Setje Vifa MP-130 (voor Vifa Vivace 94)

Verouderde en afgehandelde advertenties van afgelopen jaar.

Moderators: Barry2001, Beheerdersteam

Gebruikersavatar
AlanMM
Berichten: 5
Lid geworden op: za 14 aug 2010, 12:47

Setje Vifa MP-130 (voor Vifa Vivace 94)

Berichtdoor AlanMM » ma 09 nov 2020, 14:09

Hoi,

Ik ben op zoek naar een set Vifa MP-130 mid-rangers (ik dacht artikel nummer P13MH-00-08).
Eventueel zou 1 al volstaan, maar liever een set.

Ik heb nog een paar Vifa Vivace's 94 staan, en dit lijkt het enige component dat storingen heeft.

Groeten,
Alan

Gebruikersavatar
VintageHarry
Berichten: 1379
Lid geworden op: ma 27 okt 2014, 11:41
Locatie: Bij Arnhem

Re: Setje Vifa MP-130 (voor Vifa Vivace 94)

Berichtdoor VintageHarry » ma 09 nov 2020, 14:15

Wat is de storing precies? Dit type heeft nog wel eens last van verharde rubber randen, kan daar verband mee zijn?

Gebruikersavatar
AlanMM
Berichten: 5
Lid geworden op: za 14 aug 2010, 12:47

Re: Setje Vifa MP-130 (voor Vifa Vivace 94)

Berichtdoor AlanMM » ma 09 nov 2020, 14:30

Van beide units zijn de randen half losgekomen van de conus.
En van 1 unit zit er een hoop gekraak op bij het afspelen.
Nu, al die onderdelen hebben dagelijks gespeeld sinds 1994, dus zal slijtage zijn vermoed ik. Alhoewel de woofers en tweeters nog mooi spelen.

Gebruikersavatar
VintageHarry
Berichten: 1379
Lid geworden op: ma 27 okt 2014, 11:41
Locatie: Bij Arnhem

Re: Setje Vifa MP-130 (voor Vifa Vivace 94)

Berichtdoor VintageHarry » ma 09 nov 2020, 14:54

De randen kun je (laten) vervangen, mogelijk verhelpt dat ook meteen het gekraak.

Gebruikersavatar
SARK
Berichten: 6757
Lid geworden op: di 14 sep 2004, 20:20
Locatie: Amsterdam

Re: Setje Vifa MP-130 (voor Vifa Vivace 94)

Berichtdoor SARK » ma 09 nov 2020, 15:14

VintageHarry schreef:De randen kun je (laten) vervangen, mogelijk verhelpt dat ook meteen het gekraak.

+1

Waar woon je? Misschien kan iemand er even naar kijken of het idd alleen de rolrand is.
Ik heb ook wel eens meegemaakt dat bij een luidspreker pas vanaf een pittig volume de boel begon te kraken ... bleek dat de stofkap voor een groot deel was losgeraakt en lekker aan het klepperen was. Goed vastgelijmd en het probleem was verholpen :rock:
Laatst gewijzigd door SARK op ma 09 nov 2020, 16:41, 1 keer totaal gewijzigd.
You're getting brutal, Sark. Brutal and needlessly sadistic.
---------------------------END OF LINE----------------------------
Afbeelding
Thank you, Master Control.

Gebruikersavatar
AlanMM
Berichten: 5
Lid geworden op: za 14 aug 2010, 12:47

Re: Setje Vifa MP-130 (voor Vifa Vivace 94)

Berichtdoor AlanMM » ma 09 nov 2020, 15:56

Ik kom uit België... West-Vlaanderen... :/
Dus losgekomen randen kunnen ook gekraak veroorzaken?
Ik zal die luidspreker er toch nog eens uithalen en wat meer in detail bekijken. Alhoewel van de andere kant de rand ook loszit en die kraakt helemaal niet.

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 27329
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: Setje Vifa MP-130 (voor Vifa Vivace 94)

Berichtdoor Henkjan » ma 09 nov 2020, 16:03

:foto:
If it measures good, but sounds bad, you're measuring the wrong thing." ― Dr. Richard C. Heyser

Gebruikersavatar
AlanMM
Berichten: 5
Lid geworden op: za 14 aug 2010, 12:47

Re: Setje Vifa MP-130 (voor Vifa Vivace 94)

Berichtdoor AlanMM » ma 09 nov 2020, 16:19

Hier alvast een foto van de losgekomen randen:
Vifa MP-130.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
markbakk
Berichten: 4728
Lid geworden op: wo 15 sep 2010, 21:27
Locatie: Arnhem

Re: Setje Vifa MP-130 (voor Vifa Vivace 94)

Berichtdoor markbakk » ma 09 nov 2020, 18:46

Zowel de rolrand als de spider moeten goed vastzitten. Anders heb je kans dat de spreekspoel aanloopt in de magneetspleet. Dat is vermoedelijk het gekraak wat je hoort. Bij zaken als Audiofriends ku je redelijk geschikte lijm kopen.
Mark Bakker

Gebruikersavatar
beijert
Berichten: 1650
Lid geworden op: di 10 sep 2013, 16:00
Locatie: assen

Re: Setje Vifa MP-130 (voor Vifa Vivace 94)

Berichtdoor beijert » ma 09 nov 2020, 19:05

Nu die toch los is zou ik het er van nemen en een nieuwe plaatsen.
Mark

Gebruikersavatar
Ouwebok
Berichten: 189
Lid geworden op: wo 07 jan 2009, 18:22
Locatie: Amsterdam

Re: Setje Vifa MP-130 (voor Vifa Vivace 94)

Berichtdoor Ouwebok » ma 09 nov 2020, 22:36

AlanMM schreef:Hoi,

Ik ben op zoek naar een set Vifa MP-130 mid-rangers (ik dacht artikel nummer P13MH-00-08).
Eventueel zou 1 al volstaan, maar liever een set.

Ik heb nog een paar Vifa Vivace's 94 staan, en dit lijkt het enige component dat storingen heeft.

Groeten,
Alan


Mocht je er niet uit komen, of toch andere units willen: ik heb twee maal P13WH-00 liggen met nog
redelijk recent vervangen rolranden.
Ik heb nog een meting verricht met een DATS en de Fs is nog als oorspronkelijk.
Stuur me maar een bericht als je geïnteresseerd zou zijn om die over te nemen.

wouter
Ook commercieel actief
Berichten: 7937
Lid geworden op: vr 10 aug 2007, 16:39
Locatie: Lelystad

Re: Setje Vifa MP-130 (voor Vifa Vivace 94)

Berichtdoor wouter » di 19 jan 2021, 0:40


Gebruikersavatar
Ouwebok
Berichten: 189
Lid geworden op: wo 07 jan 2009, 18:22
Locatie: Amsterdam

Re: Setje Vifa MP-130 (voor Vifa Vivace 94)

Berichtdoor Ouwebok » di 19 jan 2021, 20:07

Dat je nog wist dat er nog mogelijke interesse is; echter ik heb mijn units aan Alan verkocht.

Gebruikersavatar
Marp
Beheerder / Sysadmin
Berichten: 7274
Lid geworden op: vr 11 mar 2005, 22:25
Locatie: Bergen op Zoom

Re: Setje Vifa MP-130 (voor Vifa Vivace 94)

Berichtdoor Marp » wo 20 jan 2021, 10:28

Bedankt voor die info, Ouwebok. Altijd fijn als men weet dat iets is opgelost.


Terug naar “Archief”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot en 0 gasten