Coax met 8mm diameter

Netkabels, interlinks, luidsprekerkabels, etc.

Moderators: Barry2001, Beheerdersteam

Gebruikersavatar
Leeuwarden
Berichten: 8113
Lid geworden op: zo 19 sep 2004, 14:47
Locatie: Nog niet gevonden

Berichtdoor Leeuwarden » ma 08 mei 2006, 17:42

En?

Gebruikersavatar
bartsegers
Berichten: 5431
Lid geworden op: ma 31 okt 2005, 14:07
Locatie: Roermond

Berichtdoor bartsegers » do 18 mei 2006, 16:25

hoi leeuwarden.

helaas is 30 euro iets teveel van het goede.
Ik moet ook een optie hebben om later dezelfde erbij te kopen.

ik heb nu 4 stuks prole stekkers, waar een ontmantelde coax in past.

Mag ik vragen of U die 1e mantel hebt gebruikt? de draden dus.
Ik kan alleen contact maken met de binnenste koperen mantel.

Gebruikersavatar
Leeuwarden
Berichten: 8113
Lid geworden op: zo 19 sep 2004, 14:47
Locatie: Nog niet gevonden

Berichtdoor Leeuwarden » do 18 mei 2006, 16:39

Mantel is de aarde en de kern gaat op de centrale pen.
Heb je nog een setje andere interlinks? draai eens een stekker open en kijk hoe het zit. Dit is precies hetzelfde maar dan dikker.

Oh ja... wil je alsjeblieft mij niet aanspreken met "U"? :mrgreen:

Oh ja... deel twee: die stekkers van mij waren gewoon van VLS. 13 in een dozijn dus maar wel een rare maat...

Gebruikersavatar
bartsegers
Berichten: 5431
Lid geworden op: ma 31 okt 2005, 14:07
Locatie: Roermond

Berichtdoor bartsegers » do 18 mei 2006, 17:21

oke.
ik denk dat dit bij mijn pluggen ook net moet lukken.
enige probleem waar ik nu tegen aan loop, is de trekontlasting.
Draai ik deze aan, dan zal de "air" in de kabel kapot gaan, en misschien zelfs contact maken met de kern.
ik MOET hem aandraaien, anders past de hukls niet meer.
Tis, wat die kabels :shock:

Afbeelding

Gebruikersavatar
bartsegers
Berichten: 5431
Lid geworden op: ma 31 okt 2005, 14:07
Locatie: Roermond

Berichtdoor bartsegers » ma 19 jun 2006, 20:33

Nou ik ben van de dikke kabels afgestapt.

Mocht ik ooit iets vinden nog, waar het moeiteloos inpast, dan kijk ik nog eens.

ik ga eens aan de slag met wat dunnere kabels.

Hoe zit het eigenlijk met 50 ohm coax?
Hoe vertaald het verschil zich met een 75 ohm ?

Gebruikersavatar
rho
Berichten: 4734
Lid geworden op: di 24 aug 2004, 19:30
Locatie: Peer, België

Berichtdoor rho » ma 19 jun 2006, 20:40

bartsegers schreef:oke.
ik denk dat dit bij mijn pluggen ook net moet lukken.
enige probleem waar ik nu tegen aan loop, is de trekontlasting.
Draai ik deze aan, dan zal de "air" in de kabel kapot gaan, en misschien zelfs contact maken met de kern.
ik MOET hem aandraaien, anders past de hukls niet meer.
Tis, wat die kabels :shock:

Afbeelding


Dat zijn dezelfde pluggen als ik gebruik. Bij mij staat er dan wel Hi-Con op.

Gebruikersavatar
bartsegers
Berichten: 5431
Lid geworden op: ma 31 okt 2005, 14:07
Locatie: Roermond

Berichtdoor bartsegers » wo 21 jun 2006, 10:45

kabeltje wat ik nu ga proberen icm met de plugjes hierboven is een 75 ohm rgu/6 coax kabel.

Vers van de kringloop :D


Terug naar “Kabels”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot en 0 gasten