordt.

Begrepen Bas

hannesie schreef:Nu net een 2 A voeding er aan gezet, geeft hij nog wel het bliksem symbool, ben dan via HDMI monitor USB toetsenbord en muis.

Bliksem symbool 8)
Hans is dat een teken dat je genoeg spanning hebt Met een 2Amp voeding :?:
Laatst gewijzigd door OpaBert op ma 27 apr 2020, 17:24, 1 keer totaal gewijzigd.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
hardbats
Berichten: 890
Lid geworden op: wo 01 mei 2019, 13:35

Re: RPi 3 of 4

Berichtdoor hardbats » ma 27 apr 2020, 17:23

Bert61 schreef:
hannesie schreef:Nu net een 2 A voeding er aan gezet, geeft hij nog wel het bliksem symbool, ben dan via HDMI monitor USB toetsenbord en muis.

Bliksem symbool 8)
Hans is dat een teken dat je genoeg spanning hebt Met een 2Amp voeding :?:


dat is het teken dat je stroom te kort komt.
een regenboog vierkantje is het teken dat je spanning laag is.
Laatst gewijzigd door hardbats op ma 27 apr 2020, 17:25, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 12616
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: RPi 3 of 4

Berichtdoor hannesie » ma 27 apr 2020, 17:25

Hij geeft het ook in de tekst aan dat de spanning te laag is.
Hans

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 9303
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: RPi 3 of 4

Berichtdoor OpaBert » ma 27 apr 2020, 17:28

En welk teken staat op het Display dat het goed is
Nooit geweten dat voor gebrek aan stroom er een bliksem teken op het scherm komt
Je moet dat maar zo verzinnen :D wat voor signaal krijg je als het voldoende is ? 2 bliksems ?
Bas de spanning heb ik onbelast op 4.99999 gezet maar je kan hem hoger in stellen als dat nodig mocht zijn
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
hardbats
Berichten: 890
Lid geworden op: wo 01 mei 2019, 13:35

Re: RPi 3 of 4

Berichtdoor hardbats » ma 27 apr 2020, 17:39

Als alles goed is staat er geen teken in beeld.

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 9303
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: RPi 3 of 4

Berichtdoor OpaBert » ma 27 apr 2020, 17:43

Duidelijk :goedzo:
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Marp
Beheerder / Sysadmin
Berichten: 7251
Lid geworden op: vr 11 mar 2005, 22:25
Locatie: Bergen op Zoom

Re: RPi 3 of 4

Berichtdoor Marp » ma 27 apr 2020, 17:59

Mogelijke hardware-waarschuwingen bij RPi In bedrijfstoestand:
  • Geel ikoontje met bliksemschicht: voedingsspanning <= 4,7V (in geval van spanningsval door ontoereikend vermogen betekent dat inderdaad ook onvoldoende stroom) :)
  • Rood ikoontje met thermometer: bedrijfstemperatuur >= 80 gr.C

Mogelijke hardware-waarschuwingen bij RPi tijdens opstarten:
  • Gekleurd scherm, rood: voedingsspanning <= 4,7V
  • Gekleurd scherm, regenboog: bedrijfstemperatuur >= 80 gr.C

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 12616
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: RPi 3 of 4

Berichtdoor hannesie » ma 27 apr 2020, 22:09

5-15.PNG

Hier maar eens een wat zwaardere van besteld.
Kijken hoe dat gaat. https://cdn-reichelt.de/documents/daten ... -15-DB.pdf
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Hans

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 9303
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: RPi 3 of 4

Berichtdoor OpaBert » di 28 apr 2020, 10:25

Hans dit is geen lineaire maar een SMPS Als dat de bedoeling was let er dan maar niet op dit berichtje
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 12616
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: RPi 3 of 4

Berichtdoor hannesie » di 28 apr 2020, 10:48

Voor de duidelijkheid, ik gebruik dit dus voor de voeding van de RPI, daarbij kun je dan bij deze modules sorteren op b.v. de Ripple en Noise in de voeding, deze heeft dan 200 mVp-p,
ripple.PNG

maar er zijn er ook die dan maar 80 mV p-p boven de 20 MHz gemeten.
irm.PNG

En dat is dan voor de RPI geen punt, althans niet hoorbaar in het gebruik.
De DAC is een ander punt, dan kijk ik ook wel weer verder.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Hans

