Hp microserver

Mediaservers, (mobiele cliënt)-spelers, HTPC's, internetradio's, software en al wat hiermee verband houdt.
    (daarom niet noodzakelijkerwijs zelfbouw)

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 13092
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Hp microserver

Berichtdoor hannesie » zo 27 dec 2020, 9:35

Alleen de boot schijf erin dan later de raid er in.
Hans

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 26937
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: Hp microserver

Berichtdoor Henkjan » zo 27 dec 2020, 11:14

eerder werkte t wel gewoon zo, het enige dat ik gedaan heb is een nw ssd schijf er in hangen
If it measures good, but sounds bad, you're measuring the wrong thing." ― Dr. Richard C. Heyser

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 13092
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Hp microserver

Berichtdoor hannesie » zo 27 dec 2020, 11:22

Het is nu dat hij mogelijk geen partities heeft of niet als dusdanig herkend wordt?

Als ik het mij goed herinner, zou je dan toch moeten aangeven welke HD en de root oftewel de / aangeven waar en eventueel de grote van de partitie.

Dan kan je in ieder geval de enige bootable schijf duiden, kan dan niet de verkeerde kiezen.
Hans

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 26937
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: Hp microserver

Berichtdoor Henkjan » zo 27 dec 2020, 11:25

tijdens installatie wordt alles juist herkend, bestaande partitie op de ssd, dat de hdd's deel uit maakten van een soft raid
If it measures good, but sounds bad, you're measuring the wrong thing." ― Dr. Richard C. Heyser

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 13092
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Hp microserver

Berichtdoor hannesie » zo 27 dec 2020, 11:28

Maar de installatie lukt niet, dus dan opzet wijzigen, dan moet hij wel wat kiezen.
Hans

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 26937
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: Hp microserver

Berichtdoor Henkjan » zo 27 dec 2020, 11:34

de installatie gaat goed, alleen als ik dan t ding wil booten dan lukt t niet
If it measures good, but sounds bad, you're measuring the wrong thing." ― Dr. Richard C. Heyser

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 23703
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Hp microserver

Berichtdoor ds23man » zo 27 dec 2020, 11:39

Heb je die ssd wel als bootable geformateerd?
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 26937
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: Hp microserver

Berichtdoor Henkjan » zo 27 dec 2020, 12:01

dat zal de ubuntu installatie toch wel doen?
If it measures good, but sounds bad, you're measuring the wrong thing." ― Dr. Richard C. Heyser

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 13092
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Hp microserver

Berichtdoor hannesie » zo 27 dec 2020, 12:08

Zet anders eerst eens de gewone Ubuntu desktop er eens op, dan zie je of het kan.
Hans

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 26937
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: Hp microserver

Berichtdoor Henkjan » zo 27 dec 2020, 14:35

hannesie schreef:Alleen de boot schijf erin dan later de raid er in.

maakt niet uit, met alleen de ssd zelfde ge****
If it measures good, but sounds bad, you're measuring the wrong thing." ― Dr. Richard C. Heyser

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 13092
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Hp microserver

Berichtdoor hannesie » zo 27 dec 2020, 14:41

Screenshot_20201227-144610.png
Ik heb nu de desktop versie er op staan en dan mdadm er bijgezet.
Heb er nu geen monitor aan, dan moet ik een kabel aan doen.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Hans

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 26937
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: Hp microserver

Berichtdoor Henkjan » zo 27 dec 2020, 15:10

kan Gerhard of RJ een schermafdruk van de bios en hp intelligent dinges maken?
dan kan ik checken of ik t goed heb staan
If it measures good, but sounds bad, you're measuring the wrong thing." ― Dr. Richard C. Heyser

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 23703
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Hp microserver

Berichtdoor ds23man » zo 27 dec 2020, 15:16

Mijn carbonpapier is op! :rofl: :rofl:
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 24263
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: Hp microserver

Berichtdoor ray5150 » zo 27 dec 2020, 15:48

Is die SSD wel in orde ?
Ik had er laatst ook een die stuk was gegaan, als die 50 keer was opgestart was het veel. oftwel, hij was amper gebruikt.

