Zou een scope willen aanschaffen

... is weten!

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 23687
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: Zou een scope willen aanschaffen

Berichtdoor ray5150 » do 01 aug 2013, 19:20

Niet geschoten is altijd mis. :wink:

b_force
Ook commercieel actief
Berichten: 12385
Lid geworden op: di 18 apr 2006, 13:27

Re: Zou een scope willen aanschaffen

Berichtdoor b_force » do 01 aug 2013, 22:05

Pjotr schreef:Yup, voor onder de 300 heb je al een nette 50 MHz Rigol met flink geheugen:

http://www.arbenelux.com/merken/rigol-technologies/
http://www.batronix.com/shop/oscillosco ... 3godp2YAXQ

B.t.w. Zelf vind ik Rigol degelijker en overzichtelijker dan Owon

Via Ebay zijn ze nog iets goedkoper.

Rigol schijnen trouwens behoorlijk goed te modificeren qua software.
Zo schijnen de 70Mhz en 200Mhz identiek te zijn, en is het enkel een kwestie van een trucje met de software uithalen.

Ik vind het scherm van Owon weer net even wat fijner kijken.
'T is maar net waarvoor je het wilt gebruiken en waar je voorkeuren liggen :)

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 22888
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: Zou een scope willen aanschaffen

Berichtdoor Pjotr » do 01 aug 2013, 22:53

Eigenlijk kun je beter door sparen voor de DS2000 serie van Rigol. Die heeft 12bits DA converters, is erg ruisarm, heeft vrijwel geen overshoot en intensity modulation waardoor ie vrijwel niet meer verschilt van een analoge scoop qua beeld. Overshoot is een beetje de makke van die hele goedkope dingen, het moet ten slotte uit de lengte of uit de breedte komen.

Zelf zou ik zoiets niet via Ebay kopen maar bij een gerenommeerde lokale distributeur (zoals AR) i.v.m. service en garantie (kun je ze alleen niet gaan hacken :D ).
Peter de Jong

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 23687
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: Zou een scope willen aanschaffen

Berichtdoor ray5150 » do 01 aug 2013, 23:56

Peter, worden er eigenlijk nog wel analoge scope's gemaakt ?

Leon
Berichten: 401
Lid geworden op: do 29 apr 2010, 20:09

Re: Zou een scope willen aanschaffen

Berichtdoor Leon » vr 02 aug 2013, 7:01

De DS2000 serie heeft geen 12-bits converters, het is gewoon een 8-bits scope met interpolatie (en dat merk je ook als je 12-bits aan zet). Verder ben ik het eens met je, ik heb zelf de 2102 uitvoering aangeschaft met 56MB sample geheugen. Heel mooie scope.

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 22888
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: Zou een scope willen aanschaffen

Berichtdoor Pjotr » vr 02 aug 2013, 9:45

ray5150 schreef:Peter, worden er eigenlijk nog wel analoge scope's gemaakt ?

Ze worden i.i.g. nog wel nieuw verkocht, al moet je er wel erg naar zoeken. Maar toch ook niet meer in het top segment van de Teks van weleer. Volgens mij worden de buizen al lang niet meer gemaakt

Leon schreef:De DS2000 serie heeft geen 12-bits converters, het is gewoon een 8-bits scope met interpolatie (en dat merk je ook als je 12-bits aan zet). Verder ben ik het eens met je, ik heb zelf de 2102 uitvoering aangeschaft met 56MB sample geheugen. Heel mooie scope.

Op die manier. Zoveel heb ik er nou ook weer niet mee gespeeld. Vind ze wel lekker intuïtief werken. Waarom zoveel geheugen? Dat heb je alleen nodig bij foutzoeken in digitale schakelingen. In de meeste gevallen gebruik je dat niet. Ik overweeg al een tijdje om voor mij zelf die 2102 eens aan te schaffen.

@HJ

Halverwege dit (lange) filmpje staat een mooi vergelijk tussen een analoge scoop, een simpele DSO en een modernere DSO


[ Bekijk op youtube ]
Peter de Jong

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 22608
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Zou een scope willen aanschaffen

Berichtdoor ds23man » vr 02 aug 2013, 11:21

Dat filmpje ken ik, wordt alleen gek van zijn stem! Lijkt wel of "iets" heeft laten hangen in een Dynacrot versterker! :rofl: :rofl:
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
BertDB
Berichten: 1965
Lid geworden op: zo 07 sep 2008, 17:39
Locatie: Mechelen (BE)

Re: Zou een scope willen aanschaffen

Berichtdoor BertDB » vr 02 aug 2013, 11:59

ik heb mijn Rigol gekocht via een groepsaankoop geregeld op Circuits-Online een hele tijd geleden.
Ze zijn aangekocht bij Nederlandse distributeur Elquip
Zij verkopen ook nog analoge scopen van het merk B&K Precision.
Wenn die Kathode glüht, freut sich das Gemüt

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 22608
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Zou een scope willen aanschaffen

