lengte / dikte kabel

Netkabels, interlinks, luidsprekerkabels, etc.

Moderators: Barry2001, Beheerdersteam

Synthese
Berichten: 31
Lid geworden op: za 28 jan 2006, 13:49
Locatie: Kortrijk

lengte / dikte kabel

Berichtdoor Synthese » zo 02 apr 2006, 21:17

Bestaat er zo iets als een tabel waar men kan af lezen waar rekening mee te houden met de lengte en dikte van de LS-kabel?
Ik moet een afstand overbruggen van 2x9,5 meter :cry:
Is een kabel van 2,5mm al genoeg of moet je zeker zwaarder gaan? Wat zijn de voor- en nadelen?
ps: zo een audiofiel ben ik nu ook niet, dat ik let op ieder meetbaar detail :oops:

fireman
Berichten: 581
Lid geworden op: di 24 aug 2004, 8:52
Locatie: Rotterdam

Berichtdoor fireman » zo 02 apr 2006, 21:20

Naim Audio SuperNait 2 - Naim NDX - vifa vivace 2012 - R1200GS LC

Digidoo
LET OP: deze gebruiker heeft geen werkend emailadres, dus ontvangt ook geen notificaties.
Berichten: 927
Lid geworden op: za 30 jul 2005, 17:57
Locatie: Den Haag

Berichtdoor Digidoo » zo 02 apr 2006, 21:24

Tja, volgens mij kan het nooit dik genoeg. Belangrijkst is sowieso dat je een goede kwaliteit kabel koopt. 9,5m is trouwens best veel, staat je amp aan de andere kant van het huis ofzo?

Handige site trouwens Fireman! Ik zou daar dan maar kijken Synthese...

Gebruikersavatar
sietse
Berichten: 4993
Lid geworden op: do 07 okt 2004, 16:03
Locatie: Dokkum

Berichtdoor sietse » zo 02 apr 2006, 21:25

Ik moet ca 7mtr overbruggen en ik gebruik 4mm* . Voldoet goed. Had heeeeel vroeger "schemerlampjes snoer" 0,75mm* ( :oops: ) Verschil was nog al duidelijk groot in positieve zin.
Een wijze man is hij, die twijfelt aan zijn eigen woorden, want alles kan, tot het tegendeel is bewezen !
Maar ja, viewtopic.php?f=15&t=4440 ????

Digidoo
LET OP: deze gebruiker heeft geen werkend emailadres, dus ontvangt ook geen notificaties.
Berichten: 927
Lid geworden op: za 30 jul 2005, 17:57
Locatie: Den Haag

Berichtdoor Digidoo » zo 02 apr 2006, 21:33

Draadloos misschien de volgende stap? B&O heeft dat en is eigenlijk wel relaxt... Misschien een idee om te bouwen ;):P

Synthese
Berichten: 31
Lid geworden op: za 28 jan 2006, 13:49
Locatie: Kortrijk

Berichtdoor Synthese » zo 02 apr 2006, 21:38

Digidoo schreef:Tja, volgens mij kan het nooit dik genoeg. Belangrijkst is sowieso dat je een goede kwaliteit kabel koopt. 9,5m is trouwens best veel, staat je amp aan de andere kant van het huis ofzo?

Handige site trouwens Fireman! Ik zou daar dan maar kijken Synthese...

Door de indeling van de living is dit de enigste oplossing :evil: Ook is er nog mijn vrouw die hier nog wat te zeggen heeft, wat er waar mag staan :oops:

Gebruikersavatar
sietse
Berichten: 4993
Lid geworden op: do 07 okt 2004, 16:03
Locatie: Dokkum

Berichtdoor sietse » zo 02 apr 2006, 21:45

Ook is er nog mijn vrouw die hier nog wat te zeggen heeft, wat er waar mag staan

Je bent zeker weten niet de enige... :D
Een wijze man is hij, die twijfelt aan zijn eigen woorden, want alles kan, tot het tegendeel is bewezen !
Maar ja, viewtopic.php?f=15&t=4440 ????


Terug naar “Kabels”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot en 0 gasten