Robuuste stekkerdoos

Netkabels, interlinks, luidsprekerkabels, etc.

Moderators: Barry2001, Beheerdersteam

fireman
Berichten: 581
Lid geworden op: di 24 aug 2004, 8:52
Locatie: Rotterdam

Robuuste stekkerdoos

Berichtdoor fireman » zo 25 sep 2005, 16:29

Wie weet waar kan je robuuste stekkerdozen kopen?

Ik heb nu de Conradgids voor het jaar 2006 voor me maar daar staat niet echt iets in wat ik zoek.

Het moet een stekkerdoos zijn zoals deze:

Afbeelding

Of nog betere kwaliteit. Liefst met 6 ingangen.

De stekker heb ik al. Dat is nl een Bals stekker, zoals Siltech die gebruikt.

Afbeelding
Naim Audio SuperNait 2 - Naim NDX - vifa vivace 2012 - R1200GS LC

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 26375
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Berichtdoor Henkjan » zo 25 sep 2005, 16:36

zoiets zoek ik ook, mag wel met 3 zijn, maar wel met voldoende plek in t ding voor een relais (wil 'm gebruiken voor aan met versterker aan te schakelen apparatuur).

fireman
Berichten: 581
Lid geworden op: di 24 aug 2004, 8:52
Locatie: Rotterdam

Berichtdoor fireman » zo 25 sep 2005, 16:38

Henkjan schreef:zoiets zoek ik ook, mag wel met 3 zijn, maar wel met voldoende plek in t ding voor een relais (wil 'm gebruiken voor aan met versterker aan te schakelen apparatuur).


In de gaten houden dan dit topic :)
Naim Audio SuperNait 2 - Naim NDX - vifa vivace 2012 - R1200GS LC

Gebruikersavatar
Wijx
Berichten: 741
Lid geworden op: di 01 mar 2005, 17:29

Berichtdoor Wijx » zo 25 sep 2005, 17:36

mijn trots (oei wat klinkt dat zielig)

robuster kan haast niet
Afbeelding

Gebruikersavatar
ome subtilieco
Berichten: 316
Lid geworden op: vr 10 dec 2004, 19:20
Locatie: poortugaal

Berichtdoor ome subtilieco » ma 26 sep 2005, 15:54

die stekkerdoos die jij laat zien op je foto die ken ik eigenlijk uit de serverbouw dus een beetje pc boer moet er aan kunnen komen.
en achter in een 19inch rack bij PA zie je ze ook wel eens zitten.

dit is wat ik 123 vond op het interweb:

http://webshop.overtoom.nl/is-bin/INTER ... y?CID=5691

rechts onder
hifi en tevreden zijn gaan niet samen. oftewel bij de buurman is de staging altijd beter

Gebruikersavatar
richard
Berichten: 6368
Lid geworden op: wo 17 nov 2004, 23:26
Locatie: Beetstersweach

Berichtdoor richard » ma 26 sep 2005, 17:55

Ook robuust:
Afbeelding

Digidoo
LET OP: deze gebruiker heeft geen werkend emailadres, dus ontvangt ook geen notificaties.
Berichten: 927
Lid geworden op: za 30 jul 2005, 17:57
Locatie: Den Haag

Berichtdoor Digidoo » za 19 nov 2005, 3:05

Dat wil ik hebben! :lol:

dhfreakie
Berichten: 8
Lid geworden op: vr 16 dec 2005, 9:23

Re: Robuuste stekkerdoos

Berichtdoor dhfreakie » vr 16 dec 2005, 9:30

fireman schreef:Wie weet waar kan je robuuste stekkerdozen kopen?

Ik heb nu de Conradgids voor het jaar 2006 voor me maar daar staat niet echt iets in wat ik zoek.

Het moet een stekkerdoos zijn zoals deze:

Afbeelding

Of nog betere kwaliteit. Liefst met 6 ingangen.

De stekker heb ik al. Dat is nl een Bals stekker, zoals Siltech die gebruikt.

Afbeelding


in de conrad gids staat niet alles in, deze is dus wel op de website te vinden, zoeken op rittal
Rittal stekkerdoos
Afbeelding

Scacal
Berichten: 101
Lid geworden op: wo 14 dec 2005, 14:20

Berichtdoor Scacal » do 22 dec 2005, 10:38

Afbeelding`

Die heb ik nog wel liggen (met Beldenkabel van 2M). Stuur maar een berichtje als je geinteresseerd ben. Ik heb trouwens de 6-voudige versie.

Mvg,



James

Gebruikersavatar
Maurice01
Berichten: 363
Lid geworden op: vr 19 aug 2005, 9:42

Berichtdoor Maurice01 » do 22 dec 2005, 20:25

als er echt interesse na is , wil ik op mijn werk wel na vragen wat die dingen kosten.

