Componenten tester

... is weten!

Moderator: Beheerdersteam

Berre
Berichten: 516
Lid geworden op: do 13 sep 2012, 18:17
Locatie: Antwerpen

Re: Componenten tester

Berichtdoor Berre » wo 11 feb 2015, 9:26

Vandaag ontvangen, tiende dag na bestelling. Sterk :yeah: En hij doet het.
Minder is meer

Gebruikersavatar
Barry2001
Algemene moderator
Berichten: 10494
Lid geworden op: zo 22 mar 2009, 16:57
Locatie: Hengelo

Re: Componenten tester

Berichtdoor Barry2001 » wo 11 feb 2015, 9:38

En verder, is het wat? Al even mee gespeeld?

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 7189
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Componenten tester

Berichtdoor Bert61 » wo 11 feb 2015, 12:12

Ik heb er IRF mee getest geeft netjes aan welke de Source Gate of Drain is
IGBT,s zelfs ook inclusief die met een ingebouwde Diode over de source en Drain
de meter geeft zelfs de gate capaciteit aan
NPN PNP hij zoekt het allemaal uit voor me en je belazert hem echt niet :P
alleen wel de gate in de goede contactstrip plaatsen anders maakt hij van die Fet een ding met 2 diode,s
Meet ook kleine Condensatoren ESR Loss en Spoelen
Wel allemaal fragiel Je moet hem echt inbouwen anders is er zo een batterij draadje los
in die draadjes zit meer plastic in dan koper
Ik vind het een SUPER ding voor 15 euro !! echt een aanrader
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Zweitse
Berichten: 4228
Lid geworden op: di 23 feb 2010, 13:01
Locatie: Assen

Re: Componenten tester

Berichtdoor Zweitse » wo 11 feb 2015, 13:35

Gaat het om deze tester ?
Inspraak zonder inzicht leidt tot uitspraak zonder uitzicht.

Gebruikersavatar
rjmulder
Berichten: 953
Lid geworden op: wo 04 apr 2012, 22:47
Locatie: Twente

Re: Componenten tester

Berichtdoor rjmulder » wo 11 feb 2015, 15:57

Bijvoorbeeld, er zijn verschillende modellen maar het verschil zit in het display.
Robert Jan

Berre
Berichten: 516
Lid geworden op: do 13 sep 2012, 18:17
Locatie: Antwerpen

Re: Componenten tester

Berichtdoor Berre » wo 11 feb 2015, 16:02

Enkele foto's van dat ding; snel gemaakt met telefooncamera zonder macro stand, dus wat vaag.

Heb 100 elco's getest en 50 transistors. Werkt prima. Alleen bij de grote elco's 10.000 µF -50 V heb ik twijfels, de ESR ligt dan 20 maal te hoog. Waarschijnlijk is de meetspanning van 5V ontoereikend om de grote waarden goed te meten.

Heb gezocht naar overzichtstabellen met acceptabele ESR-waarden, bij een gegeven capaciteit en werkspanning. Tabellen komen niet volledig overeen. Ik heb begrepen dat de meetfrequentie een rol speelt. Voor zover ik me herinner meet dit toestel met 100 Khz, maar kan me vergissen.

Bij de hoogste en de laagste waarden zijn er in die tabellen blanco velden. Weet niet hoe dat bedoeld is.

Heb ook een filtertje gemeten van de kabelmaatschappij, die men op straat tussen tussen de kabel hangt: 25pF. Weet iemand waarvoor dat dient? (Van HF heb ik geen verstand.)
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Minder is meer

Berre
Berichten: 516
Lid geworden op: do 13 sep 2012, 18:17
Locatie: Antwerpen

Re: Componenten tester

Berichtdoor Berre » do 26 feb 2015, 17:11

Ingebouwd in het deksel van een blik Illy koffiepads. Template gemaakt in stevig papier en venstertjes uitgeslepen met het Dremel schijfje. Printje op HDF-bordje geschroefd dat spannend in het blik past. De batterij moet er onderaan nog in worden gezet. De onderkant van het koffieblik slijp ik op de juiste hoogte af zodat het er overheen past. Foto's volgen. De tekst op het dekstel "Fraicheur sous pression" (versheid onder druk) past wonderwel bij de functie van het toestel :mrgreen:
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Minder is meer

Mr Tube
Berichten: 1471
Lid geworden op: ma 13 feb 2006, 21:27
Locatie: IJmuiden

Re: Componenten tester

Berichtdoor Mr Tube » za 09 mei 2015, 23:21

Zijn nu ook bij de Baco te koop, erg leuk en bruikbaar ding.
wat ik wel heb gemerkt dat is dat het verschil is tussen de aansluitingen

Ik heb een Elco eens getest met tussen 1 en 2 en 1 en 3 en 2 en 3, dat levert best wel verschillen op in de ESR waarde

Een elco van 10000uF gaf tussen 1 en 3 0,04 Ohm en tussen 1 en 2 0,14 Ohm, tussen 2 en 3 0,11 ohm en omgepoold 0,07


ik zal maandag eens deze condensator op een echte component tester bekijken welke er het dichtst bij zit.
Ik denk dat we dit apparaat niet moeten vergelijken met een dure (pakweg 2000 euro) component tester maar voor het controleren van componenten voldoet het prima.
de Audio historicus

Nieuwe projecten: 16 sporenrecorder op 2 inch tape, tapedeck B67, mengtafel 24 kanaals.

