Hp microserver

Mediaservers, (mobiele cliënt)-spelers, HTPC's, internetradio's, software en al wat hiermee verband houdt.
    (daarom niet noodzakelijkerwijs zelfbouw)

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 25669
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: Hp microserver

Berichtdoor Henkjan » wo 26 okt 2016, 23:31

da's goed nieuws

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 22624
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Hp microserver

Berichtdoor ds23man » do 27 okt 2016, 13:11

Vanavond maar eens even kijken hoe ik de muziek van mijn Nas overpomp.
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 12329
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Hp microserver

Berichtdoor hannesie » do 27 okt 2016, 13:38

Als je NAS een CIFS of NFS export heeft moet hij/je die ook kunnen vinden, als je dan zoals ik dat deed, met een scherm is het geen probleem.
Ik zou het zo ook even niet weten, je laptop moet eigenlijk het proces starten en er verder niets meer mee hoeven doen, want dat valt natuurlijk anders in slaapmode. 8-[
Hans

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 22624
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Hp microserver

Berichtdoor ds23man » do 27 okt 2016, 17:14

Heb nu toegang tot de muziekmap van mijn muziekmap op de Nas, maar hoe kopieer ik die in vredesnaam naar een map op de microserver. :think: :think:
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 12329
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Hp microserver

Berichtdoor hannesie » do 27 okt 2016, 17:20

Met je laptop de bestanden van a naar b mogelijk dan op de server met webmin een map aanmaken in /srv, en ,ijn je rechten van latere orde.
Laatst gewijzigd door hannesie op do 27 okt 2016, 18:05, 1 keer totaal gewijzigd.
Hans

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 22624
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Hp microserver

Berichtdoor ds23man » do 27 okt 2016, 17:25

Ah, ik krijg het wel voorelkaar om naar de map music te kopieren maar niet naar de map /srv waar de HHD's zijn gemount. Als ik daar op propeties kijk dan zie ik dat ik geen root toegang heb. :think: :think:
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 22624
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Hp microserver

Berichtdoor ds23man » do 27 okt 2016, 17:27

root.PNG
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Fusion Filterdesign

AntonZ
Berichten: 650
Lid geworden op: di 06 jun 2006, 23:32

Re: Hp microserver

Berichtdoor AntonZ » do 27 okt 2016, 17:57

AntonZ schreef:iets met goedkoop 64GB server geheugen (4x 16GB) in een werkstation


hannesie schreef:Voor een servertje die een beetje muziek moet streamen is dat wel een beetje royaal.
Voor de ROON core is wel wat meer nodig om het smeuiig te laten draaien, maar nog steeds geen 64Gb. :mrgreen:


Helemaal correct, ik wilde niet suggereren dat er zoveel in een thuisservertje moet. Meer ter illustratie dat het mogelijk is om dat soort geheugen voor een schappelijke prijs op de kop te tikken. Tweakers vraag&aanbod aanbevolen. Daar zitten nogal wat nerds die via werk dat soort hardware over houden (zei de nerd :-# ).

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 12329
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Hp microserver

Berichtdoor hannesie » do 27 okt 2016, 18:07

Ksnapput, maar vanavond eerst naar Tony zijn speakers luisteren.
Hans

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 22624
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Hp microserver

Berichtdoor ds23man » do 27 okt 2016, 18:20

Kan nu naar de HDD's schrijven. Wel handig als je eens formateert. :lol: :lol:
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 22624
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Hp microserver

Berichtdoor ds23man » vr 28 okt 2016, 13:24

Zo, alles is overgepompt. Maar eens verder met de serverfunctie zodat de Sonos de muziek weer kan zien.
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 12329
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Hp microserver

Berichtdoor hannesie » vr 28 okt 2016, 17:11

ds23man schreef:Zo, alles is overgepompt. Maar eens verder met de serverfunctie zodat de Sonos de muziek weer kan zien.

Dat is dan als er wat bij wilt zetten misschien wat moeilijker, of kun je het ook wijzigen i.v.m. rechten.?

