Apple TV hdmi audio and a DC voltage out

Traditionele bronapparaten zoals CD-, DVD- en platenspelers.
(streaming-/computeraudio graag in de daarvoor aangewezen forumgroep)

Moderators: Barry2001, Beheerdersteam

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 10809
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Apple TV hdmi audio and a DC voltage out

Berichtdoor OpaBert » di 17 aug 2021, 23:58

Ik heb een Beamer Optoma hd144x meen ik :think:
En erop een apple TV4 met een hdmi kabel in de beamer
Ook staat in dezelfde ruimte staat ook de streamer Yamaha WXC50 met er achter een buizen versterker met Kef Q7 boxen
De yamaha schakelt via een relais een tweetal stopcontacten
In een stop contact zit de versterker en nog een stopcontact over voor een CD speler
Maar dat gaat verkeerd
ik kan het geluid vanuit de Apple TV naar de yamaha streamen klinkt prima
Maar Dan zit er een 2 seconden vertraging tussen beeld en geluid
Met calibreren wordt het audio signaal automatisch van de yamaha WXC 50 afgeschakeld en naar de speaker van de beamer geschakeld
Bij de speaker moet je met calibreren de Iphone houden
Uit speaker komt een riedeltje geluid En is gecalibreerd
Maar dan schakel ik weer die WXC 50 er tussen en klopt er weer niks van
Iemand die een oplossing weet?
Er zijn doosjes met HDMI uit en HDMI in en audio eruit via rca toslink of mini jack keuze genoeg
Maar nu moet er de buizen versterker er nog tussen In
Dus een kastje /schakeling die als de apple tv aan gaat ook de buizen versterker aan zet !
Tevens moet het ook een splitter hebben voor het audio
1 audio uit wxc50 naar buizen versterker
2 Audio uit apple TV naar de ingang buizen versterker
Ik vermoed dat dit niet te koop is en zelf gemaakt dient te worden
Een stomme oplossing weet ik dat is met een master/slave stopcontact doos
In master komt de Beamer in de Slave komt er ook spanning op een kastje met relais welke audio om schakelt van Uitgang WXC50 naar uitgang Apple TV ( dat moet uit die HDMI getrokken worden middels een koop kastje van 30-60€ )
https://www.allekabels.nl/hdmi-omvormer/1792/1218636/hdmi-naar-hdmi-audio-extractor.html?gclid=Cj0KCQjwvO2IBhCzARIsALw3ASoO-smKmYpUgRHAt2L4Jspyxyyy5fprMAwSARiQG6-Zo0eTYh56pAgaAkhbEALw_wcB
Zijn er ook nog manieren om een signaal wat een relais triggert net als bij de Yamaha WXC50 ?
Alvast bedankt voor het mee denken :dank:
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 10809
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Apple TV hdmi audio and a DC voltage out

Berichtdoor OpaBert » wo 18 aug 2021, 23:43

Ik heb vandaag in de Beamer een 12 volt activering gevonden
Deze kon met de afstandsbediening in een menu worden geactiveerd ( stond op uit )
Dat brengt me 1 stap dichterbij
Nu moet ik een relais spel bedienen met 2 toestellen welke beide 12 volt geven op het zelfde relais
Wil met diodes voorkomen dat er stroom gaat lopen van het ene toestel naar het andere
Morgen zal ik het schemaatje posten wat ik er voor in gedachte heb
Grt
OpaBert
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Kappa7
Berichten: 5057
Lid geworden op: za 22 nov 2008, 9:50
Locatie: Ermelo

Re: Apple TV hdmi audio and a DC voltage out

Berichtdoor Kappa7 » do 19 aug 2021, 10:53

Goed bezig Bert

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 10809
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Apple TV hdmi audio and a DC voltage out

Berichtdoor OpaBert » do 19 aug 2021, 11:56

Kappa7 schreef:Goed bezig Bert

Dankjewel George :dank:
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 10809
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Apple TV hdmi audio and a DC voltage out

Berichtdoor OpaBert » do 19 aug 2021, 14:07

Zo iets moet het gaan worden
Ben alleen erg benauwd dat er toch spanning die beamer of de WXC50 ingaat waar het niet mag en zo de boel vernietigd :(
Zou het op prijs stellen al er wat mee gekeken werd en vooraf wat commentaar en niet achteraf
Van dat had ik zo niet gedaan
Of je moet zo iets nooit doen
:( Daar heb ik niks aan
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 28337
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: Apple TV hdmi audio and a DC voltage out

Berichtdoor Henkjan » do 19 aug 2021, 15:00

die GND van alle 3 aan elkaar, gaat dat niet voor een aardlus zorgen?
If it measures good, but sounds bad, you're measuring the wrong thing." ― Dr. Richard C. Heyser

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 10809
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Apple TV hdmi audio and a DC voltage out

Berichtdoor OpaBert » do 19 aug 2021, 15:45

Henkjan schreef:die GND van alle 3 aan elkaar, gaat dat niet voor een aardlus zorgen?

