Elektor RPi DAC

Mediaservers, (mobiele cliënt)-spelers, HTPC's, internetradio's, software en al wat hiermee verband houdt.
    (daarom niet noodzakelijkerwijs zelfbouw)

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
douwebakker
Berichten: 161
Lid geworden op: ma 09 okt 2017, 17:25
Locatie: Vledder Drenthe

Elektor RPi DAC

Berichtdoor douwebakker » wo 25 dec 2019, 18:28

Ik had al een paar jaar een elektor kitje liggen van een elektor dac en een RPi. Vandaag vond ik het nodig om het spul in elkaar te zetten en te gaan gebruiken (top 2000). Welnu het beeld verschijnt en ik gan het een en ander instellen echter ik krijg er geen geluid uit. Het schermpje is erg klein en het instellen gaat moeilijk. De loep moet er bij. Voor mij dan. Wie heeft er ervaring mee en kan me even bijstaan want ik kom er niet uit.
Douwe

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 11712
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Elektor RPi DAC

Berichtdoor hannesie » do 26 dec 2019, 21:03

Waar woont je huis
Welke software gebruik je?
Hans

Gebruikersavatar
douwebakker
Berichten: 161
Lid geworden op: ma 09 okt 2017, 17:25
Locatie: Vledder Drenthe

Re: Elektor RPi DAC

Berichtdoor douwebakker » do 26 dec 2019, 21:25

Hoi Hannesie, ik woon in Vledder Drenthe. De software is RuneAudio. Via het ip adres van de RPi kan ik het systeem op mijn PC bedienen. Ik ben inmiddels wel zo ver dat mijn muziekservers zichtbaar zijn en ik ook muziek afspelen. Maar er komt geen geluid uit.
Douwe

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 21413
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Elektor RPi DAC

Berichtdoor ds23man » do 26 dec 2019, 21:28

ALSA?
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 11712
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Elektor RPi DAC

Berichtdoor hannesie » do 26 dec 2019, 21:34

Runeaudio en Volumio zitten ongeveer op hetzelfde nivo, zou je dan ook kunnen proberen.
Hans

Gebruikersavatar
douwebakker
Berichten: 161
Lid geworden op: ma 09 okt 2017, 17:25
Locatie: Vledder Drenthe

Re: Elektor RPi DAC

Berichtdoor douwebakker » do 26 dec 2019, 22:05

hannesie schreef:Runeaudio en Volumio zitten ongeveer op hetzelfde nivo, zou je dan ook kunnen proberen.

Je bedoelt dat ik op het geheugenkaartje nieuwe software moet zetten? Ik heb nog wel een geheugenkaartje liggen. Is 8G dan groot genoeg. Is ALSA stabieler? Ik ben niet zo goed met computers. In elk geval zal ik het bestaande kaartje niet overschrijven maar probeer ik het eerst met een ander kaartje.
Douwe

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 21413
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Elektor RPi DAC

Berichtdoor ds23man » do 26 dec 2019, 22:21

Je moet binnen linux wel je audio uitgang configureren.
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 11712
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Elektor RPi DAC

Berichtdoor hannesie » do 26 dec 2019, 22:23

Je kunt zeker het beter op een vers cardje zetten, het is ook vaak wel beter/sneller, en dan is de alsa altijd het deel van linux wat altijd de uitgang is voor de muziek, die door de computer naar de usb, of analoge uitgang werd gebracht.

Maar normaliter is dat wel mee geïnstalleerd met mood/rune/ Volumio.
Hans

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4460
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Elektor RPi DAC

Berichtdoor democles » do 26 dec 2019, 22:50

Check via ssh inloggen,ik gebruik Putty, ( met IP nummer van je RPI in PuTTy)

inloggen met root (enter) en rune (enter) denk ik.

Voer in ,,alsamixer,,
En check of je mute ook uit staat voor de speler.

Unmute door op m te drukken. (dan staat er OO i.p.v. MM)

Selecteren met de pijltjes toetsen.

ALSA is geen programma zoals Rune of Volumio,maar het is de muziek software(zeg maar de geluidskaart) in Linnux.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
douwebakker
Berichten: 161
Lid geworden op: ma 09 okt 2017, 17:25
Locatie: Vledder Drenthe

Re: Elektor RPi DAC

Berichtdoor douwebakker » za 28 dec 2019, 14:13

democles schreef:Check via ssh inloggen,ik gebruik Putty, ( met IP nummer van je RPI in PuTTy)

inloggen met root (enter) en rune (enter) denk ik.

Voer in ,,alsamixer,,
En check of je mute ook uit staat voor de speler.

Unmute door op m te drukken. (dan staat er OO i.p.v. MM)

Selecteren met de pijltjes toetsen.

