Bouwtopic AFDAC 2 - ESS Sabre ES9016

Traditionele bronapparaten zoals CD-, DVD- en platenspelers.
(streaming-/computeraudio graag in de daarvoor aangewezen forumgroep)

Moderators: Barry2001, Beheerdersteam

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 11551
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: Bouwtopic AFDAC 2 - ESS Sabre ES9016

Berichtdoor Shadow » do 26 dec 2019, 14:41

We wachten nog op een opvolger :lol:

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 12450
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Bouwtopic AFDAC 2 - ESS Sabre ES9016

Berichtdoor hannesie » do 26 dec 2019, 15:06

Die heb je mogelijk al wel gehoord in Breda, tijdens het DAC vergelijk, maar dat blijven unica's :sure: zeldzaam mooi, en niet reproduceerbaar :rock:
Hans

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 11551
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: Bouwtopic AFDAC 2 - ESS Sabre ES9016

Berichtdoor Shadow » do 26 dec 2019, 20:41

Ik ben heel blij met met Afdac-lb versie Hans, luister er dagelijks naar eigenlijk...

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 12450
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Bouwtopic AFDAC 2 - ESS Sabre ES9016

Berichtdoor hannesie » do 26 dec 2019, 20:50

Die nieuwste AF Dac is een TDA1541, is wel een opgekrikte 16 super bitter. :kwijl:
Hans

Gebruikersavatar
knuisje
Berichten: 3655
Lid geworden op: zo 15 apr 2007, 0:07
Locatie: Julianadorp

Re: Bouwtopic AFDAC 2 - ESS Sabre ES9016

Berichtdoor knuisje » vr 27 dec 2019, 10:15

De TDA1541 Dac staat dagelijks te spelen, en ook de LB wordt veel gebruikt hier. :rock:
( ͝° ͜ʖ͡°)

ToTo
Berichten: 417
Lid geworden op: zo 30 apr 2006, 19:52
Locatie: Mol-Postel België

Re: Bouwtopic AFDAC 2 - ESS Sabre ES9016

Berichtdoor ToTo » za 28 dec 2019, 16:46

knuisje schreef:De TDA1541 Dac staat dagelijks te spelen, en ook de LB wordt veel gebruikt hier. :rock:

Wanneer een groepsbuy?

Gebruikersavatar
3kes
Berichten: 325
Lid geworden op: wo 28 feb 2018, 11:06
Locatie: Alphen aan den Rijn

Re: Bouwtopic AFDAC 2 - ESS Sabre ES9016

Berichtdoor 3kes » za 28 dec 2019, 17:24

ToTo schreef:
knuisje schreef:De TDA1541 Dac staat dagelijks te spelen, en ook de LB wordt veel gebruikt hier. :rock:

Wanneer een groepsbuy?

Ik stem ook voor! \:D/
Loopt u of blijf ik zitten?

Gebruikersavatar
knuisje
Berichten: 3655
Lid geworden op: zo 15 apr 2007, 0:07
Locatie: Julianadorp

Re: Bouwtopic AFDAC 2 - ESS Sabre ES9016

Berichtdoor knuisje » za 28 dec 2019, 17:58

Dat zou kunnen maar dan moeten jullie zelf voor 2 x TDA1541A zorgen.
( ͝° ͜ʖ͡°)

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 23844
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: Bouwtopic AFDAC 2 - ESS Sabre ES9016

Berichtdoor ray5150 » za 28 dec 2019, 18:47

Dat word dan een hoop kringloopwinkels aflopen het komende jaar ! :mrgreen:

Gebruikersavatar
3kes
Berichten: 325
Lid geworden op: wo 28 feb 2018, 11:06
Locatie: Alphen aan den Rijn

Re: Bouwtopic AFDAC 2 - ESS Sabre ES9016

Berichtdoor 3kes » za 28 dec 2019, 18:48

Als de dac het waard is om twee CD spelers te slopen dan is dat geen probleem :hide:
Loopt u of blijf ik zitten?

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 23844
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: Bouwtopic AFDAC 2 - ESS Sabre ES9016

Berichtdoor ray5150 » za 28 dec 2019, 19:07

Dat word dus Aristona's en Philipsjes slachten. :lol:
Hier een handige lijst die aangeeft in welke spelers je de 1541 kunt vinden :
https://www.dutchaudioclassics.nl/the_c ... er_list/#P

Gebruikersavatar
3kes
Berichten: 325
Lid geworden op: wo 28 feb 2018, 11:06
Locatie: Alphen aan den Rijn

Re: Bouwtopic AFDAC 2 - ESS Sabre ES9016

Berichtdoor 3kes » za 28 dec 2019, 20:33

De 'A's' heb ik hier in twee Sony CDP-950 spelers zitten die voor de ombouw naar buizen-eindtrapje bedoeld waren. Of ik die moet opofferen..
Loopt u of blijf ik zitten?

