PM2454B Millivoltmeter

... is weten!

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
PimDriessen
Berichten: 1055
Lid geworden op: wo 01 jan 2014, 14:41

Re: PM2454B Millivoltmeter

Berichtdoor PimDriessen » zo 15 sep 2019, 20:53

Hoi Anne,
Van 300 mV omschakelen naar 100 mV gaat goed, en van 100 mV naar 30 mV gaat ook goed.

Alleen van 300 mV naar 1 volt geeft volledige uitslag meter, en dan van 1 Volt naar 3 volt geeft weer een uitslag 3/4 schaal.
Groet,
Pim

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 13676
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: PM2454B Millivoltmeter

Berichtdoor Ah!buis » zo 15 sep 2019, 23:14

Aha, het zijn de drie gevoeligste standen met ingangsverzwakker.
Als het aan de zes standen verwakker (laddernetwerk) zou liggen (via dikke C van 470µF) moet het ook op de meetbereiken zonder ingangsverzwakker gebeuren.Dus daar is 't niet.
Blijft de ingangsschakelaar en aanhang, ergens ontstaat een sprong van 1mV bij even los van de schakelaar, maar waar ???
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
PimDriessen
Berichten: 1055
Lid geworden op: wo 01 jan 2014, 14:41

Re: PM2454B Millivoltmeter

Berichtdoor PimDriessen » ma 16 sep 2019, 11:26

Ah!buis schreef:Aha, het zijn de drie gevoeligste standen met ingangsverzwakker.
Als het aan de zes standen verwakker (laddernetwerk) zou liggen (via dikke C van 470µF) moet het ook op de meetbereiken zonder ingangsverzwakker gebeuren.Dus daar is 't niet.
Blijft de ingangsschakelaar en aanhang, ergens ontstaat een sprong van 1mV bij even los van de schakelaar, maar waar ???
Anne


Hoi Anne,
Dat is waarschijnlijk de 470 uF waar je het eerder over hebt gehad, die is niet vervangen, die zit op het zelfde printje als de TS101, daar is niet bij te komen, dus als die de oorzaak zou zijn is er een probleem.
Hij zit waar het pijltje staat.

Groet,
Pim
ScreenShot007B.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 13676
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: PM2454B Millivoltmeter

Berichtdoor Ah!buis » ma 16 sep 2019, 12:04

PimDriessen schreef:Dat is waarschijnlijk de 470 uF waar je het eerder over hebt gehad, die is niet vervangen, die zit op het zelfde printje als de TS101, daar is niet bij te komen, dus als die de oorzaak zou zijn is er een probleem.
Als het aan de zes standen verwakker (laddernetwerk) zou liggen (via dikke C van 470µF) moet het ook op de meetbereiken zonder ingangsverzwakker gebeuren.Dus daar is 't niet.

Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
PimDriessen
Berichten: 1055
Lid geworden op: wo 01 jan 2014, 14:41

Re: PM2454B Millivoltmeter

Berichtdoor PimDriessen » ma 16 sep 2019, 12:47

Hoi Anne,
Niet goed gelezen. :hide:
Dat is pak van m`n hart dat daar niet aan gesleuteld hoeft te worden. :yeah:
Groet,
Pim


Terug naar “Meten....”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot en 0 gasten