Douwe's frankenstein set. Center en rears

Algemene onderwerpen die niet specifiek in een van de andere categorien vallen

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
One World Concepts
Ook commercieel actief
Berichten: 965
Lid geworden op: wo 02 mei 2018, 14:53

Re: Douwe's frankenstein set. Center en rears

Berichtdoor One World Concepts » vr 03 jan 2020, 13:55

wouter schreef:
Rob Dingen schreef:Kijk naar de graph rechts boven in en de rode lijn blijft maar draaien dat is iedere keer 360 graden en dat gebeurt wel een paar keer.
Zou graag een foto zien van de impuls met en zonder tijd correctie.
Waar meet je eigenlijk mee?
Ook de hardware?

Rob


Is er een optie aan te vinken zoals "minimum phase"? Bij arta wel namelijk

Allemaal leuk, maar in feite maakt dat allemaal niks uit.
Het is namelijk allemaal relatief.
Dus je kunt beiden veranderen naar een "minimum phase" oid, onderling veranderd de fase niet.

Enige wat wel een beetje helpt is twee kanaals meting.
Daarmee neem je evt delay/fase van de versterker mee.

Meer dan dat hoef je echt niet te doen.

Gebruikersavatar
Douwe84
Berichten: 2053
Lid geworden op: wo 26 nov 2014, 22:40
Locatie: Amersfoort

Re: Douwe's frankenstein set. Center en rears

Berichtdoor Douwe84 » vr 03 jan 2020, 17:22

plaats m er toch even bij, vind de discussie interessant :)

minimum phase.png
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Rob Dingen
Berichten: 288
Lid geworden op: wo 15 sep 2004, 16:51
Locatie: Gerwen

Re: Douwe's frankenstein set. Center en rears

Berichtdoor Rob Dingen » vr 03 jan 2020, 18:50

One World Concepts schreef:
wouter schreef:
Rob Dingen schreef:Kijk naar de graph rechts boven in en de rode lijn blijft maar draaien dat is iedere keer 360 graden en dat gebeurt wel een paar keer.
Zou graag een foto zien van de impuls met en zonder tijd correctie.
Waar meet je eigenlijk mee?
Ook de hardware?

Rob


Is er een optie aan te vinken zoals "minimum phase"? Bij arta wel namelijk

Allemaal leuk, maar in feite maakt dat allemaal niks uit.
Het is namelijk allemaal relatief.
Dus je kunt beiden veranderen naar een "minimum phase" oid, onderling veranderd de fase niet.

Enige wat wel een beetje helpt is twee kanaals meting.
Daarmee neem je evt delay/fase van de versterker mee.

Meer dan dat hoef je echt niet te doen.

Het maakt voor het ontwerp niets uit maar visueel is er wel een stuk makkelijker mee te werken.

Rob

Rob Dingen
Berichten: 288
Lid geworden op: wo 15 sep 2004, 16:51
Locatie: Gerwen

Re: Douwe's frankenstein set. Center en rears

Berichtdoor Rob Dingen » vr 03 jan 2020, 18:52

Nooby schreef:plaats m er toch even bij, vind de discussie interessant :)

minimum phase.png


Mij gaat het om de afzonderlijke units aan de rechter kant.
Zodat je duidelijk kunt zien hoe de fases verlopen.

Rob

Gebruikersavatar
Douwe84
Berichten: 2053
Lid geworden op: wo 26 nov 2014, 22:40
Locatie: Amersfoort

Re: Douwe's frankenstein set. Center en rears

Berichtdoor Douwe84 » vr 03 jan 2020, 19:43

dit dan ?

tweeter op 10 graden
fase tweeter 1- graden.png


woofer 10 graden
fase woofer 10 graden.png


ik meet overigens met arta icm de meetset van rumoh.

https://www.rumoh.eu/accessories/measur ... 4bit/96khz
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Douwe84
Berichten: 2053
Lid geworden op: wo 26 nov 2014, 22:40
Locatie: Amersfoort

Re: Douwe's frankenstein set. Center en rears

Berichtdoor Douwe84 » za 04 jan 2020, 11:24

filter voor de center had ik ook binnen, daar moet nog wat aan gebeuren...

30gr zonder gate

meting 30gr zonder gate.png


gebruikte gate:

gate.png


sim:

filter 7.png


gemeten:

gemeten filter 7.png
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
One World Concepts
Ook commercieel actief
Berichten: 965
Lid geworden op: wo 02 mei 2018, 14:53

Re: Douwe's frankenstein set. Center en rears

Berichtdoor One World Concepts » za 04 jan 2020, 14:10

Volgens mij gaat er of iets mis in de simulatie, ik denk de impedantie.
Of er is iets mis in het filter dat je hebt gesoldeerd.

Het is namelijk onmogelijk dat de freq responsie zoveel afwijkt.

Dat heeft ook niks meer met fase oid te maken.

