AFDAC-LB (Low Budget)

Traditionele bronapparaten zoals CD-, DVD- en platenspelers.
(streaming-/computeraudio graag in de daarvoor aangewezen forumgroep)

Moderators: Barry2001, Beheerdersteam

Gebruikersavatar
Muug
Berichten: 1388
Lid geworden op: wo 31 jan 2007, 12:33
Locatie: East Flanders Fields

Re: AFDAC-LB (Low Budget)

Berichtdoor Muug » vr 17 nov 2017, 8:21

Ik vind de topic met de BOM niet meer? Ben al een kwartier aan het zoeken. :think:

Gebruikersavatar
knuisje
Berichten: 3638
Lid geworden op: zo 15 apr 2007, 0:07
Locatie: Julianadorp

Re: AFDAC-LB (Low Budget)

Berichtdoor knuisje » vr 17 nov 2017, 8:39

In het eerste bericht staat een link naar de BOM: klik
( ͝° ͜ʖ͡°)

Gebruikersavatar
FR_Aad
Berichten: 3889
Lid geworden op: do 11 dec 2008, 21:47
Locatie: 010

Re: AFDAC-LB (Low Budget)

Berichtdoor FR_Aad » wo 29 nov 2017, 21:13

erik1977 schreef:Erg fijne dac. Ik binnenkort vergelijken met de metrum octave MK2, gewoon omdat het kan maar niet omdat het geluid me niet aanstaat.


En?? :-)

erik1977
Berichten: 285
Lid geworden op: ma 25 mei 2015, 9:05

Re: AFDAC-LB (Low Budget)

Berichtdoor erik1977 » wo 29 nov 2017, 21:21

Helaas nog geen kastje gevonden en de tijd gehad om de metrum te horen spelen.
Teveel andere projectjes tussendoor en inmiddels gebruik ik de afdac als dac/voorversterker dus als ik de metrum af heb moet ik weer iets anders als volumeregeling gaan gebruiken dus ik heb nog niet zo'n haast.

Gebruikersavatar
FR_Aad
Berichten: 3889
Lid geworden op: do 11 dec 2008, 21:47
Locatie: 010

Re: AFDAC-LB (Low Budget)

Berichtdoor FR_Aad » wo 29 nov 2017, 21:41

Ahhhh, zo houden we de spanning er nog even in. ;-)

Taita
Berichten: 159
Lid geworden op: wo 06 mar 2013, 20:33

Re: AFDAC-LB (Low Budget)

Berichtdoor Taita » do 14 dec 2017, 0:33

Ik denk dat ik een nieuwe DAC nodig heb omdat mijn Zero DAC problemen heeft. Deze AFDAC low budget oplossing leek me wel wat, maar 26 pagina's is wat onoverzichtelijk. Is er een post met een tutorial of iets dergeljks?

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 9189
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: AFDAC-LB (Low Budget)

Berichtdoor Shadow » do 14 dec 2017, 6:23

Taita schreef:Ik denk dat ik een nieuwe DAC nodig heb omdat mijn Zero DAC problemen heeft. Deze AFDAC low budget oplossing leek me wel wat, maar 26 pagina's is wat onoverzichtelijk. Is er een post met een tutorial of iets dergeljks?


Ja hoor;

viewtopic.php?f=44&t=20855

Gebruikersavatar
satefan
Berichten: 1350
Lid geworden op: za 30 jan 2010, 20:11
Locatie: Lelystad

Re: AFDAC-LB (Low Budget)

Berichtdoor satefan » do 14 dec 2017, 10:41

Taita schreef:Ik denk dat ik een nieuwe DAC nodig heb omdat mijn Zero DAC problemen heeft. Deze AFDAC low budget oplossing leek me wel wat, maar 26 pagina's is wat onoverzichtelijk. Is er een post met een tutorial of iets dergeljks?


Is echt een zeer fijne dac. Vooral als je het low-latency filter gebruikt (1 jumper verwijderen).

Stefan
Normaal is niets anders dan het gemiddelde van alle afwijkingen.

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 9189
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: AFDAC-LB (Low Budget)

Berichtdoor Shadow » ma 05 feb 2018, 21:34

Zo modushop kassies besteld, binnenkort de soldeerbout eens opwarmen voor de CA versterkers die ermee in 1 huisje moeten...

Gebruikersavatar
knuisje
Berichten: 3638
Lid geworden op: zo 15 apr 2007, 0:07
Locatie: Julianadorp

Re: AFDAC-LB (Low Budget)

Berichtdoor knuisje » wo 07 feb 2018, 13:21

Leuk, ga je nog de trigger-uitgang gebruiken om de versterkers in en uit te schakelen?
( ͝° ͜ʖ͡°)

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 9189
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: AFDAC-LB (Low Budget)

Berichtdoor Shadow » wo 07 feb 2018, 15:51

Nou in principe wou ik die gewoon met dezelfde aan-uit knop inschakelen, tis maar 2x120VA toch?
Zit wel met wat dingen die niet geleverd waren, dus net de BOM van zowel de voeding als de CA uitgedraaid een heel veel zakjes met componenten gecontroleerd en gesorteerd....had de BOM's samengevoegd en besteld bij Mouser maar dat was niet helemaal goed gegaan... :rofl:
Net zowel bij EOO als bij Mouser het resterende besteld... :rock:

Gebruikersavatar
Thomox
Berichten: 757
Lid geworden op: za 19 mar 2011, 18:53

Re: AFDAC-LB (Low Budget)

Berichtdoor Thomox » do 19 apr 2018, 16:41

Zijn er nog setjes beschikbaar?

