Hypex Fusion Plate amps

Commerciële mededelingen van onze sponsoren.

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
SSassen
Berichten: 9375
Lid geworden op: vr 22 apr 2005, 10:21
Locatie: Zuidoostbeemster

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor SSassen » vr 27 dec 2019, 10:15

Is er een I2S header beschikbaar zodat er evt. een andere DAC gebruikt kan worden?
Mediocre is not my middle name.

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 22374
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor ds23man » vr 27 dec 2019, 11:14

Nee
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
satefan
Berichten: 1862
Lid geworden op: za 30 jan 2010, 20:11
Locatie: Lelystad

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor satefan » vr 27 dec 2019, 11:42

ds23man schreef:Nee


Ik moet ook zeggen dat ik met de FusionAmps nog nooit de behoefte heb gehad om een andere DAC te proberen (of te pielen met de Hypex DAC instellingen). De vervorming is dermate laag van het hele systeem, dat daar weinig/geen winst is te behalen. Qua klank kun je natuurlijk naar hartelust met de filters aan de slag. Verder zit wat mij betreft de te behalen winst meer in het luidspreker-ontwerp, niet zozeer in de dac/versterker-keten (in het geval van de Hypexen).

Maar dat betekent niet dat iemand anders daar mee aan de slag zou willen uiteraard.

Satefan
Normaal is niets anders dan het gemiddelde van alle afwijkingen.

Gebruikersavatar
holco
Berichten: 969
Lid geworden op: za 14 jan 2006, 21:10
Locatie: Capelle aan den IJssel

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor holco » vr 27 dec 2019, 12:09

Die zou voor mij wel heel erg welkom zijn, is er al enige progressie?

ds23man schreef:Rustig aan jongens, ik begin binnenkort met het maken van een manual.

Gebruikersavatar
holco
Berichten: 969
Lid geworden op: za 14 jan 2006, 21:10
Locatie: Capelle aan den IJssel

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor holco » vr 27 dec 2019, 12:10

Is hier wat meer info over, hoe, wat en waar?

ds23man schreef:Wat niet in de changelog staat is de toevoeging van een VU meter voor het in en outputsignaal.

Gebruikersavatar
satefan
Berichten: 1862
Lid geworden op: za 30 jan 2010, 20:11
Locatie: Lelystad

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor satefan » vr 27 dec 2019, 12:11

holco schreef:Die zou voor mij wel heel erg welkom zijn, is er al enige progressie?

ds23man schreef:Rustig aan jongens, ik begin binnenkort met het maken van een manual.


Wellicht leuk om (los van het manual) een apart topic hierover te beginnen? Daar kunnen we dan meer inhoudelijke HFD gerelateerde zaken delen. Zo ja, dan zet er zo even een op.

groet,

Satefan
Normaal is niets anders dan het gemiddelde van alle afwijkingen.

Gebruikersavatar
holco
Berichten: 969
Lid geworden op: za 14 jan 2006, 21:10
Locatie: Capelle aan den IJssel

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor holco » vr 27 dec 2019, 12:13

Goed plan :yeah:

satefan schreef:
holco schreef:Die zou voor mij wel heel erg welkom zijn, is er al enige progressie?

ds23man schreef:Rustig aan jongens, ik begin binnenkort met het maken van een manual.


Wellicht leuk om (los van het manual) een apart topic hierover te beginnen? Daar kunnen we dan meer inhoudelijke HFD gerelateerde zaken delen. Zo ja, dan zet er zo even een op.

groet,

Satefan

Gebruikersavatar
satefan
Berichten: 1862
Lid geworden op: za 30 jan 2010, 20:11
Locatie: Lelystad

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor satefan » vr 27 dec 2019, 12:28

holco schreef:Goed plan :yeah:

satefan schreef:
holco schreef:Die zou voor mij wel heel erg welkom zijn, is er al enige progressie?



Wellicht leuk om (los van het manual) een apart topic hierover te beginnen? Daar kunnen we dan meer inhoudelijke HFD gerelateerde zaken delen. Zo ja, dan zet er zo even een op.

groet,

Satefan


Done: http://zelfbouwaudio.nl/forum/viewtopic.php?f=7&t=28092&p=1935207#p1935207
Normaal is niets anders dan het gemiddelde van alle afwijkingen.

Gebruikersavatar
holco
Berichten: 969
Lid geworden op: za 14 jan 2006, 21:10
Locatie: Capelle aan den IJssel

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor holco » vr 27 dec 2019, 12:30

Zijn er trouwens nadelen te benoemen als er 2 FusionAmp's FA253 in een net Modushop kassie ingebouwd worden, welke centraal geplaatst wordt met per kant zo'n 3x3 meter speaker kabel (3 weg actief) tov een wat kleiner kassie die direct achter de speakers staan?

