Hypex Fusion Plate amps

Commerciële mededelingen van onze sponsoren.

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
jeroen_d
Ook commercieel actief
Berichten: 11608
Lid geworden op: za 28 aug 2004, 1:21

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor jeroen_d » vr 14 feb 2020, 1:03

Dat is dan nog een reden dat je niveau te kort komt.
Logica brengt je van A naar B, verbeelding brengt je overal. Albert Einstein (1879 - 1955)

snapo6
Berichten: 112
Lid geworden op: zo 14 jan 2007, 15:51
Locatie: Spike City

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor snapo6 » za 15 feb 2020, 13:42

Weet niet of het reeds aangehaald is, maar is het mogelijk een soort numerieke (volume) display aan te sluiten?

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 22370
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor ds23man » za 15 feb 2020, 14:46

snapo6 schreef:Weet niet of het reeds aangehaald is, maar is het mogelijk een soort numerieke (volume) display aan te sluiten?


Ik zal dit meenemen in het maandelijks overleg.
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
holco
Berichten: 969
Lid geworden op: za 14 jan 2006, 21:10
Locatie: Capelle aan den IJssel

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor holco » za 15 feb 2020, 16:08

Dat lijkt mij ook wel wat :D

snapo6
Berichten: 112
Lid geworden op: zo 14 jan 2007, 15:51
Locatie: Spike City

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor snapo6 » za 15 feb 2020, 16:30

holco schreef:Dat lijkt mij ook wel wat :D

hahahaha had stiekem gehoopt dat jij als tweaker mss een oplossing zou hebben!

Gebruikersavatar
holco
Berichten: 969
Lid geworden op: za 14 jan 2006, 21:10
Locatie: Capelle aan den IJssel

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor holco » za 15 feb 2020, 16:34

Wou dat ik wist hoe :rofl:

snapo6
Berichten: 112
Lid geworden op: zo 14 jan 2007, 15:51
Locatie: Spike City

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor snapo6 » zo 16 feb 2020, 13:58

Bij enkele remote functies zitten de Arcam en Hypex remote elkaar in de weg.
- volume omhoog via Hypex opent ook de subwoofer trim van de Arcam, volume omlaag via de Hypex no issue
- direction up/down via de Arcam wijzigt de input van de Hypex

Heb nog geen oplossing maar alle hulp is welkom. In het kader van bovenstaande gebruikt de Hypex Philips TV RC5 codes?

Los van deze 2 AB's gebruik ik ook een Logitech Harmony Elite met hub en daarmee zelfde issues maar dat was te verwachten.

Gebruikersavatar
satefan
Berichten: 1861
Lid geworden op: za 30 jan 2010, 20:11
Locatie: Lelystad

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor satefan » zo 16 feb 2020, 14:02

snapo6 schreef:Bij enkele remote functies zitten de Arcam en Hypex remote elkaar in de weg.
- volume omhoog via Hypex opent ook de subwoofer trim van de Arcam, volume omlaag via de Hypex no issue
- direction up/down via de Arcam wijzigt de input van de Hypex

Heb nog geen oplossing maar alle hulp is welkom. In het kader van bovenstaande gebruikt de Hypex Philips TV RC5 codes?

Los van deze 2 AB's gebruik ik ook een Logitech Harmony Elite met hub en daarmee zelfde issues maar dat was te verwachten.


Yup. RC5.
Normaal is niets anders dan het gemiddelde van alle afwijkingen.

Gebruikersavatar
jeroen_d
Ook commercieel actief
Berichten: 11608
Lid geworden op: za 28 aug 2004, 1:21

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor jeroen_d » zo 16 feb 2020, 14:15

Ik ben hier ook al eens tegenaan gelopen. Wat mij betreft stappen ze hiervan af.
Logica brengt je van A naar B, verbeelding brengt je overal. Albert Einstein (1879 - 1955)

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 25528
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor Henkjan » zo 16 feb 2020, 14:22

Er is geen leer functie?
If it measures good, but sounds bad, you're measuring the wrong thing." ― Dr. Richard C. Heyser

snapo6
Berichten: 112
Lid geworden op: zo 14 jan 2007, 15:51
Locatie: Spike City

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor snapo6 » zo 16 feb 2020, 15:08

Op de Harmony is Hypex aangeleerd, probleem blijft.

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 22370
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor ds23man » zo 16 feb 2020, 15:12

Dit blijft altijd een probleem met RC5:

https://nl.wikipedia.org/wiki/RC-5
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 25528
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor Henkjan » zo 16 feb 2020, 16:51

snapo6 schreef:Op de Harmony is Hypex aangeleerd, probleem blijft.

Nee, dat je de Hypex een andere taal kan leren
If it measures good, but sounds bad, you're measuring the wrong thing." ― Dr. Richard C. Heyser

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 22370
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor ds23man » zo 16 feb 2020, 17:40

Henkjan schreef:
snapo6 schreef:Op de Harmony is Hypex aangeleerd, probleem blijft.