In ieder geval helpt het bij plaatsen van geheugen niet om het probleem van de ROON server te tackelen.
Hier zit nu tijdelijk 12 Gb in, door er een reepje van 8 Gb bij te plaatsen, maar Roon server laat zich niet installeren. :-k
Loopt wel erg lekker en vlot. :rofl:
Hans

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 22624
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Hp microserver

Berichtdoor ds23man » vr 28 okt 2016, 17:39

Waarom zou meer geheugen plaatsen dat probleem oplossen?

Wat gaat er nou fout met het installeren van Roon?
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 12329
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Hp microserver

Berichtdoor hannesie » vr 28 okt 2016, 17:41

roon.JPG
X64 bit ssysteem met een OS met X86-64 bit software 4 Gb werkgeheugen.

Er komt geen duiding welke dingen er niet goed gaan, en alle dependencies zijn naar mijn beste weten geïnstalleerd.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Hans

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 22624
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Hp microserver

Berichtdoor ds23man » vr 28 okt 2016, 17:47

Installeer je het wel met SUDO?

Roon Server x86_64
$ curl -O http://download.roonlabs.com/builds/roo ... inuxx64.sh
$ chmod +x roonserver-installer-linuxx64.sh
$ sudo ./roonserver-installer-linuxx64.sh
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 12329
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Hp microserver

Berichtdoor hannesie » vr 28 okt 2016, 17:51

Via Webmin ben je sudo.
\
Geef maar een seintje als jij het wel hebt draaien.
Hans

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 22624
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Hp microserver

Berichtdoor ds23man » vr 28 okt 2016, 18:00

Effe geduld, moet zo uit eten. :kwijl: :kwijl: :kwijl:
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 22624
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Hp microserver

Berichtdoor ds23man » vr 28 okt 2016, 18:19

hannesie schreef:Via Webmin ben je sudo.


Dat zou tegen elke veiligheidsprocedure zijn waar Linux op is gebaseerd.
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 25669
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: Hp microserver

Berichtdoor Henkjan » vr 28 okt 2016, 19:10

je moet eerst inloggen op webmin

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 22624
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Hp microserver

Berichtdoor ds23man » vr 28 okt 2016, 22:25

Ook al ben je ingelogd en heb je rootrechten, moet je als je een commando uitvoert die root rechten nodig heeft het commando sudo gebruiken en dan vraagt ie je ook nog een keer naar je wachtwoord.
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 12329
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Hp microserver

Berichtdoor hannesie » vr 28 okt 2016, 23:01

Nu maar even anders gedaan, als standaard log ik in als hans met Webmin.

Na installatie van Webmin krijg je dit te zien.
root1.JPG

Nu dan even het via het terminal programma ook direct de boel benaderd.

ingelogd als hans, en via het terminal dan met sudo geïnstalleerd.
Schermafdruk van 2016-10-28 22-42-45.png

Hij doet het als ik het geloven mag.
Voor het eerst dat ik dit op deze wijze een installatie heb gedaan.
Altijd alles kunnen installeren met webmin.

Maar het maakt niet uit, UT DOET UT.... :yeah: :yeah: :yeah:
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Hans

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 22624
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Hp microserver

Berichtdoor ds23man » vr 28 okt 2016, 23:07

Net 5 minuutjes werk:

rooninst2.PNG
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 12329
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Hp microserver

Berichtdoor hannesie » vr 28 okt 2016, 23:17

rserver.JPG
Ook na de reboot correct werkend, zal dan maar eens een free trial proberen van 2 maanden die er staat op de site van Hans Beekhuyzen.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Hans

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 22624
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Hp microserver

Berichtdoor ds23man » vr 28 okt 2016, 23:26

Tablet ziet de Core server netjes, nou nog even een nieuwe trial regelen.........
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 22624
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Hp microserver

Berichtdoor ds23man » vr 28 okt 2016, 23:55

Druk aan het scannen:

roonscan.PNG


Ik haal je in Hans! :mrgreen: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Fusion Filterdesign


Terug naar “Streaming Media”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot en 0 gasten