Gebruikersavatar
Forza
Berichten: 436
Lid geworden op: di 24 jul 2007, 22:31
Locatie: Eindhoven

Re: Bouwtopic AFDAC 2 - ESS Sabre ES9016

Berichtdoor Forza » zo 29 dec 2019, 15:39

Shadow schreef:Mooi! Zou ik je nog mogen adviseren de 230v bij het front los van de behuizing te leggen? Nu loopt de netspanning met niks meer als 1 laagje isolatie door de kast. Probeer altijd het +1 principe te hanteren; isolatie om de draden én los / geisoleerd door de kast. Of gebruik krimpkous als extra omhulsel.


Check! :goedzo:

knuisje schreef:Je hebt nog een antieke firmware versie. Als je de microcontroller naar mij stuurt kan ik de laatste versie voor je flashen.


PB onderweg :)

Kan ik de 3,3V voor de isolator van de toslinkvoeding pikken?
En klaar is het resultaat.

Gebruikersavatar
knuisje
Berichten: 3655
Lid geworden op: zo 15 apr 2007, 0:07
Locatie: Julianadorp

Re: Bouwtopic AFDAC 2 - ESS Sabre ES9016

Berichtdoor knuisje » zo 29 dec 2019, 19:25

Forza schreef:
Shadow schreef:Mooi! Zou ik je nog mogen adviseren de 230v bij het front los van de behuizing te leggen? Nu loopt de netspanning met niks meer als 1 laagje isolatie door de kast. Probeer altijd het +1 principe te hanteren; isolatie om de draden én los / geisoleerd door de kast. Of gebruik krimpkous als extra omhulsel.


Check! :goedzo:

knuisje schreef:Je hebt nog een antieke firmware versie. Als je de microcontroller naar mij stuurt kan ik de laatste versie voor je flashen.


PB onderweg :)

Kan ik de 3,3V voor de isolator van de toslinkvoeding pikken?

Jazeker :D
( ͝° ͜ʖ͡°)

Xeres
Berichten: 159
Lid geworden op: wo 14 dec 2011, 11:51
Locatie: Leersum

Re: Bouwtopic AFDAC 2 - ESS Sabre ES9016

Berichtdoor Xeres » di 14 jan 2020, 20:18

Min herbouw van mijn afdac is bijna klaar. Ik loop echter tegen een probleem met de trigger. Als ik mijn afdac inschakel geeft de trigger 4.98V en als ik de afdac in stand-by zet gaat de trigger bijna naar 0V... Zover prima. Nu sluit ik de trigger aan op mijn Icextend welke is aangesloten op een Icepower 125asx2. Ik zet de versterker aan welke in stand-by aangaat ik zet de afdac aan en mijn versterker schakelt netjes in. Nu zet ik de DAC in stand-by maar de versterker blijft aan? Sterker nog had ik eerst netjes 0V heb ik nu ineens 5.10V op de trigger staan?
Ik heb al veel geprobeerd en apparaten afzonderlijk bekeken en getest ook heb ik gekeken of de signal sense op de Icextend het probleem is maar volgens mij werkt dat prima. En bij de test zoals beschreven heb ik geen signaal gebruikt.

Daarnaast moet ik hem heel hard zetten om de Icepower(s) aan de gang te krijgen, ik wist dat dit een issue is bij de Icepowers maar ik had er niet op gerekend dat dit in deze mate het geval zou zijn.....

Overigens staat mij nu niets in de om morgen te gaan spelen met de set maar zou graag de stand-by oplossen. Groet, R.

Gebruikersavatar
knuisje
Berichten: 3655
Lid geworden op: zo 15 apr 2007, 0:07
Locatie: Julianadorp

Re: Bouwtopic AFDAC 2 - ESS Sabre ES9016

Berichtdoor knuisje » di 14 jan 2020, 20:54

Bij de afdac controller wordt de negatieve triggeruitgang naar massa getrokken bij inschakeling. Op de positieve triggeruitgang staat altijd 5V.
( ͝° ͜ʖ͡°)

Xeres
Berichten: 159
Lid geworden op: wo 14 dec 2011, 11:51
Locatie: Leersum

Re: Bouwtopic AFDAC 2 - ESS Sabre ES9016

Berichtdoor Xeres » di 14 jan 2020, 21:15

Dit gaat heel stom klinken maar hoe kan ik dat oplossen? Of is dat überhaupt mogelijk?

