Hypex Fusion Plate amps

Commerciële mededelingen van onze sponsoren.

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
satefan
Berichten: 1446
Lid geworden op: za 30 jan 2010, 20:11
Locatie: Lelystad

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor satefan » do 02 jan 2020, 21:32

holco schreef:Dat is ook een beetje mijn punt, je moet namelijk het digitale printje wat er voor zit verwijderen om er goed bij te komen, en dan te bedenken dat ds23man eerder melde dat als er printen verwijderd worden de garantie vervalt, maar daarentegen vermeld de manual weer deze jumper door te solderen als je met consumenten XLR niveaus wil draaien, wordt wel een flink grijs gebied zo bij problemen :think:


satefan schreef:Daar had een regulier jumpertje niet mistaan denk ik inderdaad. Zeker als je de mod ongedaan wil maken etc.

Maar misschien dat verkeerd/onkundig gebruik voor ellende kan zorgen?


Als ik het goed zie, zit er dus een printje voor. Dat maakt het plaatsen van een jumpertje ook weer onhandig, want dan zit dat printje in de weg. Misschien is zo'n dipswitch een betere oplossing. Lastig geval.
Laatst gewijzigd door satefan op do 02 jan 2020, 21:34, 1 keer totaal gewijzigd.
Normaal is niets anders dan het gemiddelde van alle afwijkingen.

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 21385
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor ds23man » do 02 jan 2020, 21:33

Bel je kabouter Prikkeprak toch even?

https://vimeo.com/16386213

:lol:
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
holco
Berichten: 851
Lid geworden op: za 14 jan 2006, 21:10
Locatie: Capelle aan den IJssel

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor holco » do 02 jan 2020, 23:23

Dan moeten we die maar even bellen dan :rofl: :rofl: :rofl:

Gebruikersavatar
holco
Berichten: 851
Lid geworden op: za 14 jan 2006, 21:10
Locatie: Capelle aan den IJssel

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor holco » di 07 jan 2020, 22:24

Ik had nog een Patch programma gehad van Hypex (Jos) voor de niet werkend FA253 om deze wakker te schudden, helaas mocht dat ook niet baten en deze is dan ook gisteren naar Hypex verstuurd, afwachten dus.

Fedde
Berichten: 28
Lid geworden op: vr 08 okt 2004, 22:16
Locatie: Eindhoven

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor Fedde » vr 10 jan 2020, 21:48

Het is mogelijk om de XLR gain jumper te solderen zonder de prints te verwijderen. Maar het is niet goed voor je stress level... ;)
De eerste lukte binnen 10s, de tweede was een heel gepiel omdat de druppel er steeds af viel...

Fedde
http://www.fedde.nu, gainclone and non-oversampling DAC audio projects...

Gebruikersavatar
holco
Berichten: 851
Lid geworden op: za 14 jan 2006, 21:10
Locatie: Capelle aan den IJssel

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor holco » za 11 jan 2020, 17:36

De niet werkende FA253 is gerepareerd en alles lijkt te werken op 2 dingen na wat ik niet voor elkaar krijg.

1e
Master is via S/PDIF naar de slave gekoppeld, slave staat gelocked op S/PDIF input en volume lock is niet aangevinkt, bij de master speelt via S/PDIF input alles prima maar de slave doet niks.

2e (waarschijnlijk gerelateerd aan 1e)
Als ik vanaf mijn pre via XLR analoog in ga bij beide amp's werkt de volume regeling via de afstandsbediening alleen op de master, slave speelt wel maar ik moet software matig get volume gelijk zetten aan de master, kan dus enkel volume regelen via de pre, wat overigens fantastisch klinkt!!

Iemand die mij de weg kan wijzen? Via de manual kom ik hier niet verder mee.

Gebruikersavatar
holco
Berichten: 851
Lid geworden op: za 14 jan 2006, 21:10
Locatie: Capelle aan den IJssel

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor holco » za 11 jan 2020, 17:44

Laat maar :oops: nieuwe S/PDIF kabel blijkt niet goed te zijn, met een ander (te korte) werkt het nu prima :yeah:

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 21385
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor ds23man » za 11 jan 2020, 17:47

Staat de slave in device settings niet op master? Is je spdifkabel tussen de twee speakers wel goed? In het juiste gaatje geprikt op de slave, dus spdif in?
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
holco
Berichten: 851
Lid geworden op: za 14 jan 2006, 21:10
Locatie: Capelle aan den IJssel

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor holco » za 11 jan 2020, 17:51

Al opgelost, je verwacht gewoon niet dat een nieuwe kabel niet werkt, uur lopen zoeken en het kwartje viel pas toen ik hier mijn probleem poste :wink:

ds23man schreef:Staat de slave in device settings niet op master? Is je spdifkabel tussen de twee speakers wel goed? In het juiste gaatje geprikt op de slave, dus spdif in?

