Hp microserver

Mediaservers, (mobiele cliënt)-spelers, HTPC's, internetradio's, software en al wat hiermee verband houdt.
    (daarom niet noodzakelijkerwijs zelfbouw)

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 22624
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Hp microserver

Berichtdoor ds23man » wo 26 okt 2016, 12:10

Bluesound en NAD worden ook Roon Ready.
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 12329
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Hp microserver

Berichtdoor hannesie » wo 26 okt 2016, 13:51

ssd.jpg

De 180Gb van de Asus weer terug naar af, en met het klonen van/naar een SSD, de boel weer aan het draaien.
ld.JPG

Bij het proberen of er een Linux met RedHat gemaakt kon worden, kreeg ik de partitie voor die installatie er bij. :think:

mem1.jpg
even kijken of er daar nog wat te doen valt.

De machine is weer onder stoom, en dus een heel stuk sneller als je hem met het scherm gebruikt.
Maar booten duurt net zo lang, komt door het BIOS, dat alles toch wel behoorlijk onder controle heeft.
Maar hij kan als een reserve dienen voor tijdelijk gebruik, je weet maar nooit.
En de squeezebox server is al volledig functioneel, en dus draaiend.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Hans

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 22902
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: Hp microserver

Berichtdoor Pjotr » wo 26 okt 2016, 13:57

Staat de RAM-check soms aan in de BIOS? Die vreet meestal de meeste tijd.
Peter de Jong

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 22624
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Hp microserver

Berichtdoor ds23man » wo 26 okt 2016, 14:04

Het bootproces duurt lang omdat er voor de serverbewakingsfuncties allerlei routines worden opgestart voor het eigenlijke bootproces zelf Voor een server is dat geen probleem, die staat normaliter 24/7 aan.
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 12329
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Hp microserver

Berichtdoor hannesie » wo 26 okt 2016, 14:06

Dit is ook geen BIOS die te vergelijken is met de standaard bios-sen die ik dus al wel jaren ken.
Daar kon je soms irq's toewijzen aan PCI kaarten enz.
Bij mijn gewone PC kan ik b.v. kiezen van welke schijf wil booten.

Hier geen kans op, vandaar de constructie die ik nu heb gemaakt om de koppeling, die er is in de slede voor de eerste 3.5 schijf, nu naar boven gehaald, en dan kan ik in de eerste slede een schijf koppelen op de ODD oftewel de optische drive reservering, die ik dan weer kan benutten voor een 3.5 schijf die nu overblijft voor back-ups van mijn lokale machine.
Hans

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 22624
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Hp microserver

Berichtdoor ds23man » wo 26 okt 2016, 14:11

Hans,

Doe het nou gewoon op mijn methode, dan heb je gewoon 4 drive bays tot je beschikking.
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 12329
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Hp microserver

Berichtdoor hannesie » wo 26 okt 2016, 14:22

:rofl: Die heb ik dus. :rofl:
Hans

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 22624
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Hp microserver

Berichtdoor ds23man » wo 26 okt 2016, 14:26

Op de foto ziet het er toch echt anders uit. :think: :think: :think: :think:
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 12329
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Hp microserver

Berichtdoor hannesie » wo 26 okt 2016, 15:05

ds23man schreef:Op de foto ziet het er toch echt anders uit. :think: :think: :think: :think:

De meest linkse bay/slot heeft nu dus geen aansluiting, die is dus nu voor de SSD, is port 1, bovenop in de kast.
En de aansluiting ( gele kabel) die bedoeld is voor de DVD/CD speler =ODD optical disk drive, staat op de print, die gaan dadelijk naar de 1e Bay port 5, en dan niet in RAID, gewoon als een HD van 2 Tb die nu nog in de oude server zit.
4bay.jpg
left over.jpg
SNAPPIE? :lol:

Dan heb ik ook nog een plekje over. :-$
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Laatst gewijzigd door hannesie op wo 26 okt 2016, 15:16, 1 keer totaal gewijzigd.
Hans

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 22624
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Hp microserver