Gebruikersavatar
SSassen
Berichten: 9375
Lid geworden op: vr 22 apr 2005, 10:21
Locatie: Zuidoostbeemster

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor SSassen » vr 27 dec 2019, 12:51

ds23man schreef:Nee


Meh, jammer, de DLCP had wat dat betreft betere DACs aan boord.
Mediocre is not my middle name.

Gebruikersavatar
holco
Berichten: 969
Lid geworden op: za 14 jan 2006, 21:10
Locatie: Capelle aan den IJssel

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor holco » vr 27 dec 2019, 13:32

Inderdaad jammer, heb hier een Mano Ultra muziek streamer van Magna hifi, die juist geoptimaliseerd is voor DAC's met een i2S ingang.

SSassen schreef:
ds23man schreef:Nee


Meh, jammer, de DLCP had wat dat betreft betere DACs aan boord.

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 22374
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor ds23man » vr 27 dec 2019, 15:20

En hoe hadden jullie dat gedacht met een dsp die er ook nog voor zit?
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
One World Concepts
Ook commercieel actief
Berichten: 621
Lid geworden op: wo 02 mei 2018, 14:53

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor One World Concepts » vr 27 dec 2019, 15:26

SSassen schreef:Is er een I2S header beschikbaar zodat er evt. een andere DAC gebruikt kan worden?

Even afhankelijk van hoe de PCB is gemaakt, maar evt kun je natuurlijk gewoon daisy chainen of evt digitale audio signalen loshalen en met een converter bordje oid je eigenlijk DAC erop gooien.
Ik ken de DSP print zelf niet (enkel de versterkers), maar met een beetje geluk zitten er netjes een paar serieweerstanden, kun je het mooi daar aftappen.
http://www.oneworldconcepts.com | formerly known as b_force

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 22374
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor ds23man » vr 27 dec 2019, 15:43

6 laags print met heel veel 0402 en dubbelzijdig bestukt....
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
SSassen
Berichten: 9375
Lid geworden op: vr 22 apr 2005, 10:21
Locatie: Zuidoostbeemster

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor SSassen » vr 27 dec 2019, 15:52

One World Concepts schreef:Ik ken de DSP print zelf niet (enkel de versterkers), maar met een beetje geluk zitten er netjes een paar serieweerstanden, kun je het mooi daar aftappen.


Kan, maar wordt wat lastig en verdient zowieso dan geen schoonheidsprijs.

FA503-19.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Mediocre is not my middle name.

Gebruikersavatar
satefan
Berichten: 1862
Lid geworden op: za 30 jan 2010, 20:11
Locatie: Lelystad

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor satefan » vr 27 dec 2019, 16:04

holco schreef:Zijn er trouwens nadelen te benoemen als er 2 FusionAmp's FA253 in een net Modushop kassie ingebouwd worden, welke centraal geplaatst wordt met per kant zo'n 3x3 meter speaker kabel (3 weg actief) tov een wat kleiner kassie die direct achter de speakers staan?


Als de de FusionAMP intact laat dan zou het wellicht kunnen. Als je ze gaat demonteren van de 'plate' dan is de garantie uiteraard foetsie.

Ik zou zelf ook zoiets willen, aangezien de plate-amps niet in de luidsprekers passen.

Satefan
Normaal is niets anders dan het gemiddelde van alle afwijkingen.

Gebruikersavatar
One World Concepts
Ook commercieel actief
Berichten: 621
Lid geworden op: wo 02 mei 2018, 14:53

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor One World Concepts » vr 27 dec 2019, 16:05

SSassen schreef:
One World Concepts schreef:Ik ken de DSP print zelf niet (enkel de versterkers), maar met een beetje geluk zitten er netjes een paar serieweerstanden, kun je het mooi daar aftappen.


Kan, maar wordt wat lastig en verdient zowieso dan geen schoonheidsprijs.

FA503-19.jpg

Resolutie is te laag om er iets zinnigs over te zeggen. Maar ik denk dat het niet al te ingewikkeld hoeft te zijn.
Die ADAU1450 heeft trouwens heel wat meer digitale uitgangen, maar die zullen vast niet in de Hypex software beschikbaar zijn.
Je zou kunnen reflashen met SigmaStudio (sowieso fijner om te gebruiken imo), wel even eerst een EEPROM dump doen. 8)

Ik denk achter dat je met een SNR van 115dB en THD+N van -107dB al vrij goed zit.
SNR valt eventueel nog met 3dB te verbeteren door kanalen te combineren.
Zet niet heel veel zoden aan de dijk alleen.
http://www.oneworldconcepts.com | formerly known as b_force

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 22374
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor ds23man » vr 27 dec 2019, 16:11

Ik snap nooit de fixatie op een bepaald type dac. De AK dac in de Fusion is een paar generaties jonger dan in de DLCP. Wel is het analoge gebeuren uitgebreider in de DLCP, maar kost real estate die niet beschikbaar is in de Fusion.
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 23576
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor ray5150 » vr 27 dec 2019, 16:11

holco schreef:Zijn er trouwens nadelen te benoemen als er 2 FusionAmp's FA253 in een net Modushop kassie ingebouwd worden, welke centraal geplaatst wordt met per kant zo'n 3x3 meter speaker kabel (3 weg actief) tov een wat kleiner kassie die direct achter de speakers staan?