Rob Dingen
Berichten: 288
Lid geworden op: wo 15 sep 2004, 16:51
Locatie: Gerwen

Re: Douwe's frankenstein set. Center en rears

Berichtdoor Rob Dingen » za 04 jan 2020, 16:28

Hoi Nooby,

Ik bedoel de fase van de luidspreker inclusief de filtering maar afzonderlijk in hetzelfde scherm in jou sim rechts bovenaan.
Als daar niet zoveel fase draaiing ziet word het wat duidelijker wat daar gebeurt.
Nu kan ik dat niet beoordelen.
Enige wat je nog kan doen in de sim en metingen de + en - van het hoog eens omdraaien kijken wat er gebeurt.
Maar zoals OWC zegt er speelt meer wat een probleem is.
filter 7.png
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Douwe84
Berichten: 2053
Lid geworden op: wo 26 nov 2014, 22:40
Locatie: Amersfoort

Re: Douwe's frankenstein set. Center en rears

Berichtdoor Douwe84 » za 04 jan 2020, 19:26

op een of andere manier loopt mijn pc bij LIMP steeds vast tijdens een meting, ik ben nu 7 pogingen verder en heb dit, tevens de instellingen er maar bij gezet want het lijkt in deverste verte weer niet op de specs van dayton, terwijl ik de imp eerder gemeten heb en wel overeen kwam.

measurement.png


calibratie.png


cable compensation.png


imp woofer.png
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
dre
Berichten: 14604
Lid geworden op: di 23 nov 2004, 20:55
Locatie: nerdwijk

Re: Douwe's frankenstein set. Center en rears

Berichtdoor dre » za 04 jan 2020, 19:29

Dit probleem had ik vanmorgen dus ook!
ASIO4ALL heeft de problemen opgelost in ieder geval.
Ik had wel de laastste driver van Focusrite er wel afgehaald.
Потому что это возможно!

Gebruikersavatar
Douwe84
Berichten: 2053
Lid geworden op: wo 26 nov 2014, 22:40
Locatie: Amersfoort

Re: Douwe's frankenstein set. Center en rears

Berichtdoor Douwe84 » za 04 jan 2020, 19:58

dre schreef:Dit probleem had ik vanmorgen dus ook!
ASIO4ALL heeft de problemen opgelost in ieder geval.
Ik had wel de laastste driver van Focusrite er wel afgehaald.


Gelukkig ik ben niet de enige hier mee, stond op het punt geweld te gaan gebruiken :boos:

Als ik nu nog eens een meting doe die ergens op lijkt.... even de seas als referentie gepakt. werkt mijn computer ondersteboven ofzo ](*,) tijd voor drank.

overigens, ik hoor tijdens het meten de testtoon maar ook een soort trr, trr, trr er naast. als de toon niet hoorbaar is hoor ik ook dat trr, trr.... zal ook vast niet kloppen

limp meting vs opgave seas.png
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Laatst gewijzigd door Douwe84 op za 04 jan 2020, 20:04, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
dre
Berichten: 14604
Lid geworden op: di 23 nov 2004, 20:55
Locatie: nerdwijk

Re: Douwe's frankenstein set. Center en rears

Berichtdoor dre » za 04 jan 2020, 20:01

Ik had het op beide pc's......
Потому что это возможно!

Gebruikersavatar
Douwe84
Berichten: 2053
Lid geworden op: wo 26 nov 2014, 22:40
Locatie: Amersfoort

Re: Douwe's frankenstein set. Center en rears

Berichtdoor Douwe84 » za 04 jan 2020, 20:04

dre schreef:Ik had het op beide pc's......


#-o

Gebruikersavatar
Douwe84
Berichten: 2053
Lid geworden op: wo 26 nov 2014, 22:40
Locatie: Amersfoort

Re: Douwe's frankenstein set. Center en rears

Berichtdoor Douwe84 » za 04 jan 2020, 20:42

nou.

nu heb ik een meting die overeen komt met de data van dayton, voor de woofer dan. de tweeter wijkt weer af. en dit terwijl ik enkel de klemmetjes omzet.

als ik de seas/ vifa van de rears pak gebeurt hetzelfde. seas klopt en vifa geeft een dip ipv een bult.

stepped line geeft hetzelfde resultaat overigens.

imp woofer.png


imp tweet.png
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
dre
Berichten: 14604
Lid geworden op: di 23 nov 2004, 20:55
Locatie: nerdwijk

Re: Douwe's frankenstein set. Center en rears

Berichtdoor dre » za 04 jan 2020, 20:50

Afbeelding

Dit klopt niet.......

Dat moet iets van 0.44 ohm en 0mH zijn.....

Wat meet je na de calibratie met een referentieweertand tussen de klemmen?
Потому что это возможно!

Gebruikersavatar
Douwe84
Berichten: 2053
Lid geworden op: wo 26 nov 2014, 22:40
Locatie: Amersfoort

Re: Douwe's frankenstein set. Center en rears

Berichtdoor Douwe84 » za 04 jan 2020, 21:04

dre schreef:Afbeelding

Dit klopt niet.......

Dat moet iets van 0.44 ohm en 0mH zijn.....

