Luidspreker relais Amplimo

Voor vraag naar gebruikte, audio-gerelateerde zaken of wellicht een dienst....

Moderators: Barry2001, Beheerdersteam

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6886
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Luidspreker relais Amplimo

Berichtdoor Bert61 » vr 21 dec 2018, 16:42

Ik wil graag impedantie omschakelen in Mn versterker 4-8 ohm
Twee wissel contacten zou goed zijn
De Amplimo LS relais heb ik geen data van
Bij Amplimo zie ik ze niet staan , echter wel bij Ringkertrafo.nl €7.90 per stuk
Iemand hier die er van af wil voor een redelijke vergoeding ?
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 9202
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: Luidspreker relais Amplimo

Berichtdoor Shadow » vr 21 dec 2018, 16:45

Waarom niet een extra terminal en gewoon bedraden Bert? Ben je van die schakelaar in de signaalweg af.

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 22770
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: Luidspreker relais Amplimo

Berichtdoor ray5150 » vr 21 dec 2018, 17:54

Bert61 schreef:De Amplimo LS relais heb ik geen data van
Bij Amplimo zie ik ze niet staan , echter wel bij Ringkertrafo.nl €7.90 per stuk.


Hier de datasheet :
datasheets_amplimo_lsp-rel.pdf

Relais is trouwens SPST, dus enkelvoudig, je hebt er minimaal 2 nodig.
Zou gewoon doen wat Joram voorstelt, of ga je 3 keer per week luidsprekers omwisselen ?

Ringkerntrafo.nl is de webshop van Amplimo…
Net zoals Hypex tegenwoordig een webshop heeft die diyclassd.com heet...
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6886
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Luidspreker relais Amplimo

Berichtdoor Bert61 » vr 21 dec 2018, 17:58

ray5150 schreef:
Bert61 schreef:De Amplimo LS relais heb ik geen data van
Bij Amplimo zie ik ze niet staan , echter wel bij Ringkertrafo.nl €7.90 per stuk.


Hier de datasheet :
datasheets_amplimo_lsp-rel.pdf

Ringkerntrafo.nl is de webshop van Amplimo…
Net zoals Hypex tegenwoordig een webshop heeft die diyclassd.com heet...

:goedzo: bedankt Ray dat wist ik niet
En Joram ik heb een pracht front ik wil daar geen gaten in boren
Dan plaats ik liever alleen het schuifschakelaartje voor de sier
En bedraad ik het voor 8 of 4 ohm zonder keuze
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 21208
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: Luidspreker relais Amplimo

Berichtdoor Pjotr » vr 21 dec 2018, 18:12

Je kunt er toch wel een klem extra opzetten: GND -- 4 OHM -- 8 OHM Dan kies je met het aansluiten O:) Is toch heel gebruikelijk?
Peter de Jong

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 22770
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: Luidspreker relais Amplimo

Berichtdoor ray5150 » vr 21 dec 2018, 18:28

Bert61 schreef:En Joram ik heb een pracht front ik wil daar geen gaten in boren

Je hebt je luidspreker aansluitingen naar ik aanneem toch wel aan de achterkant zitten ?

Pjotr schreef:Je kunt er toch wel een klem extra opzetten: GND -- 4 OHM -- 8 OHM Dan kies je met het aansluiten O:) Is toch heel gebruikelijk?

Ja, inderdaad, eventueel zo'n Hirschmann instumentenklem voor nemen.

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6886
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Luidspreker relais Amplimo

Berichtdoor Bert61 » vr 21 dec 2018, 19:18

Nee dat gaat echt niet
Een aftandbus waarmee de print vast zit staat op precies 25 hart op hart rechtse LS bus
69E40617-04E0-45B5-AA14-823D113B5766.jpeg

48DBA336-5A2F-4299-AB61-216CC130FE61.jpeg

Op die ringkern ligt deze print
4BF5683B-D22A-41B5-84F0-66D6CD43ADF7.jpeg

Het zit bomvol door de erg grote UGT
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
cool
Berichten: 750
Lid geworden op: ma 09 okt 2006, 11:35
Locatie: Den Haag

Re: Luidspreker relais Amplimo

Berichtdoor cool » vr 21 dec 2018, 19:24

Ik heb er wel een aantal op voorraad, type LR(Z) relais 24volt.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Loek

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 21208
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: Luidspreker relais Amplimo

Berichtdoor Pjotr » vr 21 dec 2018, 19:54

Hoezo gaat echt niet?