Gebruikersavatar
Leeuwarden
Berichten: 7998
Lid geworden op: zo 19 sep 2004, 14:47
Locatie: Nog niet gevonden

Re: RPi 3 of 4

Berichtdoor Leeuwarden » di 28 apr 2020, 11:09

Bij mijn weten is het dan beter om de medische versie te nemen...

https://nl.farnell.com/mean-well/mpm-30 ... r-supplies

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 12616
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: RPi 3 of 4

Berichtdoor hannesie » di 28 apr 2020, 11:21

mean.PNG
Die hebben ook de 80m V p-p.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Hans

Gebruikersavatar
Leeuwarden
Berichten: 7998
Lid geworden op: zo 19 sep 2004, 14:47
Locatie: Nog niet gevonden

Re: RPi 3 of 4

Berichtdoor Leeuwarden » di 28 apr 2020, 11:25

Ja maar zijn wel van betere kwaliteit.

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 12616
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: RPi 3 of 4

Berichtdoor hannesie » di 28 apr 2020, 11:29

Leeuwarden schreef:Ja maar zijn wel van betere kwaliteit.

Definieer "betere kwaliteit" aub. ik kan dan dat niet direct herleiden uit deze informatie.
Het 'groene' zal naar ik meen niet direct het verschil zijn, neem ik aan.
Hans

Gebruikersavatar
Leeuwarden
Berichten: 7998
Lid geworden op: zo 19 sep 2004, 14:47
Locatie: Nog niet gevonden

Re: RPi 3 of 4

Berichtdoor Leeuwarden » di 28 apr 2020, 11:36

Deze zijn oa bedoeld voor de medische sector. Die zijn wat meer betrouwbaar... kost 3-4 euro meer...

toetertje
Berichten: 2335
Lid geworden op: ma 29 feb 2016, 18:05
Locatie: Omgeving Enkhuizen.

Re: RPi 3 of 4

Berichtdoor toetertje » di 28 apr 2020, 12:09

Voor degene die zelf niet zo handig zijn, of voor de makkelijke weg kiezen, vind ik de Ifi ipower 5v nog steeds een aanrader.

https://ifi-audio.com/products/ipower/

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 26149
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: RPi 3 of 4

Berichtdoor Henkjan » di 28 apr 2020, 14:49

als je t helemaal mooi wil doen, dan een Meanwell van een paar volt meer, en een regulator er achter (en dan voor en na de regulator wat ferrie kraaltjes)

die medische hebben iirc een fatsoenlijke netfiltering
If it measures good, but sounds bad, you're measuring the wrong thing." ― Dr. Richard C. Heyser

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 12616
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: RPi 3 of 4

Berichtdoor hannesie » do 30 apr 2020, 16:59

TV1.PNG

3A is inderdaad dus ook niet genoeg, het zal dan met die Meanwell een beetje inkakken ik zal eens zien of ik het kan meten.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Hans

Gebruikersavatar
hardbats
Berichten: 890
Lid geworden op: wo 01 mei 2019, 13:35

Re: RPi 3 of 4

Berichtdoor hardbats » do 30 apr 2020, 17:01

wat voor verbruikers heb je er aan hangen dan? 3A zou ruim voldoende moeten zijn voor de meeste toepassingen.

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 12616
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: RPi 3 of 4

Berichtdoor hannesie » do 30 apr 2020, 17:17

Niks, ook de Server UBUNTU is te krap, en dan de OpenMediaVault NAS software, zonder er een schijf op aangesloten.

Dus ik denk dat hij wel onder die 4,7 V komt, dan wel minder snel als eerst, en de andere
https://www.reichelt.nl/schakelvoeding- ... w_wcB&&r=1
zal mogelijk minder gevoelig zijn.
Hans

toetertje
Berichten: 2335
Lid geworden op: ma 29 feb 2016, 18:05
Locatie: Omgeving Enkhuizen.

Re: RPi 3 of 4

Berichtdoor toetertje » do 30 apr 2020, 18:20

Ga je van de voeding naar de usb van de pi, of via de header?

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 12616
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: RPi 3 of 4

Berichtdoor hannesie » do 30 apr 2020, 18:31

Nu via header gpio, is inderdaad nog wel een optie om het eens op de andere manier te proberen.
Hans


Terug naar “Streaming Media”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot en 0 gasten