Berichtdoor ds23man » vr 02 aug 2013, 12:48

Trouwens, de Owon ( en waarschijnlijk ook de Rigol) heeft de onhebbelijkheid om weg te schuiven of te kantelen als je op de knoppen drukt. Komt door het lage gewicht en ondiepte.
Fusion Filterdesign

Berre
Berichten: 516
Lid geworden op: do 13 sep 2012, 18:17
Locatie: Antwerpen

Re: Zou een scope willen aanschaffen

Berichtdoor Berre » vr 02 aug 2013, 12:56

Hung Chang vraagt 150€...
Minder is meer

Gebruikersavatar
BertDB
Berichten: 1965
Lid geworden op: zo 07 sep 2008, 17:39
Locatie: Mechelen (BE)

Re: Zou een scope willen aanschaffen

Berichtdoor BertDB » vr 02 aug 2013, 12:59

vind ik persoonlijk wat veel voor een 2dehands van een minder bekend merk.
Als je de service manual hebt kan je het eventueel wel overwegen, maar ik zou toch wat afpingelen :sure:
Wenn die Kathode glüht, freut sich das Gemüt

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 22888
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: Zou een scope willen aanschaffen

Berichtdoor Pjotr » vr 02 aug 2013, 13:13

Berre schreef:Hung Chang vraagt 150€...

Dat is echt veel te veel voor zo'n oud simpel 20 MHz scoopje. Hooguit 50 - 75 euries in goed werkende staat.
Peter de Jong

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 23687
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: Zou een scope willen aanschaffen

Berichtdoor ray5150 » vr 02 aug 2013, 13:33

Pjotr schreef:
Berre schreef:Hung Chang vraagt 150€...

Dat is echt veel te veel voor zo'n oud simpel 20 MHz scoopje. Hooguit 50 - 75 euries in goed werkende staat.


Absoluut, en dan compleet met user manual en probe's.

guido
Berichten: 184
Lid geworden op: ma 08 jan 2007, 2:14
Locatie: zuiden

Re: Zou een scope willen aanschaffen

Berichtdoor guido » vr 02 aug 2013, 18:48

Pjotr schreef:
ray5150 schreef:Peter, worden er eigenlijk nog wel analoge scope's gemaakt ?

Ze worden i.i.g. nog wel nieuw verkocht, al moet je er wel erg naar zoeken. Maar toch ook niet meer in het top segment van de Teks van weleer. Volgens mij worden de buizen al lang niet meer gemaakt


Toch wel. http://www.iti.iwatsu.co.jp/en/products/ss/ss_top_e.html De nieuwere en snellere broertjes van m'n eigen iwatsu. Tot voor kort hadden ze nog leuker analoog spul: http://www.iti.iwatsu.co.jp/en/products/ss/ts81000/ts_top_e.html.

In de buizenfabriek in heerlen (ex philips) werden tot voor kort ook nog buizen gemaakt (simpel spul). Is naar China gegaan.

Leon
Berichten: 401
Lid geworden op: do 29 apr 2010, 20:09

Re: Zou een scope willen aanschaffen

Berichtdoor Leon » vr 02 aug 2013, 18:57

Pjotr schreef:Op die manier. Zoveel heb ik er nou ook weer niet mee gespeeld. Vind ze wel lekker intuïtief werken. Waarom zoveel geheugen? Dat heb je alleen nodig bij foutzoeken in digitale schakelingen. In de meeste gevallen gebruik je dat niet. Ik overweeg al een tijdje om voor mij zelf die 2102 eens aan te schaffen.

Zoveel geheugen zit er nu eenmaal in, nadat de licentie was geinstalleerd die ik gratis erbij kreeg. En dat foutzoeken is nu juist wat ik van plan ben ermee te doen, ook in digitale schakelingen.

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 22888
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: Zou een scope willen aanschaffen

Berichtdoor Pjotr » vr 02 aug 2013, 20:07

guido schreef:Toch wel. http://www.iti.iwatsu.co.jp/en/products/ss/ss_top_e.html De nieuwere en snellere broertjes van m'n eigen iwatsu. Tot voor kort hadden ze nog leuker analoog spul: http://www.iti.iwatsu.co.jp/en/products/ss/ts81000/ts_top_e.html.

Iwatsu is ook de laatste der Mohikanen :D Voor hoe lang nog? en vraag niet wat het kost.