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 21385
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor ds23man » za 11 jan 2020, 17:54

Stond zeker geen appeltje op die kabel? :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Fusion Filterdesign

jvenema
Berichten: 227
Lid geworden op: di 20 aug 2019, 12:38

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor jvenema » za 11 jan 2020, 18:45

Wist niet dat apple zulke kabels voerde :yeah:

jvenema
Berichten: 227
Lid geworden op: di 20 aug 2019, 12:38

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor jvenema » za 11 jan 2020, 18:51

Maar even zonder gekheid heb een macbook pro met toetsenbord probleem, waar zo’n terugroep actie voor is. Dus laptop ingeleverd krijg ik bericht terug dat ze toetsenbord gaat vervangen en display omdat ze een coating probleem hebben geconstateerd, wat ik zelf niet eens gemerkt had. Is verder wel netjes, alleen jammer dat je laptop dus een tijdje kwijt ben. Spullen zijn besteld, hoop laptop wel voor 1 feb terug te hebben. Wat was er dan ook al weer? :think: :think: :think:

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 21385
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor ds23man » za 11 jan 2020, 18:54

De intocht van de Paashaas? :lol: :lol: :lol:
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
holco
Berichten: 851
Lid geworden op: za 14 jan 2006, 21:10
Locatie: Capelle aan den IJssel

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor holco » za 11 jan 2020, 19:10

Ongeveer het zelfde als mijn S/PDIF kabeltje :rofl:

Gebruikersavatar
holco
Berichten: 851
Lid geworden op: za 14 jan 2006, 21:10
Locatie: Capelle aan den IJssel

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor holco » za 11 jan 2020, 19:31

Btw, is het mogelijk dat je bij elke type input een bepaalde opstart volume in kan stellen?

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 21385
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor ds23man » za 11 jan 2020, 19:41

Opstartvolume is globaal. Niet dus.
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
holco
Berichten: 851
Lid geworden op: za 14 jan 2006, 21:10
Locatie: Capelle aan den IJssel

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor holco » za 11 jan 2020, 20:19

Dat is dan wel erg spijtig, ik zou namelijk S/PDIF als ingang willen gebruiken voor rechtstreeks muziek streamen in de meest pure vorm met zeg een opstart volume van -20dB en volume regeling dmv de Hypex remote en voor het AV gebeuren over XLR heb ik zo'n +8dB aan vaste waarde nodig, een opstart volume van +8dB kan niet vanwege een veel te hoog volume bij S/PDIF gebruik, en een opstart volume van -20dB werkt weer niet bij AV gebruik omdat ik niet zichtbaar kan bepalen wanneer het volume op +8dB staat via de Hypex remote.

Bij deze dus een verzoek voor ingangs afhankelijke opstart volume's [-o<

Fedde
Berichten: 28
Lid geworden op: vr 08 okt 2004, 22:16
Locatie: Eindhoven

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor Fedde » za 11 jan 2020, 20:45

Daarvoor kan je presets gebruiken. Configureer een preset als spdif en eentje als XLR. En dan kan je per preset een relatief volume zetten, bv van +28 dB.
http://www.fedde.nu, gainclone and non-oversampling DAC audio projects...

Gebruikersavatar
satefan
Berichten: 1446
Lid geworden op: za 30 jan 2010, 20:11
Locatie: Lelystad

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor satefan » za 11 jan 2020, 20:47

Fedde schreef:Daarvoor kan je presets gebruiken. Configureer een preset als spdif en eentje als XLR. En dan kan je per preset een relatief volume zetten, bv van +28 dB.


Maar dan kan je de presets weer niet gebruiken om bijvoorbeeld per ingang verschillende 'smaken' van het filter in te stellen. Mocht je dat willen natuurlijk.
Normaal is niets anders dan het gemiddelde van alle afwijkingen.

Gebruikersavatar
holco
Berichten: 851
Lid geworden op: za 14 jan 2006, 21:10
Locatie: Capelle aan den IJssel

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor holco » za 11 jan 2020, 20:49

Leuk, maar met een gezin wil je dat niet.

Fedde
Berichten: 28
Lid geworden op: vr 08 okt 2004, 22:16
Locatie: Eindhoven

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor Fedde » za 11 jan 2020, 20:59

Ik vind je start volume trouwens erg hoog. Als je met plus 8 dB draait komt er of bijna geen signaal binnen, zijn de speakers erg laag rendement of draai je extreem hard. Ik draai nu op -49 dB...
Kan je de XLR niet harder krijgen? Is ook beter voor de audio kwaliteit.
http://www.fedde.nu, gainclone and non-oversampling DAC audio projects...

Gebruikersavatar
holco
Berichten: 851
Lid geworden op: za 14 jan 2006, 21:10
Locatie: Capelle aan den IJssel

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor holco » za 11 jan 2020, 22:51

Het was een beetje fictief getal, fijtelijk staan ze op -2dB wat ze gelijk zet met mijn 7 kanaals eindversterker.

Fedde
Berichten: 28
Lid geworden op: vr 08 okt 2004, 22:16
Locatie: Eindhoven

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor Fedde » za 11 jan 2020, 23:17

Gebruik je verder de volume regeling vd Hypex niet? Dus regel je alleen volume bij met je source?
http://www.fedde.nu, gainclone and non-oversampling DAC audio projects...

Gebruikersavatar
holco
Berichten: 851
Lid geworden op: za 14 jan 2006, 21:10
Locatie: Capelle aan den IJssel

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor holco » za 11 jan 2020, 23:39

Klopt, maar dat was eigenlijk niet wat ik voor ogen had.

Gebruikersavatar
holco
Berichten: 851
Lid geworden op: za 14 jan 2006, 21:10
Locatie: Capelle aan den IJssel

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor holco » za 11 jan 2020, 23:43

Nog meer mensen waarbij een FusionAmp vanzelf naar een andere input schiet terwijl die fixt staat?


Terug naar “Persberichten”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot en 0 gasten