Dat is een goeie Dan moet ik de gnd ook mee schakelen HJ
Bedankt :goeie:
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 5501
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Apple TV hdmi audio and a DC voltage out

Berichtdoor democles » vr 20 aug 2021, 2:15

Henkjan schreef:die GND van alle 3 aan elkaar, gaat dat niet voor een aardlus zorgen?


Waarom zou dat niet werken?
Zolang er van elk apparaat maar 1 massa verbinding aan elkaar zit.

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 10809
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Apple TV hdmi audio and a DC voltage out

Berichtdoor OpaBert » vr 20 aug 2021, 4:05

Zat al te denken om de audio uit de Beamer met BT te doen of met Kunstof vezel met licht
Weet alleen niet hoe dat heet is dat Toslink ?
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Kappa7
Berichten: 5057
Lid geworden op: za 22 nov 2008, 9:50
Locatie: Ermelo

Re: Apple TV hdmi audio and a DC voltage out

Berichtdoor Kappa7 » vr 20 aug 2021, 9:31

democles schreef:
Henkjan schreef:die GND van alle 3 aan elkaar, gaat dat niet voor een aardlus zorgen?


Waarom zou dat niet werken?
Zolang er van elk apparaat maar 1 massa verbinding aan elkaar zit.

Sterker nog als je de massa laat zweven en je schakelt dat kan er een potentiaal verschil zijn en heb je kans dat de boel gaat ploppen bij het schakelen of zelfs kapot gaat als grote spanning verschillen in een keer Warden gelijk getrokken

Gebruikersavatar
Kappa7
Berichten: 5057
Lid geworden op: za 22 nov 2008, 9:50
Locatie: Ermelo

Re: Apple TV hdmi audio and a DC voltage out

Berichtdoor Kappa7 » vr 20 aug 2021, 9:32

OpaBert schreef:Zat al te denken om de audio uit de Beamer met BT te doen of met Kunstof vezel met licht
Weet alleen niet hoe dat heet is dat Toslink ?

Ja

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 10809
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Apple TV hdmi audio and a DC voltage out

Berichtdoor OpaBert » vr 20 aug 2021, 9:41

Kappa7 schreef:
OpaBert schreef:Zat al te denken om de audio uit de Beamer met BT te doen of met Kunstof vezel met licht
Weet alleen niet hoe dat heet is dat Toslink ?

Ja

Ja dan blijven er 2 opties over
Toslink
Of de gnd in takt houden
Bedankt HJ Peet en George :dank:
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 28337
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: Apple TV hdmi audio and a DC voltage out

Berichtdoor Henkjan » vr 20 aug 2021, 19:24

Kappa7 schreef:
democles schreef:
Henkjan schreef:die GND van alle 3 aan elkaar, gaat dat niet voor een aardlus zorgen?


Waarom zou dat niet werken?
Zolang er van elk apparaat maar 1 massa verbinding aan elkaar zit.

Sterker nog als je de massa laat zweven en je schakelt dat kan er een potentiaal verschil zijn en heb je kans dat de boel gaat ploppen bij het schakelen of zelfs kapot gaat als grote spanning verschillen in een keer Warden gelijk getrokken

bedankt, weer wat geleerd
If it measures good, but sounds bad, you're measuring the wrong thing." ― Dr. Richard C. Heyser

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 10809
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Apple TV hdmi audio and a DC voltage out

Berichtdoor OpaBert » vr 20 aug 2021, 19:31

De Handy man winkeltje hier in oudenbosch zou nog 3 chassis deeltjes voor mn 12 volt DC bestellen
Maar haar toeleveranciers ( nedis denk ik ) leveren het niet meer Kan ik dat niet afwerken
Voorlopig maar bij AliExpress besteld :evil:
shit draadje vergeten :oops:


Terug naar “Bronnen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot en 0 gasten