Odroid N2 met logitech media server

Mediaservers, (mobiele cliënt)-spelers, HTPC's, internetradio's, software en al wat hiermee verband houdt.
    (daarom niet noodzakelijkerwijs zelfbouw)

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4309
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Odroid N2 met logitech media server

Berichtdoor democles » vr 21 jun 2019, 20:40

HD er aan gezet,mapje er op gezet met wat muziek,LMS de map laten scannen,dat werkt.

Het lukt me niet in webmin een samba share van de HD te maken.

In windows zie ik de odroid staan bij netwerken,klik dit aan dan zie ik de map HD voer wachtwoord en gebruiker in daarna vraagt windows om het netwerk wachtwoord van odroid?

Verder kom ik niet!

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 11556
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Odroid N2 met logitech media server

Berichtdoor hannesie » vr 21 jun 2019, 20:43

Ok, ik ga zo even kijken of ik er een voorbeeld voor kan geven. :mrgreen:
Hans

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4309
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Odroid N2 met logitech media server

Berichtdoor democles » vr 21 jun 2019, 21:54

:hide: :hide: :hide:

Het werkt :o

Heb het gevonden. :rock:

Als ik de share ,,HD,, aanklik onder security wat zitten rommelen en nu kan ik de externe schijf benaderen in Windows................. :mrgreen:
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4309
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Odroid N2 met logitech media server

Berichtdoor democles » vr 21 jun 2019, 22:23

NOG NIET HELEMAAL GELUKT!!!!!!!!!! :oops:

Kan via windows alle bestanden op de HD schijf zien maar er niks aan veranderen ](*,)
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Laatst gewijzigd door democles op vr 21 jun 2019, 22:43, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 11556
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Odroid N2 met logitech media server

Berichtdoor hannesie » vr 21 jun 2019, 22:37

file2.JPG
file1.JPG

Hier zijn wat meer details voor de zaak te benaderen, ik heb geen vreemden op mijn netwerk, dus de boel staat open voor in principe iedereen.
Hert kan zijn dat je even opnieuw moet inloggen bij windows om de rechten opnieuw te laten lezen en te benaderen.

En bij de mount moet er mogelijk ook wat wijzigen.?
mount.JPG
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Hans

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4309
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Odroid N2 met logitech media server

Berichtdoor democles » za 22 jun 2019, 2:07

Bedankt Hans,alles zo gezet als je toont.

Maar windows blijft muiten dat ik geen rechten heb om wat te veranderen :?

Al ettelijke keren alle veranderingen gesaved en reboot maar het blijft.

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 11556
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Odroid N2 met logitech media server

Berichtdoor hannesie » za 22 jun 2019, 12:17

Bij de file permissies moet er 755 staan, klopt dat?
755.JPG
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Hans

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 24248
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: Odroid N2 met logitech media server

Berichtdoor Henkjan » za 22 jun 2019, 14:02

Leuk hè dat Linux :rofl:
An error does not become truth by reason of multiplied propagation, nor does the truth become error because nobody will see it" ― Mahatma Gandhi

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 11556
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Odroid N2 met logitech media server

Berichtdoor hannesie » za 22 jun 2019, 15:43

:rock: :yeah: Wie het laatst lacht, lacht het beste. :sure:
Hans

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4309
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Odroid N2 met logitech media server

Berichtdoor democles » za 22 jun 2019, 15:47

Ja leuk :evil:

Gek werd ik er van.
Al die instellingen kwa SAMBA in Webmin en niets werkte.
Kon mijn gedeelde mobiele HD wel zien onder windows netwerken,kon de bestanden ook zien,maar mocht er niets mee doen!

Toen zelf maar aan het knutselen gegaan in de samba config file,tenslotte is dit zelfbouwaudio.............. :mrgreen:

In webmin een nieuwe share gemaakt naam: Disc en het pad er naartoe ingevuld.

Toen in de config file alleen Disc en path laten staan en de rest er uit geknikkerd en vervangen door een paar andere regels.
Saven en SAMBA opnieuw opstarten en het werkt :rock:
Kan nu in windows doen wat ik wil met de gedeelde schijf,geen enkele restrictie meer :beer:
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4309
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Odroid N2 met logitech media server

Berichtdoor democles » za 22 jun 2019, 16:57

Dan maar even testen of de server werkt.

Het werkt,in de externe collecties van mijn spelers kan ik de server benaderen via netwerk en daar ging het om :yeah:

Zo nu eerst een relaxed mooi weer muziekje :lol:

Volgende stap is de minimale distro er op zetten,maar eerst genieten :D
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4309
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Odroid N2 met logitech media server

Berichtdoor democles » zo 23 jun 2019, 0:47

Een backup iso gemaakt van dit werkend systeempje.

Het eMMC geheugen geformateerd en weer op normale grote gezet.

De minimale distro er op gezet.(update,upgrade,reboot etc.)

Merkte dat ik eerst SAMBA had moeten installeren i.p.v. Webmin. #-o
Samba werd niet herkend in Webmin.