Qua warmte niet, normaal gesproken zitten ze in een dichte ruimte achterin de luidsprekerkast.
Ik denk wel dat je ervan uit kunt gaan, als je de boel van de montage plaat afhaalt, je je garantie kwijt bent.
Maar daar kan Gerhard vast meer duidelijkheid over verschaffen.

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 22374
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor ds23man » vr 27 dec 2019, 16:34

Als je de handel van de plate sloopt heb je inderdaad geen garantie meer.
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 22374
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor ds23man » vr 27 dec 2019, 16:42

One World Concepts schreef:
SSassen schreef:
One World Concepts schreef:Ik ken de DSP print zelf niet (enkel de versterkers), maar met een beetje geluk zitten er netjes een paar serieweerstanden, kun je het mooi daar aftappen.


Kan, maar wordt wat lastig en verdient zowieso dan geen schoonheidsprijs.

FA503-19.jpg

Resolutie is te laag om er iets zinnigs over te zeggen. Maar ik denk dat het niet al te ingewikkeld hoeft te zijn.
Die ADAU1450 heeft trouwens heel wat meer digitale uitgangen, maar die zullen vast niet in de Hypex software beschikbaar zijn.
Je zou kunnen reflashen met SigmaStudio (sowieso fijner om te gebruiken imo), wel even eerst een EEPROM dump doen. 8)

De handel wordt bestuurd door een microcontroller die alles aanstuurt, dus ook de settings van de dac, adc en asrc. Verder zitten in de dsp diverse in house developed routines die niet in Sigmastudio voorkomen

Ik denk achter dat je met een SNR van 115dB en THD+N van -107dB al vrij goed zit.
SNR valt eventueel nog met 3dB te verbeteren door kanalen te combineren.
Zet niet heel veel zoden aan de dijk alleen.
Dat is gedaan met het tweeterkanaal
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
holco
Berichten: 969
Lid geworden op: za 14 jan 2006, 21:10
Locatie: Capelle aan den IJssel

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor holco » zo 29 dec 2019, 9:33

ds23man :?:


holco schreef:Is hier wat meer info over, hoe, wat en waar?

ds23man schreef:Wat niet in de changelog staat is de toevoeging van een VU meter voor het in en outputsignaal.

Gebruikersavatar
holco
Berichten: 969
Lid geworden op: za 14 jan 2006, 21:10
Locatie: Capelle aan den IJssel

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor holco » zo 29 dec 2019, 9:50

RTFM ](*,) ](*,) ](*,)

VU
Also, when a FusionAmp is connected to HFD, it is possible to observe the input level and output level of the DSP. This will give you an indication whether or not audio is provided to the DSP (so you can check if you have the correct input selected) and whether or not you have setup the DSP with the correct filters and gain (if the DSP has input and no output, it could mean that you did not upload any filter settings yet, or the system has low gain or is even muted). Use the checkbox to toggle between level indication view and no level indication. Default, this checkbox will be unchecked.

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 22374
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor ds23man » zo 29 dec 2019, 10:05

Het eerst doorlezen van de manual is niet onverstandig. De Fusion heeft heel veel configuratieopties en instellingen dat je al snel iets over het hoofd ziet. Rob had eens een mooie stunt met het afregelen van een limiter in ons mfb systeem. Dat doet ie met een kortstondige burst op 20Hz. Hij miste steeds het begin van de burst in de meting. Bleek de input van de Fusion op autodetect te staan. :rofl: :rofl:
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
holco
Berichten: 969
Lid geworden op: za 14 jan 2006, 21:10
Locatie: Capelle aan den IJssel

Re: Hypex Fusion Plate amps

Berichtdoor holco » zo 29 dec 2019, 11:52

Ik ben de meet setup in de FCD aan het instellen maar krijg het kalibratie file er niet in, error "1000H is not a valid floating point value"

In het tekst bestand staat ook als eerste regel *1000Hz -40.4
Twee regels daaronder begint dan de hele rij correcties vanaf 20Hz t/m 20.000Hz

Lijkt mij dat die eerste regel weg moet maar vraag het toch ff hier voor de zekerheid :wink:

Btw, het gaat hier om de behringer UMC22 met de Dayton EMM-6

Ook vraag ik mij af of het signaal waar daadwerkelijk mee gemeten gaat worden vanuit de FusionAmp zelf gegenereerd gaat worden of moet dat vanuit de UMC22 komen via FCD, oftewel moet er ook een output vanaf de UM22 naar de XLR in van de FusionAmp komen?


Terug naar “Persberichten”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot en 0 gasten