Gebruikersavatar
knuisje
Berichten: 3638
Lid geworden op: zo 15 apr 2007, 0:07
Locatie: Julianadorp

Re: AFDAC-LB (Low Budget)

Berichtdoor knuisje » do 19 apr 2018, 17:08

Helaas. :(
( ͝° ͜ʖ͡°)

Gebruikersavatar
Thomox
Berichten: 757
Lid geworden op: za 19 mar 2011, 18:53

Re: AFDAC-LB (Low Budget)

Berichtdoor Thomox » do 19 apr 2018, 22:50

Jammer :(

Gebruikersavatar
MickRS
Berichten: 848
Lid geworden op: vr 06 sep 2013, 20:55
Locatie: Landelijk Amsterdam

Re: AFDAC-LB (Low Budget)

Berichtdoor MickRS » vr 07 jun 2019, 16:45

Ik heb een Amanero USB module voor de afdac lb. Vroeg mij alleen af hoe deze op de dac aan te sluiten?

https://amanero.com/
amanero schema

D6716C19-CCE4-487A-9454-59B87F3B9C41.jpeg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
The earth has music for those who listen

Gebruikersavatar
satefan
Berichten: 1350
Lid geworden op: za 30 jan 2010, 20:11
Locatie: Lelystad

Re: AFDAC-LB (Low Budget)

Berichtdoor satefan » vr 07 jun 2019, 17:19

Thomox schreef:Zijn er nog setjes beschikbaar?


Mischien heb ik er 1 over zometeen. Keep you posted.
Normaal is niets anders dan het gemiddelde van alle afwijkingen.

Gebruikersavatar
dre
Berichten: 13640
Lid geworden op: di 23 nov 2004, 20:55
Locatie: nerdwijk

Re: AFDAC-LB (Low Budget)

Berichtdoor dre » vr 07 jun 2019, 19:18

Dac Amanero
D2 - 3 I2S DATA/DSD1
D1 - 5 I2S FSCLK/DSD2
DCK - 4 I2S CLK
GND - 13 GND


Zo zit het bij mij.
потому что он может!

Gebruikersavatar
MickRS
Berichten: 848
Lid geworden op: vr 06 sep 2013, 20:55
Locatie: Landelijk Amsterdam

Re: AFDAC-LB (Low Budget)

Berichtdoor MickRS » vr 07 jun 2019, 19:25

Thanx, ga even kijken of ik er zo uitkom! :goedzo:
The earth has music for those who listen

Gebruikersavatar
MickRS
Berichten: 848
Lid geworden op: vr 06 sep 2013, 20:55
Locatie: Landelijk Amsterdam

Re: AFDAC-LB (Low Budget)

Berichtdoor MickRS » vr 07 jun 2019, 19:42

De kant van de Amanero snap ik, maar de aansluitingen op de dac (D1, D2, DCK, gnd) kan ik niet vinden :think:

891AF9C7-AE18-4DDC-AB4F-F560E1EE0F16.png
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
The earth has music for those who listen

Gebruikersavatar
knuisje
Berichten: 3638
Lid geworden op: zo 15 apr 2007, 0:07
Locatie: Julianadorp

Re: AFDAC-LB (Low Budget)

Berichtdoor knuisje » vr 07 jun 2019, 20:24

Zo moet het werken:

Dac - Amanero
DATA - 3 I2S DATA/DSD1
LRCK - 5 I2S FSCLK/DSD2
BCK - 4 I2S CLK
GND - 13 GND
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
( ͝° ͜ʖ͡°)

Gebruikersavatar
MickRS
Berichten: 848
Lid geworden op: vr 06 sep 2013, 20:55
Locatie: Landelijk Amsterdam

Re: AFDAC-LB (Low Budget)

Berichtdoor MickRS » vr 07 jun 2019, 20:27

Mijn dank is GROOT!
The earth has music for those who listen

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 9189
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: AFDAC-LB (Low Budget)

Berichtdoor Shadow » vr 07 jun 2019, 23:45

Kabels zo kort mogelijk houden toch? Liefst printen op elkaar monteren dacht ik?

Gebruikersavatar
MickRS
Berichten: 848
Lid geworden op: vr 06 sep 2013, 20:55
Locatie: Landelijk Amsterdam

Re: AFDAC-LB (Low Budget)

Berichtdoor MickRS » za 08 jun 2019, 0:39

Oh ja, waar kan ik de handleiding vinden. Heb nu beide topics doorgespit, maar kan m zo niet vinden...
The earth has music for those who listen

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 11544
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: AFDAC-LB (Low Budget)

Berichtdoor hannesie » za 08 jun 2019, 1:03

Maakt tie nog geen herrie?
Hans

Gebruikersavatar
Marp
Beheerder / Sysadmin
Berichten: 7009
Lid geworden op: vr 11 mar 2005, 22:25
Locatie: Bergen op Zoom

Re: AFDAC-LB (Low Budget)

Berichtdoor Marp » za 08 jun 2019, 1:34

MickRS schreef:Oh ja, waar kan ik de handleiding vinden. Heb nu beide topics doorgespit, maar kan m zo niet vinden...

Die staat volgens mij op dropbox (zie startpost van de groupbuy).


Terug naar “Bronnen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot, SentiBot (fake Googlebot) en 1 gast