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 26937
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: Hp microserver

Berichtdoor Henkjan » zo 27 dec 2020, 16:14

:yeah: hij doet t :yeah:

in de intelligent dinges, in t scherm dat je normaal gebruikt om een OS te installeren via HP, daar kom je eert in een config scherm, en daar kan je aangeven wat het boot volume is. en dat was t dus.. hij gebruikt dus die HP controller in RAID mode, ik heb alle drives per stuk als raid0 geconfigureerd.
If it measures good, but sounds bad, you're measuring the wrong thing." ― Dr. Richard C. Heyser

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 26937
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: Hp microserver

Berichtdoor Henkjan » zo 27 dec 2020, 16:32

hij heeft al door dat de 2 hdds in een array horen:
16090831068095134866731971870943.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
If it measures good, but sounds bad, you're measuring the wrong thing." ― Dr. Richard C. Heyser

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 26937
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: Hp microserver

Berichtdoor Henkjan » zo 27 dec 2020, 17:09

hebben jullie nog wat aan de UFW moeten instellen? SSH toestaan, poorten open zetten?
If it measures good, but sounds bad, you're measuring the wrong thing." ― Dr. Richard C. Heyser

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 13092
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Hp microserver

Berichtdoor hannesie » zo 27 dec 2020, 17:42

SSH heb je nodig voor webmin
Hans

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 26937
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: HP microserver

Berichtdoor Henkjan » zo 27 dec 2020, 19:27

voorlopig draait t redelijk, webmin ook (niet https, maar dat boeit niet op t interne netwerk

maar al de zelfde problemen met samba die ik al jaren zie zijn er nog steeds... kak zooi. share aangemaakt, netjes meteen zichtbaar in windhoos (ook op server naam zoals t hoort) , maar na rebooten van de server dus niet meer op naam, wel op IP. na een paar minuten kwam de server op naam wel zichtbaar in de lijst in windhoos, maar is niet toegankelijk via die route. de share is nog steeds wel zichtbaar via IP/share. maar de rechten kloppen niet, schrijven lukt niet. prut is t
If it measures good, but sounds bad, you're measuring the wrong thing." ― Dr. Richard C. Heyser

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 13092
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Hp microserver

Berichtdoor hannesie » zo 27 dec 2020, 20:44

Lekkere prut kost wat moeite, net als in de keuken. :lol: :lol: :lol:

Volgens mij heb jij het dadelijk beter4elkaar dan ik, mag ook wel, goede wijn kost ook tijd. :sure:
Hans

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 5234
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Hp microserver

Berichtdoor democles » zo 27 dec 2020, 21:19

Was toen ook zo aan het kloten met Samba bij mijn Odroid N2 server.
Heb toen via Webmin wat regels veranderd in Samba.
(zie regels in het paars)
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 13092
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Hp microserver

Berichtdoor hannesie » zo 27 dec 2020, 22:15

En dan gebruik jij de externe USB en root voor toegang, dat laatste doe ik dan door nobody/nogroup in de rechten (chown) van de muziekdirectory, maar jij zult die waarschijnlijk ook nog op Fat32 of een andere windhoos formatering hebben staan.
Hans

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 26937
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: Hp microserver

Berichtdoor Henkjan » ma 28 dec 2020, 0:46

democles schreef:Was toen ook zo aan het kloten met Samba bij mijn Odroid N2 server.
Heb toen via Webmin wat regels veranderd in Samba.
(zie regels in het paars)

ja, die "force user" lost het rechten probleem op
If it measures good, but sounds bad, you're measuring the wrong thing." ― Dr. Richard C. Heyser

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 26937
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: Hp microserver

Berichtdoor Henkjan » wo 30 dec 2020, 1:22

ik hoor de hele tijd, ook als t ding niets te doen heeft (0% CPU), de fan draaien. lijkt me niet OK? hoe is dat bij jullie? ik heb de energie instelling in de bios op "balanced" staan
If it measures good, but sounds bad, you're measuring the wrong thing." ― Dr. Richard C. Heyser

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 23703
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Hp microserver

Berichtdoor ds23man » wo 30 dec 2020, 7:30

Bij draait ie heel langzaam en bijna niet hoorbaar.
Fusion Filterdesign


Terug naar “Streaming Media/Apparatuur”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot, ubermetrics-techn. [bot] en 0 gasten