Spotify, Tidal, Qobuz, etc.

Mediaservers, (mobiele cliënt)-spelers, HTPC's, internetradio's, software en al wat hiermee verband houdt.
    (daarom niet noodzakelijkerwijs zelfbouw)

Moderator: Beheerdersteam

toetertje
Berichten: 2225
Lid geworden op: ma 29 feb 2016, 18:05
Locatie: Omgeving Enkhuizen.

Re: Spotify, Tidal, Qobuz, etc.

Berichtdoor toetertje » di 11 feb 2020, 12:56

humor, weet wel met wie ik te maken heb, maar jij bent ook een mens toch? :mrgreen:
Tot zover zie ik alleen welke stream je telefoon binnen krijgt. Ik zie nog niet
wat hij naar de audiolab stuurt.

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 11059
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: Spotify, Tidal, Qobuz, etc.

Berichtdoor Shadow » di 11 feb 2020, 13:06

Als je via je telefoon binnen haalt en door stuurt naar je streamer ga je het toch niet halen? het is de bedoeling dat jouw streamer de boel bij de dienst weg plukt?

Gebruikersavatar
SSassen
Berichten: 9377
Lid geworden op: vr 22 apr 2005, 10:21
Locatie: Zuidoostbeemster

Re: Spotify, Tidal, Qobuz, etc.

Berichtdoor SSassen » di 11 feb 2020, 13:07

Okay, ik heb nu, via een omweg, de Yamaha werkende. Heb een Huawei Android telefoon als backup, daar de Qobuz en Yamaha MusicCast apps op geïnstalleerd en setup voor de NP-S303 opnieuw doorlopen, dit ging nu vlot en foutloos.

Als ik nu op m’n iPhone de Qobuz en Yamaha MusicCast apps start werkt wel alles naar behoren? Apple apps toch niet 100% compatibel? Lijkt erop? 8-[ :shock: :sure: ...
Mediocre is not my middle name.

Gebruikersavatar
SSassen
Berichten: 9377
Lid geworden op: vr 22 apr 2005, 10:21
Locatie: Zuidoostbeemster

Re: Spotify, Tidal, Qobuz, etc.

Berichtdoor SSassen » di 11 feb 2020, 13:08

Shadow schreef:Als je via je telefoon binnen haalt en door stuurt naar je streamer ga je het toch niet halen? het is de bedoeling dat jouw streamer de boel bij de dienst weg plukt?


Nee, ik gebruik gewoon de app om nummers te kiezen, als playback device gebruik ik natuurlijk niet de telefoon, da’s de streamer.
Mediocre is not my middle name.

Gebruikersavatar
SSassen
Berichten: 9377
Lid geworden op: vr 22 apr 2005, 10:21
Locatie: Zuidoostbeemster

Re: Spotify, Tidal, Qobuz, etc.

Berichtdoor SSassen » di 11 feb 2020, 13:14

toetertje schreef:humor, weet wel met wie ik te maken heb, maar jij bent ook een mens toch? :mrgreen:


Nee, deels mens, deels machine! :mrgreen: ...
Mediocre is not my middle name.

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 25666
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: Spotify, Tidal, Qobuz, etc.

Berichtdoor Henkjan » di 11 feb 2020, 13:20

SSassen schreef:
toetertje schreef:humor, weet wel met wie ik te maken heb, maar jij bent ook een mens toch? :mrgreen:


Nee, deels mens, deels machine! :mrgreen: ...

die waren toch verboden?
If it measures good, but sounds bad, you're measuring the wrong thing." ― Dr. Richard C. Heyser

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 11059
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: Spotify, Tidal, Qobuz, etc.

Berichtdoor Shadow » di 11 feb 2020, 13:46

SSassen schreef:Okay, ik heb nu, via een omweg, de Yamaha werkende. Heb een Huawei Android telefoon als backup, daar de Qobuz en Yamaha MusicCast apps op geïnstalleerd en setup voor de NP-S303 opnieuw doorlopen, dit ging nu vlot en foutloos.

Als ik nu op m’n iPhone de Qobuz en Yamaha MusicCast apps start werkt wel alles naar behoren? Apple apps toch niet 100% compatibel? Lijkt erop? 8-[ :shock: :sure: ...


Ah vreemd

Rick76
Berichten: 103
Lid geworden op: ma 03 dec 2018, 22:13

Re: Spotify, Tidal, Qobuz, etc.

Berichtdoor Rick76 » di 11 feb 2020, 15:11

Staat bij die Audiolab de "critical listening mode" aan? Anders blijft ie op 16bit hangen volgens de gegevens.

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 25666
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: Spotify, Tidal, Qobuz, etc.

Berichtdoor Henkjan » di 11 feb 2020, 15:17

Rick76 schreef:Staat bij die Audiolab de "critical listening mode" aan? Anders blijft ie op 16bit hangen volgens de gegevens.
ja, waarom makkelijk doen als t ook moeilijk kan... ](*,)
If it measures good, but sounds bad, you're measuring the wrong thing." ― Dr. Richard C. Heyser

Gebruikersavatar
SSassen
Berichten: 9377
Lid geworden op: vr 22 apr 2005, 10:21
Locatie: Zuidoostbeemster

Re: Spotify, Tidal, Qobuz, etc.

