Hp microserver

Mediaservers, (mobiele cliënt)-spelers, HTPC's, internetradio's, software en al wat hiermee verband houdt.
    (daarom niet noodzakelijkerwijs zelfbouw)

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 26937
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: Hp microserver

Berichtdoor Henkjan » zo 03 jan 2021, 0:26

ik heb t voorlopig zo dat alles open staat, dus guest access aan, en rechten 775, en in samba user geforceerd op de owner van de share. zonder dat werkte t niet. zo kan ik in elk geval alles overzetten, en backuppen. de bedoeling is dat er idd per gezinslid een 'eigen' share komt, maar dat is voor later
If it measures good, but sounds bad, you're measuring the wrong thing." ― Dr. Richard C. Heyser

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 26937
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: Hp microserver

Berichtdoor Henkjan » zo 03 jan 2021, 15:16

wat heeft dat ding staan doen toen ik er niet bij was????

CPU_HP_WTF.PNG
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
If it measures good, but sounds bad, you're measuring the wrong thing." ― Dr. Richard C. Heyser

AntonZ
Berichten: 770
Lid geworden op: di 06 jun 2006, 23:32

Re: Hp microserver

Berichtdoor AntonZ » zo 03 jan 2021, 21:26

Ik kan zo snel niets bedenken waardoor de CPU belasting zo geleidelijk over een periode van 10 uur toeneemt van vrijwel niets tot bijna 100%, ben dan ook geen door de wol geverfde Linux beheerder. Heel raar. Heb je nog andere dingen lopen op het systeem, naast Samba fileserver? Kun je ergens aan zien welk proces er zo druk is geweest?

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 26937
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: Hp microserver

Berichtdoor Henkjan » zo 03 jan 2021, 21:42

nee. na ik dat poste bedacht ik me dat het waarschijnlijk webmin is die zelf de tijd invult, ik had de pc in standby gezet in die tijd
If it measures good, but sounds bad, you're measuring the wrong thing." ― Dr. Richard C. Heyser

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 13092
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Hp microserver

Berichtdoor hannesie » ma 04 jan 2021, 11:04

Ik kreeg gisterenavond ineens een storing en de boel liep vast, niet in de buurt te komen met webmin o.i.d.
Nu vanmorgen dan maar even gekeken, is de SSD die een fout heeft bij het opstarten, nu dan met het commando fsck /dev/sda1, de foutejes laten repareren, en ook maar een ander/nieuw SSD schijfje (480GB) besteld, binnen een korte tijd dan maar eens vervangen, lijkt mij niet verkeerd.
Het ding is al 4 jaar z'n best aan het doen.

@ HJ : De Bios instelling is dan bij mij balanced :mrgreen:
Hans

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 26937
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: Hp microserver

Berichtdoor Henkjan » ma 04 jan 2021, 11:57

is het mogelijk om een image te maken van die SSD? zodat je kwa systeem altijd terug kan naar "last known stable" zonder dat je weer dagen bezig hoeft te zijn om alles weer opnieuw in te stellen?
If it measures good, but sounds bad, you're measuring the wrong thing." ― Dr. Richard C. Heyser

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 13092
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Hp microserver

Berichtdoor hannesie » ma 04 jan 2021, 12:01

Ik moet dan wel de kabel even omgooien, maar ik heb dan voor dat soort gein een sata >USB kabel en dan gebruik ik Acronis voor een ISO of image.

Pas ook nog gedaan voor een Laptop, maar de HD moet wel even op een andere PC gekloond worden.
Hans

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 26937
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: Hp microserver

Berichtdoor Henkjan » ma 04 jan 2021, 12:04

hannesie schreef:Ik moet dan wel de kabel even omgooien, maar ik heb dan voor dat soort gein een sata >USB kabel en dan gebruik ik Acronis voor een ISO of image.

Pas ook nog gedaan voor een Laptop, maar de HD moet wel even op een andere PC gekloond worden.

dat is deze software dus?
https://www.acronis.com/en-eu/products/true-image/
If it measures good, but sounds bad, you're measuring the wrong thing." ― Dr. Richard C. Heyser

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 13092
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Hp microserver

Berichtdoor hannesie » ma 04 jan 2021, 12:06

Klopt, kun je krijgen of downloaden om een schijf klonen, maar ik heb een iets uitgebreidere licentie.
Hans

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 26937
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: Hp microserver

Berichtdoor Henkjan » wo 06 jan 2021, 21:01

weer wat hoor. er is eens een keer tijdens t booten een dronken bit geweest waardoor hij even de ssd niet kon vinden. sindsdien vraagt hij bij elke boot of ik deze gerepareerde schijf wel wil gebruiken.. default is NEE en ik heb 15 seconden om op F2 te rammen als ik WEL gewoon wil opstarten. is lastig als t toetsenbord in de la ligt :boos: ik moet nu dus elke keer als ik een reboot doe (na een update van de kernel bv) dus weer scherm en toetsenbord er aan hangen :boos:
If it measures good, but sounds bad, you're measuring the wrong thing." ― Dr. Richard C. Heyser

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 13092
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Hp microserver

Berichtdoor hannesie » wo 06 jan 2021, 22:56

Waarom moet je zoveel rebooten dan?

Het is toch geen Windows PC, dan is het wel anders :-#
Hans

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 26937
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: Hp microserver

Berichtdoor Henkjan » wo 06 jan 2021, 23:15

er was een update van de kernel, wordt pas toegepast na reboot.
If it measures good, but sounds bad, you're measuring the wrong thing." ― Dr. Richard C. Heyser

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 13092
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Hp microserver

Berichtdoor hannesie » wo 06 jan 2021, 23:27

OK, Ik zag het ook dat er een klusje was, maar je kunt dit normaal ook wel een weekje uitstellen, b.v.
Maar dit was wel een royale. :mrgreen:
Hans

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 26937
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: Hp microserver

Berichtdoor Henkjan » do 14 jan 2021, 16:53

volgende gedoe: nu heb ik die Samba shares vanuit windhoos benaderbaar, maar vanuit andere systemen (m'n Oppo *), Volumio op de SHD) zijn ze niet toegankelijk. de Oppo app maakt t helemaal bont, die wil zelfs een ww zien als ik wil zien wat er op de server beschikbaar is.

*) op m'n oude Netgear NAS ziet de Oppo zelfs niet gedeelde mappen zoals de systeemschijf C
If it measures good, but sounds bad, you're measuring the wrong thing." ― Dr. Richard C. Heyser

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 13092
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Hp microserver

Berichtdoor hannesie » do 14 jan 2021, 17:45

:shock: Er zijn op dit moment weer een paar updates voor de kernel, blijft wel ff bezig zo.
Hans


Terug naar “Streaming Media/Apparatuur”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot en 0 gasten