Gebruikersavatar
hardy
Berichten: 252
Lid geworden op: wo 27 aug 2008, 16:11
Locatie: almelo

Re: Componenten tester

Berichtdoor hardy » di 12 mei 2015, 14:27

Volgens mij staat er ergens dat een elco tussen 1 en drie gemeten moet worden, i.i.g. bij de laatste software update van de duitse site, krijg dit bij mij op het 16x2 display te zien, wel oppassen dat de elco helemaal ontladen is, anders blaas je een poort van de microcontroller op.

Hardy

Mr Tube
Berichten: 1471
Lid geworden op: ma 13 feb 2006, 21:27
Locatie: IJmuiden

Re: Componenten tester

Berichtdoor Mr Tube » di 12 mei 2015, 14:47

De waardes tussen 1 en 3 gemeten zitten inderdaad het dichtst bij de waarheid.
de Audio historicus

Nieuwe projecten: 16 sporenrecorder op 2 inch tape, tapedeck B67, mengtafel 24 kanaals.

richard38
Berichten: 25
Lid geworden op: za 04 apr 2015, 15:30
Locatie: delft

Re: Componenten tester

Berichtdoor richard38 » di 12 mei 2015, 15:48

Hallo, ik heb de peak atlas40 lcr, welke handig is en nog een dcr55pro, dacht ik.
Die laatste meet met welke halfgeleider je bent bent en geeft de Vbe e.d weer en kan op je pc aangesloten worden. Groot probleem: erg beperkte stroomlevering+bouwkwaliteit van een pinda.

Daarom denk ik dat je uit china, betere kunt halen, want de drukknoppen en draden en algehele plastic bouw, vind ik achteraf gezien te duur geweest.

Op de foto zag de chinese er prima uit en er zit werkelijk niets in die dingen van peak.

Maar bjt's van enig vermogen matchen, lukt niet vanwege stroom tekort. Bij diode's zijn ze erg makkelijk, net als bi transistoren matchen .

Maar. china maakt die voor 15 euro net zogoed.
Gr richard

Mr Tube
Berichten: 1471
Lid geworden op: ma 13 feb 2006, 21:27
Locatie: IJmuiden

Re: Componenten tester

Berichtdoor Mr Tube » di 12 mei 2015, 16:26

Ik denk dat die chinese dingen ook niet genoeg stroom leveren voor dikke torren maar daar heb ik hem ook niet voor.
de Audio historicus

Nieuwe projecten: 16 sporenrecorder op 2 inch tape, tapedeck B67, mengtafel 24 kanaals.

Gebruikersavatar
Bas Horneman
Berichten: 564
Lid geworden op: ma 13 mar 2006, 12:21
Locatie: Middenmeer (NH)

Re: Componenten tester

Berichtdoor Bas Horneman » di 12 mei 2015, 16:29

Kunnen die dingen ook inductie meten?
If you see the speaker cone moving it's not hifi.

Gebruikersavatar
hardy
Berichten: 252
Lid geworden op: wo 27 aug 2008, 16:11
Locatie: almelo

Re: Componenten tester

Berichtdoor hardy » di 12 mei 2015, 16:49

ja

Gebruikersavatar
Bas Horneman
Berichten: 564
Lid geworden op: ma 13 mar 2006, 12:21
Locatie: Middenmeer (NH)

Re: Componenten tester

Berichtdoor Bas Horneman » wo 13 mei 2015, 9:25

Ja

Gelukkig! Want die van mij is gisteren binnengekomen..en ik was er van uit gegaan dat ie dat kon omdat andere modellen dat ook konden.
If you see the speaker cone moving it's not hifi.

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 22944
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: Componenten tester

Berichtdoor ray5150 » wo 13 mei 2015, 9:50

Lijkt me best handig, zo'n ding. ga er ook maar eens eentje bestellen.

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 7189
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Componenten tester

Berichtdoor Bert61 » wo 13 mei 2015, 10:18

Dat blikken doosje Waar komt dat vandaan ??
dat is ook wel handig bij mij ligt het nogsteeds zonder kastje
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
SARK
Berichten: 6477
Lid geworden op: di 14 sep 2004, 20:20
Locatie: Amsterdam

Re: Componenten tester

Berichtdoor SARK » wo 13 mei 2015, 17:25

Bert61 schreef:Dat blikken doosje Waar komt dat vandaan ??
dat is ook wel handig bij mij ligt het nogsteeds zonder kastje

Berre schreef:Ingebouwd in het deksel van een blik Illy koffiepads.

:-s
You're getting brutal, Sark. Brutal and needlessly sadistic.
---------------------------END OF LINE----------------------------
Afbeelding
Thank you, Master Control.

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 7189
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Componenten tester

Berichtdoor Bert61 » wo 13 mei 2015, 22:14

:hide: wij hebben nogsteeds een ouderwets koffiezet apparaat
shit draadje vergeten :oops:

Mr Tube
Berichten: 1471
Lid geworden op: ma 13 feb 2006, 21:27
Locatie: IJmuiden

Re: Componenten tester

Berichtdoor Mr Tube » wo 13 mei 2015, 23:29

Bert61 schreef::hide: wij hebben nogsteeds een ouderwets koffiezet apparaat


En hier nog steeds met koffiebonen, heb niks met pads, cups, oploskoffie of wat dan ook.
de Audio historicus

Nieuwe projecten: 16 sporenrecorder op 2 inch tape, tapedeck B67, mengtafel 24 kanaals.

Gebruikersavatar
Bas Horneman
Berichten: 564
Lid geworden op: ma 13 mar 2006, 12:21
Locatie: Middenmeer (NH)

Re: Componenten tester

Berichtdoor Bas Horneman » ma 18 mei 2015, 8:03

Binnengekregen en hij doet het!
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
If you see the speaker cone moving it's not hifi.


Terug naar “Meten....”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot en 0 gasten