Berichtdoor ds23man » wo 26 okt 2016, 15:13

Wat ben je nu aan het moeilijk doen? De boot ssd kan gewoon op de ODD poort als je hem even in de raidcontroller op Raid 0 zet.
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 22624
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Hp microserver

Berichtdoor ds23man » wo 26 okt 2016, 15:15

Zo dus:

_DSC1735.JPG
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 12329
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Hp microserver

Berichtdoor hannesie » wo 26 okt 2016, 15:18

En dat wilde niet lukken met de Hitachi drive
Hans

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 22624
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Hp microserver

Berichtdoor ds23man » wo 26 okt 2016, 16:14

Dan kan je het gewoon toch nog even opnieuw proberen met die SSD? Kun je alles weer netjes terugbouwen.
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 22902
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: Hp microserver

Berichtdoor Pjotr » wo 26 okt 2016, 16:35

Die Hitachi krijgt daar ook te weinig koeling ben ik bang. Lekker een SSD'tje daar stoppen.
Peter de Jong

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 22624
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Hp microserver

Berichtdoor ds23man » wo 26 okt 2016, 16:40

Daar heeft Hans inmiddels een snamsnung ssd zitten.
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 22902
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: Hp microserver

Berichtdoor Pjotr » wo 26 okt 2016, 16:45

Waar hebben we het dan over?
Peter de Jong

Gebruikersavatar
rjmulder
Berichten: 1119
Lid geworden op: wo 04 apr 2012, 22:47
Locatie: Twente

Re: Hp microserver

Berichtdoor rjmulder » wo 26 okt 2016, 17:18

Het servertje is binnen :) echt een leuk ding. Alleen had de postbezorger een behoorlijke vertraging :( vanavond maar eens kijken wat die gaat doen.
Robert Jan

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 22624
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Hp microserver

Berichtdoor ds23man » wo 26 okt 2016, 17:27

:foto: :foto: :foto:
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 12329
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Hp microserver

Berichtdoor hannesie » wo 26 okt 2016, 17:32

:-$ :relax: Ja, die van hem is geel................. :sure: :rofl:
Hans

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 22624
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Hp microserver

Berichtdoor ds23man » wo 26 okt 2016, 17:35

Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
rjmulder
Berichten: 1119
Lid geworden op: wo 04 apr 2012, 22:47
Locatie: Twente

Re: Hp microserver

Berichtdoor rjmulder » wo 26 okt 2016, 18:04

Nee hij is blauw :-$ nee helaas is net als die wat jullie hebben.
Robert Jan

Gebruikersavatar
rjmulder
Berichten: 1119
Lid geworden op: wo 04 apr 2012, 22:47
Locatie: Twente

Re: Hp microserver

Berichtdoor rjmulder » wo 26 okt 2016, 20:14

Het is toch wel heel anders dan een "normale" pc :hide:

Wordt nog een heel avontuur volgens mij.
De virtuele cd-rom speler (ZalmanZMVE300) ziet die niet, daar wat anders voor zoeken.
De SSD kan ik niet inbouwen geen passende kabels thuis, morgen maar eens kijken op het werk.
Robert Jan

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 12329
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Hp microserver

Berichtdoor hannesie » wo 26 okt 2016, 22:01

Ik heb een externe DVD /USB speler gebruikt, ooit gekregen voor bewezen diensten, komt regelmatig goed te pas.
Hans

Gebruikersavatar
rjmulder
Berichten: 1119
Lid geworden op: wo 04 apr 2012, 22:47
Locatie: Twente

Re: Hp microserver

Berichtdoor rjmulder » wo 26 okt 2016, 22:28

Het is gelukt Linux (Ubuntu server) staat erop gedaan via USB-Stick en dan de interne USB poort.
Webmin ook geïnstalleerd en nu maar eerst even verder spelen :)
Robert Jan

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 12329
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Hp microserver

Berichtdoor hannesie » wo 26 okt 2016, 22:42

Ik heb hem al draaien op de Touch, hij is lekker snel met de bestanden zoeken als je het doet via de muziekmap van de squeezeboxserver.
tijd.JPG
En ook de totale verzameling scannen gaat lekker vlot. :kwijl:
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Hans


Terug naar “Streaming Media”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot en 0 gasten