Berichtdoor SSassen » di 11 feb 2020, 17:07

Rick76 schreef:Staat bij die Audiolab de "critical listening mode" aan? Anders blijft ie op 16bit hangen volgens de gegevens.


Oh jazeker! Ik ben (donker)blond maar niet dom! :mrgreen: ...

2892F8FF-BEBC-4A0E-B1FE-87F0A4A01C1D.png
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Mediocre is not my middle name.

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 11059
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: Spotify, Tidal, Qobuz, etc.

Berichtdoor Shadow » do 13 feb 2020, 8:13

En wat is de conclusie? Yamaha en Audiolab terug gestuurd?

Gebruikersavatar
SSassen
Berichten: 9377
Lid geworden op: vr 22 apr 2005, 10:21
Locatie: Zuidoostbeemster

Re: Spotify, Tidal, Qobuz, etc.

Berichtdoor SSassen » do 13 feb 2020, 14:07

Shadow schreef:En wat is de conclusie? Yamaha en Audiolab terug gestuurd?


De Audiolab is dezelfde dag nog retour gegaan, de Yamaha staat hier nog met de insteek dat als ik kan wennen aan MusicCast hij mag blijven. Ondertussen heb ik wel een Hifiberry besteld, want ik hoor daar icm. Volumio allemaal goede verhalen over ... :? 8-[ :sure: :mrgreen:
Mediocre is not my middle name.

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 11059
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: Spotify, Tidal, Qobuz, etc.

Berichtdoor Shadow » do 13 feb 2020, 14:15

Ja daar heb ik er ook nog 1 van zwerven ergens in de kast, kreeg het niet aan de praat en dus sindsdien Yamaha WXC50 icm Musiccast, maar de Yamaha meld zich gewoon als player in de Spotify app, dus ik hoef niet veel met Musiccast, Zou nog wel eens een highres oplossing willen maar dan gaan we gelijk naar Bluesound denk ik...

Gebruikersavatar
SSassen
Berichten: 9377
Lid geworden op: vr 22 apr 2005, 10:21
Locatie: Zuidoostbeemster

Re: Spotify, Tidal, Qobuz, etc.

Berichtdoor SSassen » do 13 feb 2020, 14:25

Shadow schreef:Ja daar heb ik er ook nog 1 van zwerven ergens in de kast, kreeg het niet aan de praat en dus sindsdien Yamaha WXC50 icm Musiccast, maar de Yamaha meld zich gewoon als player in de Spotify app, dus ik hoef niet veel met Musiccast, Zou nog wel eens een highres oplossing willen maar dan gaan we gelijk naar Bluesound denk ik...


Ik gebruik Qobuz, en dan moet ik MusicCast gebruiken anders herkent hij de Yamaha niet.
Mediocre is not my middle name.

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 25666
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: Spotify, Tidal, Qobuz, etc.

Berichtdoor Henkjan » do 13 feb 2020, 17:41

SSassen schreef:
Shadow schreef:En wat is de conclusie? Yamaha en Audiolab terug gestuurd?


De Audiolab is dezelfde dag nog retour gegaan, de Yamaha staat hier nog met de insteek dat als ik kan wennen aan MusicCast hij mag blijven. Ondertussen heb ik wel een Hifiberry besteld, want ik hoor daar icm. Volumio allemaal goede verhalen over ... :? 8-[ :sure: :mrgreen:

qua UI vind ik Volumio niet super, maar wel bewezen en configureerbaar platform (div plugins).
Ik gebruik het met de Squeezebox plugin, dan doettie een LMS na, kan ik ook de squeezeboxen er aan koppelen en gewoon blijven bedienen met m'n geliefde Squeezecommander
If it measures good, but sounds bad, you're measuring the wrong thing." ― Dr. Richard C. Heyser

Gebruikersavatar
holco
Berichten: 969
Lid geworden op: za 14 jan 2006, 21:10
Locatie: Capelle aan den IJssel

Re: Spotify, Tidal, Qobuz, etc.

Berichtdoor holco » do 13 feb 2020, 17:53

Hier dmv RopieeeXL vanaf een Mano Ultra streamer Roon met Qobuz en los daarvan ook Spotify connect draaien, werkt allemaal probleemloos, via IMac, Android phone en IPad.

Gebruikersavatar
Zweitse
Berichten: 4298
Lid geworden op: di 23 feb 2010, 13:01
Locatie: Assen

Re: Spotify, Tidal, Qobuz, etc.

Berichtdoor Zweitse » do 13 feb 2020, 19:26

SSassen schreef:
Shadow schreef:En wat is de conclusie? Yamaha en Audiolab terug gestuurd?