Wat meet je na de calibratie met een referentieweertand tussen de klemmen?


dan vulde ik de verkeerde waarde in daar... die haalde ik van rechts onderin :hide:

nu doe ik dus weer een meting van een tweeter en die meet een imp van 0.81 ohm... dat kan ook niet kloppen

Gebruikersavatar
dre
Berichten: 14604
Lid geworden op: di 23 nov 2004, 20:55
Locatie: nerdwijk

Re: Douwe's frankenstein set. Center en rears

Berichtdoor dre » za 04 jan 2020, 21:05

Ik ben ook geen expert........(nog..... :rofl: )
Потому что это возможно!

Gebruikersavatar
Douwe84
Berichten: 2053
Lid geworden op: wo 26 nov 2014, 22:40
Locatie: Amersfoort

Re: Douwe's frankenstein set. Center en rears

Berichtdoor Douwe84 » za 04 jan 2020, 21:09

ik ook nog lang niet haha :P

snap er werkelijk geen jota van, als ik alles precies zo doe zoals in de handleiding moet het toch goed gaan zou je denken

Gebruikersavatar
dre
Berichten: 14604
Lid geworden op: di 23 nov 2004, 20:55
Locatie: nerdwijk

Re: Douwe's frankenstein set. Center en rears

Berichtdoor dre » za 04 jan 2020, 21:11

Vertel mij wat! 8-[
Потому что это возможно!

Gebruikersavatar
Douwe84
Berichten: 2053
Lid geworden op: wo 26 nov 2014, 22:40
Locatie: Amersfoort

Re: Douwe's frankenstein set. Center en rears

Berichtdoor Douwe84 » za 04 jan 2020, 21:22

ik zet morgen alles op de laptop van m'n vriendin. Dan sluit ik m'n pc iig uit als oorzaak

wouter
Ook commercieel actief
Berichten: 7579
Lid geworden op: vr 10 aug 2007, 16:39
Locatie: Lelystad

Re: Douwe's frankenstein set. Center en rears

Berichtdoor wouter » zo 05 jan 2020, 0:26

dre schreef:Afbeelding

Dit klopt niet.......

Dat moet iets van 0.44 ohm en 0mH zijn.....

Wat meet je na de calibratie met een referentieweertand tussen de klemmen?


de referentie weerstand kan wel 6 of 12 ohm zijn, de kabelweerstand niet. tenzij je 0,1mm draaddikte hebt ;-)

Gebruikersavatar
One World Concepts
Ook commercieel actief
Berichten: 965
Lid geworden op: wo 02 mei 2018, 14:53

Re: Douwe's frankenstein set. Center en rears

Berichtdoor One World Concepts » zo 05 jan 2020, 1:43

wouter schreef:
dre schreef:Afbeelding

Dit klopt niet.......

Dat moet iets van 0.44 ohm en 0mH zijn.....

Wat meet je na de calibratie met een referentieweertand tussen de klemmen?


de referentie weerstand kan wel 6 of 12 ohm zijn, de kabelweerstand niet. tenzij je 0,1mm draaddikte hebt ;-)

Lange dunne koolstofdraad ;)

Gebruikersavatar
Douwe84
Berichten: 2053
Lid geworden op: wo 26 nov 2014, 22:40
Locatie: Amersfoort

Re: Douwe's frankenstein set. Center en rears

Berichtdoor Douwe84 » zo 05 jan 2020, 8:47

iemand een suggestie wat het wel kan zijn ? :)

Rob Dingen
Berichten: 288
Lid geworden op: wo 15 sep 2004, 16:51
Locatie: Gerwen

Re: Douwe's frankenstein set. Center en rears

Berichtdoor Rob Dingen » zo 05 jan 2020, 14:45

Ik kan je niet helpen met Arta maar als je net zoals ik geen computer nerd ben en serieus en vaak wil gaan meten schaf dan een Clio aan en je bent overal van af.

Wel klopt je Cable impedantie compensatoin niet, zet die beide eens op 0 of 0,1 en 1

Rob

Gebruikersavatar
One World Concepts
Ook commercieel actief
Berichten: 965
Lid geworden op: wo 02 mei 2018, 14:53

Re: Douwe's frankenstein set. Center en rears

Berichtdoor One World Concepts » zo 05 jan 2020, 15:07

Ik zou die hele kabel compensatie ed vergeten.

In de eerste versies van ARTA bestond dat niet eens.
Doorgaans is de weerstand van een kabel zo kort dat het ook niet echt significant is, hooguit 0,1 Ohm.
Tenzij je met meters lange kabel gaat lopen klooien.
Dan is een 4 kanaals meting sowieso slimmer ipv een compensatie.
(dat kan ook passief)

Wat wel belangrijk is, is om de referentie weerstand goed te hebben.
Wat ik vervolgens altijd doe is even een weerstand en een spoel pakken om te kijken of de metingen kloppen.


Terug naar “Algemeen Luidspreker Zelfbouw”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Ahrefs Site Explorer [backlinks checker], Applebot, CCBot, daniel, dotnetdotcom [Crawler], Googlebot, HuaweiBots-114.119.137.x, Olaf Markus en 2 gasten