Filter Template Responses in REW

Conventionele filters zonder actieve elektronica.

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
satefan
Berichten: 2376
Lid geworden op: za 30 jan 2010, 20:11
Locatie: Lelystad

Filter Template Responses in REW

Berichtdoor satefan » wo 13 jan 2021, 20:39

Dit topic is bedoelt om een collectie MDAT files bij te houden met veel voorkomende filter responses. Deze templates kunnen dienen om wat inzicht te krijgen hoe de flanksteilheden van verschillende type filters (Linkwitz-Reiley, Butterworth etc etc) er uit zien en wat de verschillen zijn in 1e orde, 2e orde etc filtering.

Deze templates kun je bijvoorbeeld gebruiken om bij een meting de templates als doelcurve te gebruiken. Middels de 'All SPL' of 'Overlay' functie in REW kun je dan de doelcurve vergelijken met je eigen gemeten curve. Let er wel op dat je qua amplitude in de buurt zit van de template. Op dit moment neem ik 80dB als uitgangspunt, maar dit kunnen we naar hartelust aanpassen.

Mijn voorstel is om per filtertype een MDAT file te maken, en deze weer allemaal in 1 ZIP file te steken die in deze openingspost toe te voegen.

Het zal ook mogelijk zijn om een ' verzoekplaatje' in te dienen als je bijvoorbeeld een template zou willen hebben van een 3-weg systeem met 2 orde fitlering op 400 en 2300hz bijvoorbeeld.

Ik post voor nu even een voorbeeld MDAT, maar zodra de collectie uitgebreider wordt schakel ik over naar een zip file met alle MDAT files. Het is denk ik onhandig om 1 grote MDAT te maken, omdat je dan behoorlijk moet zoeken of er iets voor je tussen zit.

De MDAT bevat nu een aantal voorbeelden voor highpass en lowpass fitlers op 1khz. Er zal in de openingspost ook een overzicht worden gepost van wat er in de ZIP file zit.

Ik maak de templates met behulp van VirtuixCAD, exporteer de driver-response naar een text file en importeer deze weer in de REW MDAT file. Mocht er animo zijn voor het bijhouden van de import-files zelf, dan kunnen we dat in een aparte zip file doen.

Suggesties zijn meer dan welkom, het gaat er om dat we hier als forum iets aan hebben uiteraard.

Groet,

Satefan
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Normaal is niets anders dan het gemiddelde van alle afwijkingen.

Gebruikersavatar
satefan
Berichten: 2376
Lid geworden op: za 30 jan 2010, 20:11
Locatie: Lelystad

Re: Filter Template Responses in REW

Berichtdoor satefan » za 16 jan 2021, 15:44

Hier een voorbeeld van de verschillen tussen verschillende orde's reference targets op 1khz (1e orde/6dB, 2e orde/12dB, 4e orde/24dB en 8e orde/48dB). Zowel hoogdoorlaat als laagdoorlaat.

Highpass1KHZ.JPG


Lowpass1KHZ.JPG


Satefan
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Normaal is niets anders dan het gemiddelde van alle afwijkingen.


Terug naar “Filterontwerp & Passieve Filters”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot en 0 gasten