De Audiolab is dezelfde dag nog retour gegaan, de Yamaha staat hier nog met de insteek dat als ik kan wennen aan MusicCast hij mag blijven. Ondertussen heb ik wel een Hifiberry besteld, want ik hoor daar icm. Volumio allemaal goede verhalen over ... :? 8-[ :sure: :mrgreen:

Is een Volumio Primo niet iets voor je, ik ben geen techneut, maar volgen mij voldoet dat aardig aan je wensen.

https://youtu.be/5jn1SWfK1VI
Inspraak zonder inzicht leidt tot uitspraak zonder uitzicht.

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 23693
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: Spotify, Tidal, Qobuz, etc.

Berichtdoor ray5150 » do 13 feb 2020, 19:49

Henkjan schreef:
SSassen schreef:
toetertje schreef:humor, weet wel met wie ik te maken heb, maar jij bent ook een mens toch? :mrgreen:


Nee, deels mens, deels machine! :mrgreen: ...

die waren toch verboden?


Ik dacht eerder hieraan. (maar ik ben dan ook geen trekkie...nobody's perfect. :lol: )

toetertje
Berichten: 2225
Lid geworden op: ma 29 feb 2016, 18:05
Locatie: Omgeving Enkhuizen.

Re: Spotify, Tidal, Qobuz, etc.

Berichtdoor toetertje » vr 14 feb 2020, 14:18

Shadow schreef: Zou nog wel eens een highres oplossing willen maar dan gaan we gelijk naar Bluesound denk ik...


De yamaha doet toch gewoon highres, en ook dsd?

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 12329
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Spotify, Tidal, Qobuz, etc.

Berichtdoor hannesie » vr 14 feb 2020, 15:02

Misschien dat Hans het weet hoe je high res uit de YAMAHA krijgt.


[ Bekijk op youtube ]
Hans

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 11059
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: Spotify, Tidal, Qobuz, etc.

Berichtdoor Shadow » vr 14 feb 2020, 18:28

toetertje schreef:
Shadow schreef: Zou nog wel eens een highres oplossing willen maar dan gaan we gelijk naar Bluesound denk ik...


De yamaha doet toch gewoon highres, en ook dsd?


Ja, maar hij geeft het niet door op de digitale uitgang volgens mij, alleen via z'n eigen DAC.

Gebruikersavatar
SSassen
Berichten: 9377
Lid geworden op: vr 22 apr 2005, 10:21
Locatie: Zuidoostbeemster

Re: Spotify, Tidal, Qobuz, etc.

Berichtdoor SSassen » vr 14 feb 2020, 18:30

Werkt bij mij anders prima?
Mediocre is not my middle name.

Led
Berichten: 276
Lid geworden op: vr 01 jul 2016, 10:19

Re: Spotify, Tidal, Qobuz, etc.

Berichtdoor Led » za 15 feb 2020, 1:11

Shame on me maar ik gebruik een Chromecast Audio en Spotify Premium, en eerlijk gezegd vind ik het prima klinken - ook al zou Chromecast Audio voor Spotify Premium slechts 256kbit gebruiken... :-/

Ik ben langzaam een praktische audiofiel geworden - goed genoeg is goed genoeg, en mijn 43-jaar oude oren hebben sowieso te vaak dicht naast grote speakers gestaan op feestjes / festivals, dus ik heb niet de illusie dat ik gouden oren heb :-P

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 8606
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Spotify, Tidal, Qobuz, etc.

Berichtdoor OpaBert » za 15 feb 2020, 11:07

Led schreef:Shame on me maar ik gebruik een Chromecast Audio en Spotify Premium, en eerlijk gezegd vind ik het prima klinken - ook al zou Chromecast Audio voor Spotify Premium slechts 256kbit gebruiken... :-/

Ik ben langzaam een praktische audiofiel geworden - goed genoeg is goed genoeg, en mijn 43-jaar oude oren hebben sowieso te vaak dicht naast grote speakers gestaan op feestjes / festivals, dus ik heb niet de illusie dat ik gouden oren heb :-P

DAT IS NIET ERG HOOR DAN PRATEN WE WAT HARDER :lol:
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 11059
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: Spotify, Tidal, Qobuz, etc.

Berichtdoor Shadow » za 15 feb 2020, 17:31

Led schreef:Shame on me maar ik gebruik een Chromecast Audio en Spotify Premium, en eerlijk gezegd vind ik het prima klinken - ook al zou Chromecast Audio voor Spotify Premium slechts 256kbit gebruiken... :-/

Ik ben langzaam een praktische audiofiel geworden - goed genoeg is goed genoeg, en mijn 43-jaar oude oren hebben sowieso te vaak dicht naast grote speakers gestaan op feestjes / festivals, dus ik heb niet de illusie dat ik gouden oren heb :-P


Hier hetzelfde hoor, maar premium is iets hogere bitrate dacht ik, ik zou het fijn vinden als zij ook eens een high-res abo aanboden...


Terug naar “Streaming Media”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot, powerflux en 0 gasten