Denk toch dat het puur analoge gebeuren wel snel voorbij is op oscilloscoop gebied. Evenals de oude vertrouwde degelijkheid er van helaas.
Peter de Jong

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 22608
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Zou een scope willen aanschaffen

Berichtdoor ds23man » vr 02 aug 2013, 20:10

Wees blij, ben ooit begonnen op een HP buizenscoop. Dat ding kon eigenlijk. terug bezien, geen flikker,,,,,,,,
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 22888
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: Zou een scope willen aanschaffen

Berichtdoor Pjotr » vr 02 aug 2013, 23:36

ds23man schreef:Wees blij, ben ooit begonnen op een HP buizenscoop. Dat ding kon eigenlijk. terug bezien, geen flikker,,,,,,,,

En nou heb je een Owon en die flikkert om als je op een knopje drukt :?
:rofl:
:rofl:
:rofl:
:rofl:
:rofl:
:rofl:
:rofl:
:rofl:
:rofl:
:rofl:
:rofl:
:rofl:
:rofl:
:rofl:
:rofl:
:rofl:
:rofl:
:rofl:
:rofl:
Peter de Jong

guido
Berichten: 184
Lid geworden op: ma 08 jan 2007, 2:14
Locatie: zuiden

Re: Zou een scope willen aanschaffen

Berichtdoor guido » za 03 aug 2013, 1:01

HP er dwars achter zetten, heeft die ook nog nut. :mrgreen:

Mr Tube
Berichten: 1471
Lid geworden op: ma 13 feb 2006, 21:27
Locatie: IJmuiden

Re: Zou een scope willen aanschaffen

Berichtdoor Mr Tube » di 05 nov 2013, 21:26

Ik gebruik nu een Tektronix 475 (200MHz) en een Philips PM3215(50MHz), ik ben met Tek opgegroeid en zou niks anders willen. Onlangs nog twee exemplaren gescoord voor onderdelen maar eigenlijk gaan deze apparaten zelden stuk. Tek is al zo'n 35 jaar oud, is gewoon superdegelijk gebouwd en zou nog wel een tijd meekunnen. Tektronix is in mijn beleving een van de beste scopes en ook heel veel toegepast in bedrijven, zijn nu redelijk goed tweedehands te vinden.
Philips is ook mooi, zou toch voor 50MHz of meer gaan.
Welke ik nog wel eens zou willen hebben.... Tek 7904A mainframe met 4 losse modules, daar heb ik in mijn stage periode mee mogen werken... 500MHz...
de Audio historicus

Nieuwe projecten: 16 sporenrecorder op 2 inch tape, tapedeck B67, mengtafel 24 kanaals.

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 23687
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: Zou een scope willen aanschaffen

Berichtdoor ray5150 » di 05 nov 2013, 21:34

Mr Tube schreef:Welke ik nog wel eens zou willen hebben.... Tek 7904A mainframe met 4 losse modules, daar heb ik in mijn stage periode mee mogen werken... 500MHz...


Ik was een tijdje geleden bij een niet nader te noemen forumlid, die verzameld ze.
Hij had ruim een meter van die modules op de plank liggen. :shock:

guido
Berichten: 184
Lid geworden op: ma 08 jan 2007, 2:14
Locatie: zuiden

Re: Zou een scope willen aanschaffen

Berichtdoor guido » wo 06 nov 2013, 18:35

Mmm. Als ik hier rondkijk..

7704A met normale modules (2x amp, 2x tijdbasis), 7603 met 7A22/7A13 differential amps, 7623a met 7L5 SA...
reserve 7603, 7623 met nog diverse modules, 7603 voor onderdelen. zelfbouw extender kabel, zodat je modules kan afregelen/repareren. Maar geen 'snel' mainframe/plugins.

Maar je hebt modules en modules; i.p.v. normale modules in een groot mainframe kan je net zo goed een normale analoge scope gebruiken. Digitale sampling modules zijn sterk verouderd (zijn er ook niet veel van). ''Speciale'' plugins zijn wel interessant, dan kan je dingen die een normale scope niet kan, al dan niet combineren met de normale scope functie. Maar die zijn nog steeds erg prijzig...

b_force
Ook commercieel actief
Berichten: 12385
Lid geworden op: di 18 apr 2006, 13:27

Re: Zou een scope willen aanschaffen

Berichtdoor b_force » do 07 nov 2013, 0:13

ds23man schreef:Trouwens, de Owon ( en waarschijnlijk ook de Rigol) heeft de onhebbelijkheid om weg te schuiven of te kantelen als je op de knoppen drukt. Komt door het lage gewicht en ondiepte.

Ik heb er persoonlijk helemaal geen last van.

Blijft het een prima scoopje vinden.
Zolang ik er Class-D versterkers mee kan meten (300/400kHz schakel + nog meer hoog frequent residu/troep) vind ik het allemaal prima :D
Hoger ga ik toch niet komen.

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 22888
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: Zou een scope willen aanschaffen

Berichtdoor Pjotr » vr 25 jul 2014, 23:37

Zat er natuurlijk aan te komen: De tablet scoop :mrgreen:
e-book_02.jpg

http://www.micsig.com/en/product_detail.asp?id=24
https://www.rtelecom.net/product/226/to ... icsig.html

Wel mooi maar of ik dit nou handig ga vinden? Doe mij maar knopjes, regelt toch fijner dan zo'n touch screen :D
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Peter de Jong

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 8590
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Zou een scope willen aanschaffen

Berichtdoor OpaBert » za 26 jul 2014, 10:20

shit draadje vergeten :oops:


Terug naar “Meten....”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Applebot, CCBot en 0 gasten