Nieuwe streamer zonder Raspberry (RPI)

Mediaservers, (mobiele cliënt)-spelers, HTPC's, internetradio's, software en al wat hiermee verband houdt.
    (daarom niet noodzakelijkerwijs zelfbouw)

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 12453
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Nieuwe streamer zonder Raspberry (RPI)

Berichtdoor hannesie » do 21 mar 2019, 14:21

Met de Android versie is het om triest van te worden.
Nu ging ik op zoek en kwam de versie onder DietPi tegen, geeft misschien beter resultaten.
kodi.JPG


Bij de Android bleef ik maar klooien om het beeld correct te krijgen om te bedienen.
Toetsenbord aan de streamer was niet altijd goed werkend met een een bluetooth verbinding.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Hans

toetertje
Berichten: 2316
Lid geworden op: ma 29 feb 2016, 18:05
Locatie: Omgeving Enkhuizen.

Re: Nieuwe streamer zonder Raspberry (RPI)

Berichtdoor toetertje » do 21 mar 2019, 21:12

Kun je kodi dan niet zonder android installeren? Dus net als bij de rpi?

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 12453
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Nieuwe streamer zonder Raspberry (RPI)

Berichtdoor hannesie » do 21 mar 2019, 21:39

Met Linux en de combi Kodi had ik nog niet geprobeerd op de Pine64 en wel met de Ubuntu (Armbian) versie.
Ik kan hem dan ook laten starten nu het booten. (=opstarten).

Het probleem zat in de schermresolutie en dan is de optie met de Android SuperSU ook geïnstalleerd , een soort Root die dan wel dingen mag doen, maar dan krijg je dat het scherm gekanteld is en de muis e.d. feitelijk niet lekker te bedienen zijn, en dan zit je met de muisaanwijzer buiten het zichtbare deel te pielen in het "donker" . :shock: :shock:

Ik heb natuurlijk nog meer te doen, :hide: dus het is echt als ik ff tijd heb om te pielen. :-$ :-$
Hans

toetertje
Berichten: 2316
Lid geworden op: ma 29 feb 2016, 18:05
Locatie: Omgeving Enkhuizen.

Re: Nieuwe streamer zonder Raspberry (RPI)

Berichtdoor toetertje » do 21 mar 2019, 23:01

Das raar, ik dacht ergens gelezen te hebben, dat dit juist therapie was, om je bezig te houden. :rofl:

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 12453
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Nieuwe streamer zonder Raspberry (RPI)

Berichtdoor hannesie » do 21 mar 2019, 23:24

:mrgreen: :mrgreen:
Je hebt in die zin gelijk, maar in dit geval moet ik dan de boel aan de TV hangen en een draadloos toetenbordje er aan hangen en dat alles in de woonkamer.

En dat is heel wat anders als boven achter de PC en er een scherm aan hangen wat weer afwijkt van wat er beneden aan komt te hangen. :goeie:

Maar bezigheidstherapie, ik rij b.v. morgen tegen de avond weer even naar Antwerpen om de buurman te helpen met transport problemen, is een bezigheid die waarschijnlijk weer veel tijd gaat kosten. :sure: Ben benieuwd hoe laat ik weer thuis ben.

Maar een goeie buur is beter als een verre vriend, hebben ze mij verteld. :lol:
Hans

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 12453
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Nieuwe streamer zonder Raspberry (RPI)

Berichtdoor hannesie » ma 09 mar 2020, 13:24

Nu nadat we wat problemen kregen met hik en stotter verschijnselen, nu er een andere voeding in gezet, PC boardje omgedraaid en nu kan ik wat makkelijker bij het sd-card-je komen.
pine.PNG

Zo blijf je van de straat. :mrgreen:

het vorige opzetje.
download/file.php?id=144471&mode=view
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Laatst gewijzigd door hannesie op ma 09 mar 2020, 23:00, 1 keer totaal gewijzigd.
Hans

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4974
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Nieuwe streamer zonder Raspberry (RPI)

Berichtdoor democles » ma 09 mar 2020, 20:07

Kon de voeding het niet doen?

Of was dit een software probleem?