Ik bouw ze vaak in, in server kasten.

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 26375
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Berichtdoor Henkjan » vr 23 dec 2005, 10:55

is er in die Rittal doos 'ruimte' zodat ik er nog een klein relais bij kan plaatsen? zodat ik de doos kan laten schakelen door m'n receiver?

Scacal
Berichten: 101
Lid geworden op: wo 14 dec 2005, 14:20

Berichtdoor Scacal » vr 23 dec 2005, 11:04

Henkjan schreef:is er in die Rittal doos 'ruimte' zodat ik er nog een klein relais bij kan plaatsen? zodat ik de doos kan laten schakelen door m'n receiver?


Hallo Henkjan,

Dat Rittalblok kan ik echt afraden. Dit blok zit niet zo heel goed in elkaar en intern zitten er gewoon simpele kroonsteentjes. Ook is erg weinig tot geen ruimte om sterbedrading of wat dan ook te monteren. Het Kopp stekkerblok is een stuk mooier en degelijker!

Mvg,


James

dhfreakie
Berichten: 8
Lid geworden op: vr 16 dec 2005, 9:23

Berichtdoor dhfreakie » za 24 dec 2005, 22:40

dat vind ik dus niet, je hebt dan wel weinig ruimte tot geen ruimte voor sterbedrading, maar niet iedereen bouwt dat in, ruimte voor een relais zal je wel hebben voorin.
en wat voor goedkope kroonsteentjes ben jij dan tegen gekomen, als die er bij mij al in zat is hij snel vertrokken.
het enigste probleem wat ik verder nog kan bedenken is dat ik vanwege de trekontlasting en dikte van de gebruikte (nieuwe) kabel wat problemen had met hem erin krijgen. maar goed, ik ben de baas dus hij ging er in :lol:

Gebruikersavatar
buisje
Berichten: 561
Lid geworden op: do 17 nov 2005, 19:51
Locatie: Drenthe

Berichtdoor buisje » ma 16 jan 2006, 10:23

Ik moet mijn stekkerdoos nog steeds afmaken:
Heb bij de Aldi of Lidl 5 inbouwstopcontacten gekocht, ga de contacten erin eerst verzilveren, daarna vergulden. Zet het spul in een multiplex doosje van 38 cm lang, 24 dB/oktaaf Siemens netfilter ervoor, 2 zware (3A) zekeringen en een overspanningsbeveiliging erbij (250V) goed snoer eraan (rubber) en ik denk dat het een goed klinkende doos wordt. Komt aardedraad uit, maar dit leg ik niet aan de aarde van de apparatuur, het netfilter vloeit hiermee de storingen af. Het filter gebruik ik nu al met een simpele stekkerdoos. 1 stopcontact wordt niet gefilterd, zet ik de CD speler op. Dit om de gefilterde netspanning niet opnieuw te vervuilen met digitale vervuilingsfrequenties.

groet, buisje

Gebruikersavatar
richard
Berichten: 6368
Lid geworden op: wo 17 nov 2004, 23:26
Locatie: Beetstersweach

Berichtdoor richard » ma 16 jan 2006, 13:44

buisje schreef:... ga de contacten erin eerst verzilveren, daarna vergulden.
Ik dacht dat je koper eerst moest vernikkelen voordat je er goud op aan kon brengen.

Gebruikersavatar
buisje
Berichten: 561
Lid geworden op: do 17 nov 2005, 19:51
Locatie: Drenthe

Berichtdoor buisje » ma 16 jan 2006, 14:34

Hoi Richard

Volgens mij moet je van onedel metaal naar steeds edeler. Als je staal wil verchromen moet je eerst vernikkelen of beter verkoperen ivm hechting.
De stopcontacten zijn waarschijnlijk messing of brons en er zit al een nikkellaag op. De zilverlaag zal op den duur zwart worden, dus daar helpt vergulden weer tegen.
Ik ken iemand die heeft er badjes voor, (goud gaat met cyaankali, dus heel goed uitkijken, geen vingers in de mond steken of zo)

buisje

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 23821
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Berichtdoor Pjotr » do 19 jan 2006, 19:05

Zilver is niet nodig, nikkel wel. Het nikkel vormt een diffusie barrier en voorkomt dat het koper het goud gaat "opvreten". Het koper diffundeert anders door het goud heen en zit je uiteindelijk nog met een laagje koperoxide buitenop.
How much wood could a woodchuck chuck
if a woodchuck could chuck wood


Terug naar “Kabels”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot en 0 gasten