R.

Gebruikersavatar
Forza
Berichten: 436
Lid geworden op: di 24 jul 2007, 22:31
Locatie: Eindhoven

Re: Bouwtopic AFDAC 2 - ESS Sabre ES9016

Berichtdoor Forza » za 25 jan 2020, 14:50

\:D/ :yeah: :rock:

EINDELIJK is de DAC dan toch af gekomen, duurde een jaartje of 7 #-o maar beter laat dan nooit :oops:

Het freeswerk van Audiomanics is perfect! Helaas heb ik mijn eigen DXF niet goed gecontroleerd en zijn sommige tekens niet uitgelijnd op de achterkant. Maar die zie je toch het minste, het front met plexiglas inleg is super strak! Het knopje is door een collega gedraaid en per ongeluk te kort afgestoken, maar dat komt goed, hij gaat er nog een maken.

De DAC staat nu eindelijk te spelen en ben er super tevreden mee! Bedankt Knuisje, voor het ontwerp en ook de support :proost:

:foto:

D948D027-F61D-4295-AE43-454760507454.jpeg


DE21A7F2-6647-41B9-A1A8-CFB723304EAC.jpeg


C06CB6AB-DCA7-460D-8CBB-211260896A3A.jpeg


1FF02DA8-4DAF-4FAE-9A72-F14CDBBD537A.jpeg


2A47F7E0-CABA-4EEB-ADEA-B0A8ABA7AFD0.jpeg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
En klaar is het resultaat.

Gebruikersavatar
knuisje
Berichten: 3655
Lid geworden op: zo 15 apr 2007, 0:07
Locatie: Julianadorp

Re: Bouwtopic AFDAC 2 - ESS Sabre ES9016

Berichtdoor knuisje » za 25 jan 2020, 19:24

Keurig opgebouwd met een fraaie kast er omheen, gefeliciteerd!
( ͝° ͜ʖ͡°)

Xeres
Berichten: 159
Lid geworden op: wo 14 dec 2011, 11:51
Locatie: Leersum

Re: Bouwtopic AFDAC 2 - ESS Sabre ES9016

Berichtdoor Xeres » ma 03 feb 2020, 18:39

De set (afdac2 en Icepower(s)) draait en ik moet nog wat kleine zaken afwerken en loop tegen een probleem aan met de display van de Afdac-ii. In stand-by krijg ik rare streepjes op de display (zie foto) weet iemand wat ik hier aan kan doen?
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
knuisje
Berichten: 3655
Lid geworden op: zo 15 apr 2007, 0:07
Locatie: Julianadorp

Re: Bouwtopic AFDAC 2 - ESS Sabre ES9016

Berichtdoor knuisje » ma 03 feb 2020, 22:43

Heb je dit alleen in stand-by?
( ͝° ͜ʖ͡°)

Xeres
Berichten: 159
Lid geworden op: wo 14 dec 2011, 11:51
Locatie: Leersum

Re: Bouwtopic AFDAC 2 - ESS Sabre ES9016

Berichtdoor Xeres » di 04 feb 2020, 11:31

Ja, verder ziet het goed uit al zijn er wel twee puntjes die feller branden dan de rest.

Gebruikersavatar
knuisje
Berichten: 3655
Lid geworden op: zo 15 apr 2007, 0:07
Locatie: Julianadorp

Re: Bouwtopic AFDAC 2 - ESS Sabre ES9016

Berichtdoor knuisje » di 04 feb 2020, 14:20

Heel apart, het scherm wordt uitgezet tijdens standby. Check nog eens alle aansluitingen van het display.
( ͝° ͜ʖ͡°)

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 11551
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: Bouwtopic AFDAC 2 - ESS Sabre ES9016

Berichtdoor Shadow » di 04 feb 2020, 14:23

knuisje schreef:Heel apart, het scherm wordt uitgezet tijdens standby. Check nog eens alle aansluitingen van het display.


Ligt er geen draad met 230v erop ergens te dicht langs? Je hebt zo van die knutselaars :hide:

Xeres
Berichten: 159
Lid geworden op: wo 14 dec 2011, 11:51
Locatie: Leersum

Re: Bouwtopic AFDAC 2 - ESS Sabre ES9016

Berichtdoor Xeres » di 04 feb 2020, 17:42

Nee geen 230v kabel. Ik ga alle aansluitingen maar eens nakijken.


Terug naar “Bronnen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot en 0 gasten