Afbeelding
Afbeelding

Is toch plek zat naar boven toe? Zet je een klem extra BOVEN die rode!

Ok, ok, moet er wel weer een extra afdek/tekstplaatje overheen...
Peter de Jong

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6886
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Luidspreker relais Amplimo

Berichtdoor Bert61 » vr 21 dec 2018, 20:02

Ja er boven is plek zat als ik een afdek plaatje maakt op het gat van die schuifschakelaar
Maar dan is het mooie er wel af
Vind ik , maar dat mag ik toch wel vinden :wink: het is tenslotte mijn Versterker :D
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 21208
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: Luidspreker relais Amplimo

Berichtdoor Pjotr » vr 21 dec 2018, 20:07

Bert61 schreef:Ja er boven is plek zat als ik een afdek plaatje maakt op het gat van die schuifschakelaar
Maar dan is het mooie er wel af
Vind ik , maar dat mag ik toch wel vinden :wink: het is tenslotte mijn Versterker :D

Jawel dat mag jij zeker wel vinden :sure: maar daarvoor wil je ONZE relais! [-( :D

Nou ja, Cool heeft een olossing voor je ;)

:lol:
Peter de Jong

Gebruikersavatar
Barry2001
Algemene moderator
Berichten: 10292
Lid geworden op: zo 22 mar 2009, 16:57
Locatie: Hengelo

Re: Luidspreker relais Amplimo

Berichtdoor Barry2001 » vr 21 dec 2018, 21:41

En als je die schakelaar die Anne voorstel ergens in de frontplaat bevestigd Bert, heb je daar wel mogelijkheid voor? Relais dan achter bij de luidspreker uitgang.
Heb ze inderdaad gebruikt in de Amp switcher, maar niet meer liggen.

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6886
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Luidspreker relais Amplimo

Berichtdoor Bert61 » vr 21 dec 2018, 21:53

cool schreef:Ik heb er wel een aantal op voorraad, type LR(Z) relais 24volt.


Hoi Cool je hebt ze niet over :?:
Als het wel zo is en je er vanaf wilt hoor ik dat graag :D
Ik heb er geen haast mee , ik ben er toch al veel te gejaagd mee bezig

Ik merk dat ik wat gemist heb Ga eerst lezen was om 20:00 hier aan dit berichtje begonnen maar door huiselijk activiteit alles even weg geld tot nu
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
cool
Berichten: 750
Lid geworden op: ma 09 okt 2006, 11:35
Locatie: Den Haag

Re: Luidspreker relais Amplimo

Berichtdoor cool » za 22 dec 2018, 15:01

Ik ga ze niet allemaal gebruiken Bert dus kan er wel een aantal missen. Verder pb.
Loek

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6886
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Luidspreker relais Amplimo

Berichtdoor Bert61 » za 22 dec 2018, 16:50

Ok Cool jij hebt ook een pb tje
shit draadje vergeten :oops:

AntonZ
LET OP: deze gebruiker heeft geen werkend emailadres, dus ontvangt ook geen notificaties.
Berichten: 556
Lid geworden op: di 06 jun 2006, 23:32

Re: Luidspreker relais Amplimo

Berichtdoor AntonZ » vr 28 dec 2018, 18:08

Ik heb in een bestaande versterker lang geleden de relais vernieuwd, Amplimo relais geplaatst. Eerst ging dat niet goed. De oude relais waren twee gescheiden circuits, in de Amplimo relais die ik plaatste waren de pootjes intern doorverbonden. Ik had dus ter vervanging van twee oude relais, vier nieuwe relais nodig en heb ze op een apart printje onder moeten brengen. Ging verder prima, volgens mij zijn het goede relais.

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6886
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Luidspreker relais Amplimo

Berichtdoor Bert61 » vr 28 dec 2018, 22:16

Hoi Anton
Er zit 1 maak kontact in dus 4 relais nodig
Had het reeds eerder ergens gelezen , maar bedankt voor meedenken :goedzo:
shit draadje vergeten :oops:


Terug naar “Gevraagd”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot en 0 gasten