Nog maar een keer dan. :?

Via Webmin de Logitech media server er op gezet.
Morgen Samba configureren en KLAAR is Demo :rock:

Deze opzet is bijna de helft kleiner als de eerste :D



grote desktop distro

DSC07352.JPG


Kleine distro

webmin 2.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 11556
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Odroid N2 met logitech media server

Berichtdoor hannesie » zo 23 jun 2019, 10:53

Strakke aanpak, en de indexering van de muziek loopt vlot neem ik aan bij de Squeezebox, kun je makkelijk meten door de oude weg te gooien en er een nieuw voor te maken, een soort benchmark voor de muziek/processor.
Hans

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4309
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Odroid N2 met logitech media server

Berichtdoor democles » ma 24 jun 2019, 0:35

Had mijn collectie op een externe HD gezet,maar de HD werd niet herkend.
Bij de vorige sessie werd een andere HD met eigen voeding wel herkend.
Bij de N2 werd een voeding geleverd van 12v 1,5A terwijl 2A aanbevolen wordt.
Moet dus eerst een andere voeding regelen.

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 11556
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Odroid N2 met logitech media server

Berichtdoor hannesie » ma 24 jun 2019, 1:03

Hoe is die schijf geformatteerd?
Hans

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4309
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Odroid N2 met logitech media server

Berichtdoor democles » ma 24 jun 2019, 1:04

NTFS

de andere staat in FAT.

Zat ik ook aan te denken,maar deze schijf draaide ook in Max2play op een odroid U3,dus grote kans dat het de voeding is.
Volgens mij is USB 3 max 900mA,dan blijft er voor de odroid weinig over.

Kan nog proberen de schijf naar FAT te formatteren,maar met de muziek er opnieuw opzetten was windows al 3,5Hr zoet. :?

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 11556
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Odroid N2 met logitech media server

Berichtdoor hannesie » ma 24 jun 2019, 1:41

Kan best, er zijn meer schijven met een externe voeding die het stabieler doen, wel zo goed dan.
Hans

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4309
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Odroid N2 met logitech media server

Berichtdoor democles » ma 24 jun 2019, 2:29

Nu,wil ik het ook weten dan.

Dus de externe schijf geformatteerd naar exFat via windows schijfbeheer.
Nu de muziek er weer op aan het kopiëren.(iets van 500GB)
Gaat nu 3x zo snel als vanmiddag :shock:
Formatteren was dus waarschijnlijk geen slecht idee. :D

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4309
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Odroid N2 met logitech media server

Berichtdoor democles » ma 24 jun 2019, 13:42

Maar het werkt nog steeds niet,voeding aanpassen dus.

In Webmin word de schijf wel gezien.

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4309
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Odroid N2 met logitech media server

Berichtdoor democles » ma 24 jun 2019, 22:06

Oke,even een 3+A voeding er aan geknutseld.

Hielp niet,in webmin werd de schijf gezien,maar in LMS was er niks te zien. (WD my pasport,USB3 HD)

USB stick ingeplugt en alles op de stick werd gezien in LMS dropdown menu.

Externe Verbatim schijf met eigen voeding ingeplugt,alles is benaderbaar in LMS.

Andere externe USB3 schijf ingeplugt (WD Elements),wordt wel gezien in webmin maar is net als de andere niet benaderbaar kwa inhoud.

Alles werkt dus,behalve de twee USB3 schijven :-k :think:

De gehele distro er weer opnieuw op gezet en alles weer geprobeerd,met dezelfde uitkomsten :?
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 11556
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Odroid N2 met logitech media server

Berichtdoor hannesie » ma 24 jun 2019, 22:11

Je kunt de schijven ook zien in de hardware sector?
hd.png
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Hans

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4309
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Odroid N2 met logitech media server

Berichtdoor democles » di 25 jun 2019, 0:06

Ja daar staan ze ook.
Maar ik kan niet bij de inhoud?
En op identificeren drukken helpt ook niets.

Moet iets in de software zijn denk ik dan,de schijven draaien probleemloos met de odroid U3 of C1.
Laatst gewijzigd door democles op di 25 jun 2019, 0:13, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 11556
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Odroid N2 met logitech media server

Berichtdoor hannesie » di 25 jun 2019, 0:07

Je hebt ze al gemount, of weet je dat niet zeker?
Hans

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4309
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Odroid N2 met logitech media server

Berichtdoor democles » di 25 jun 2019, 0:14

Gemount?

Is dit niet plug and play net als de USB stick of de schijf met externe voeding.

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 11556
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Odroid N2 met logitech media server

Berichtdoor hannesie » di 25 jun 2019, 0:16

hds.png
Ik heb de boel, dan even in een rommelbak.
Hij ziet ze nu even als onbekend type, /dev/disk/............ maar dat gaan we wel repareren.
Misschien dan even kijken of automount wel goed werkt, moet dan normaal wel werken onder Ubuntu.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Hans


Terug naar “Streaming Media”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot, SemrushBot, ubermetrics-techn. [bot] en 0 gasten