Nee, dat je de Hypex een andere taal kan leren


Nee dat kan de Fusion niet net als de Arcam....
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
holco
Berichten: 969
Lid geworden op: za 14 jan 2006, 21:10
Locatie: Capelle aan den IJssel

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor holco » zo 16 feb 2020, 19:39

Hier ook conflicten met mijn Marantz AV8802 processor als ik de setup menu's induik, mijn FA253 amps stonden opeens op de RCA input terwijl daar niks aanhangt, ze staan normaal vast op XLR maar dat blijkt dus niet zo vast te zijn :( zou mooi zijn als je dat in de Device settings vast zou kunnen leggen zodat iig bij een power off/on alles weer zo staat zoals je het bedoeld hebt.

Geen idee ook hoe je zo iets weer goed zet via de afstandsbediening (is geen info over te vinden van wat wat doet), uiteindelijk de laptop moeten pakken om te zien wat er aan de hand was, in dit geval was een info display wel fijn geweest :wink:

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 22370
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor ds23man » zo 16 feb 2020, 19:55

In de device settings is altijd de force input de opstart stand. Met de cursortoetsen ( links/rechts) op de ab kan je van input wisselen.
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
holco
Berichten: 969
Lid geworden op: za 14 jan 2006, 21:10
Locatie: Capelle aan den IJssel

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor holco » zo 16 feb 2020, 20:10

Zo staat het ook bij mij op XLR en een off/on bracht in dit geval niks totdat ik de laptop pakte werd het duidelijk dat de force input op RCA was gezet,
en zo achteraf is het makkelijk praten maar als je totaal geen idee hebt over wat er aan de hand is wordt het lastig handelen.

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 22370
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor ds23man » zo 16 feb 2020, 20:27

Zo zat ik vorig jaar in ruimte met mijn Fusions, een Mola Mola dac en een Hypex AB vergelijkingskast die dezelfde codes gebruikten.

Je wil niet weten wat dat voor hilarische taferelen dat oplevert.... :rofl:

Truukje: de inputselectie en opstartvolume worden opgeslagen in de preset. Dus even drukken op F1 op de AB en je bent weer in de beginsituatie. Ik gebruik dat regelmatig tussen nummers die een vreselijk verschil hebben in spl en niet meer weet waar de volume op staat.
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
holco
Berichten: 969
Lid geworden op: za 14 jan 2006, 21:10
Locatie: Capelle aan den IJssel

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor holco » zo 16 feb 2020, 20:41

Btw, is er een mogelijkheid om de led te behouden maar het remote oog uit te schakelen met behoud van een weg terug?

Gebruikersavatar
satefan
Berichten: 1861
Lid geworden op: za 30 jan 2010, 20:11
Locatie: Lelystad

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor satefan » zo 16 feb 2020, 20:44

holco schreef:Btw, is er een mogelijkheid om de led te behouden maar het remote oog uit te schakelen met behoud van een weg terug?


Kun je er iets over plakken?
Normaal is niets anders dan het gemiddelde van alle afwijkingen.

Gebruikersavatar
holco
Berichten: 969
Lid geworden op: za 14 jan 2006, 21:10
Locatie: Capelle aan den IJssel

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor holco » zo 16 feb 2020, 20:48

Op zich kan dat natuurlijk maar vindt dat niet zo fraai op mijn nog nieuwe kastjes :think:

Dacht meer aan een adertje van de flat cable door knippen en daar dan een stekkertjes tussen in afwachting van betere tijden :wink:

satefan schreef:
holco schreef:Btw, is er een mogelijkheid om de led te behouden maar het remote oog uit te schakelen met behoud van een weg terug?


Kun je er iets over plakken?

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 22370
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor ds23man » zo 16 feb 2020, 21:38

Definieer "betere tijden"......
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
holco
Berichten: 969
Lid geworden op: za 14 jan 2006, 21:10
Locatie: Capelle aan den IJssel

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor holco » ma 17 feb 2020, 6:50

ds23man schreef:Definieer "betere tijden"......


Wat vind je zelf van de software?

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 22370
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor ds23man » zo 01 mar 2020, 8:22

Oh ja, er staat al een tijdje een nieuwe firmware online waarin de biquads in de pre eq double precision zijn geworden.
Fusion Filterdesign

snapo6
Berichten: 112
Lid geworden op: zo 14 jan 2007, 15:51
Locatie: Spike City

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor snapo6 » zo 01 mar 2020, 12:57

Hypex front.png

Toen ik in het begin HFD opstartte was het volume wat ik ingaf gelijk aan wat eronder tussen haakjes werd aangegeven.
Sinds deze week valt me op dat er verschil is tussen ingegeven volume en tussen haakjes volume, ik vermoed dat dit te maken heeft met RCA output van mijn AVR550 van 1V terwijl de FA252 2V verwacht; het verschil is 7db.

Als bovenstaande klopt dan snap ik het plaatje niet, verschil is 9db en dat verwacht je bij xlr en niet bij rca. Of is het anders te verklaren?
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.


Terug naar “Persberichten”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot en 0 gasten