ALSA is geen programma zoals Rune of Volumio,maar het is de muziek software(zeg maar de geluidskaart) in Linnux.

Als ik inlog via putty krijg ik een zwart kader in beeld met links boven in een groen blokje. Ik kan niets invoeren.

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 11712
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Elektor RPi DAC

Berichtdoor hannesie » za 28 dec 2019, 14:36

In het vakje gaan staan met de muis, klikken, en dan type eens 'ls'.?

Met inloggen, heb je dan al een wachtwoord ingegeven?
Staat er dat de verbinding active is in de bovenste balk?
Hans

Gebruikersavatar
douwebakker
Berichten: 161
Lid geworden op: ma 09 okt 2017, 17:25
Locatie: Vledder Drenthe

Re: Elektor RPi DAC

Berichtdoor douwebakker » za 28 dec 2019, 14:57

hannesie schreef:In het vakje gaan staan met de muis, klikken, en dan type eens 'ls'.?

Met inloggen, heb je dan al een wachtwoord ingegeven?
Staat er dat de verbinding active is in de bovenste balk?

Het is inmiddels gelukt met de verbinding . Met zoals democles schreef root en rune kwam ik erin. Door op m te drukken kun je inderdaad de mute aan en uitzetten. Maar het stond allemaal goed. Er is dus een andere oorzaak

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4460
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Elektor RPi DAC

Berichtdoor democles » za 28 dec 2019, 15:19

Heb je in rune wel je dac geselecteerd?

Of de I2S kernel.

Naamloos.jpg


Naamlo.jpg


Als het niet lukt met rune probeer het dan met Max2play
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Laatst gewijzigd door democles op za 28 dec 2019, 15:49, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
douwebakker
Berichten: 161
Lid geworden op: ma 09 okt 2017, 17:25
Locatie: Vledder Drenthe

Re: Elektor RPi DAC

Berichtdoor douwebakker » za 28 dec 2019, 15:47

democles schreef:Heb je in rune wel je dac geselecteerd?

Of de I2S kernel.

Ik weet niet zeker of het zo goed staat.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4460
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Elektor RPi DAC

Berichtdoor democles » za 28 dec 2019, 15:51

Tja :-k

Lijkt me wel goed .

Even de PI opnieuw opstarten en kijken of er dan wel wat uit komt.

Gebruikersavatar
douwebakker
Berichten: 161
Lid geworden op: ma 09 okt 2017, 17:25
Locatie: Vledder Drenthe

Re: Elektor RPi DAC

Berichtdoor douwebakker » za 28 dec 2019, 15:55

Maakt geen verschil

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4460
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Elektor RPi DAC

Berichtdoor democles » za 28 dec 2019, 16:16

Ik zou een andere distro proberen.

Volumio of Max2play

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 21413
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Elektor RPi DAC

Berichtdoor ds23man » za 28 dec 2019, 16:31

Of gewoon een fout in je dac print.
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 21413
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Elektor RPi DAC

Berichtdoor ds23man » za 28 dec 2019, 16:37

Dip switches in de goeie stand en brand de led op de dac print?
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
douwebakker
Berichten: 161
Lid geworden op: ma 09 okt 2017, 17:25
Locatie: Vledder Drenthe

Re: Elektor RPi DAC

Berichtdoor douwebakker » za 28 dec 2019, 17:13

de LED op de DAC print brand. Ik kan er niet zo goed aan meten. Ik geef het nog niet op maar voorlopig even wel.

Gebruikersavatar
douwebakker
Berichten: 161
Lid geworden op: ma 09 okt 2017, 17:25
Locatie: Vledder Drenthe

Re: Elektor RPi DAC

Berichtdoor douwebakker » zo 29 dec 2019, 12:31

Goedemiddag mensen. Ik ben vanmorgen nog even bezig geweest met de DAC. Volumio is nu geïnstalleerd en na wat instellingen gedaan te hebben heb ik geluid.
De display werkt nog niet, maar deze zal ik wel apart moeten installeren.
De bediening gaat ook prima via de PC.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4460
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Elektor RPi DAC

Berichtdoor democles » zo 29 dec 2019, 13:19

De aanhouder wint :rock: :goedzo:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 7190
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Elektor RPi DAC

Berichtdoor Bert61 » zo 29 dec 2019, 21:04

douwebakker schreef:Goedemiddag mensen. Ik ben vanmorgen nog even bezig geweest met de DAC. Volumio is nu geïnstalleerd en na wat instellingen gedaan te hebben heb ik geluid.
De display werkt nog niet, maar deze zal ik wel apart moeten installeren.
De bediening gaat ook prima via de PC.

Goed gedaan Douwe :goedzo:
shit draadje vergeten :oops:


Terug naar “Streaming Media”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot en 1 gast