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 12453
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Nieuwe streamer zonder Raspberry (RPI)

Berichtdoor hannesie » ma 09 mar 2020, 22:12

Was niet helemaal duidelijk en het liep niet lekker, en om het eens op een andere set te testen, en ik had het alleen maar aangesloten na een update van de software.
Dus toen de software opgewaardeerd om de veiligheid patches te installeren, en voor de zekerheid dan even deze voeding er aan, en dat liep net even vlotter allemaal.
De trafo zou een 2A zijn, maar of dat dan ook ten volle aan de PCB aankomt?
trafo.png

Dit is in ieder geval wel stabiel aan deze opzet, en het boardje vraagt echt wel 2 A, lijkt mij.
euler.png
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Hans

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4974
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Nieuwe streamer zonder Raspberry (RPI)

Berichtdoor democles » ma 09 mar 2020, 22:49

Aha,

Kies je trafo,s in ieder geval 1A hoger als je denkt er aan af te nemen,liefst 2A.

Mooi dat het weer draaid :goedzo:

Gebruikersavatar
holco
Berichten: 977
Lid geworden op: za 14 jan 2006, 21:10
Locatie: Capelle aan den IJssel

Re: Nieuwe streamer zonder Raspberry (RPI)

Berichtdoor holco » za 30 mei 2020, 9:55

Hoi Hans,

Getriggerd door een Fiber netwerk onderwerp van Jaap Veenstra op Alpha-Audio https://www.alpha-audio.nl/achtergrond/fiber-netwerk-audio/ op deze post van jou uitgekomen en de zelfde onderdelen vanuit jouw bestelling besteld bij FS.com

De 2 converters https://www.fs.com/de-en/products/17237.html waren snel binnen maar de rest komt nog (geen EU warehouse stock), na email contact met FS blijkt dat nog weken te gaan duren :(

Nu vroeg ik mij af of of er ook andere DOM transceiver modules https://www.fs.com/de-en/c/cisco-1000base-sfp-93 zijn die ook geschikt zijn voor de converters die ik al heb en tevens EU stock zijn bij FS.com, gezien mijn 0,0 kennis in deze aan jou de vraag of jij mij hierin van advies kan voorzien?

Lijst van mijn bestelling, order 2/2 mist dus nog.
Fiber netwerk.png


Bvd,


Mario





hannesie schreef:Gezien dan de optredende temperatuur stijgingen, nu maar eens terug naar het opzetje met de Pine64, en dat dat blijft verbazend goed op een aangename temperatuur, geen milieuproblemen hier met teveel opwarming, en dus ook geen stakende acties meer.
Kabels die komen van de week mee om dan wat netter de aansluiting te maken met HDMI en USB.


En dan naar aanleiding van de afgelopen week een demo bij de AVMN met Jaap Veenstra en de netwerk problemen en grappen, die toch wel hoorbaar waren, al klonk het af en toe wat "teveel gemotiveerd"om nu dan alle effecten te horen, dan nu toch eens een setje besteld om de Audio wat meer galvanisch te scheiden van het internet.
fiber.JPG
nota.JPG

De kosten zijn dan zeker niet zo hoog om dan te spreken over een gigantische uitgave, het is te overzien.

Het is geen kurk of plakker, een fysiek onderdeel dat dan nu wat makkelijker ook met de laatste kant van de optische scheiding dan ook makkelijk te voeden met een redelijke 5V schone voeding.

We gaan het horen, misschien leuk voor Breda?
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 12453
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Nieuwe streamer zonder Raspberry (RPI)

Berichtdoor hannesie » za 30 mei 2020, 12:01

https://www.fs.com/de-en/products/39371 ... ZwQAvD_BwE

Van deze hebben ze een aardige voorraad.
Hans

Gebruikersavatar
holco
Berichten: 977
Lid geworden op: za 14 jan 2006, 21:10
Locatie: Capelle aan den IJssel

Re: Nieuwe streamer zonder Raspberry (RPI)

Berichtdoor holco » za 30 mei 2020, 12:19

Bedankt, scheelt mij een hoop tijd :D


hannesie schreef:https://www.fs.com/de-en/products/39371.html?country=nl&currency=EUR&paid=google_shopping&gclid=CjwKCAjwiMj2BRBFEiwAYfTbCjc4oEkpayaLH1rIbbjnqCt09azu5Zsutd9ZuG3u_Eyt5s3pi3muQhoCNZwQAvD_BwE

Van deze hebben ze een aardige voorraad.


Terug naar “Streaming Media”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot, HuaweiBots-114.119.144.x, HuaweiBots-114.119.151.x, Neticle Crawler en 0 gasten